Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Dominicaanse Republiek ×
    • Oostkust ×
    • Bavaro ×

Ben je op zoek naar luxe en ontspanning? Dan is een exotische vakantie naar Bávaro op de Dominicaanse Republiek echt wat voor jou! Hier geniet je van zee, strand en aangenaam tropisch weer.

Lees meer

Op vakantie naar Bavaro

Tel brede zandstranden, een warme zon en een azuurblauwe zee bij elkaar op en je hebt jouw vakantieformule voor een vakantie naar Bávaro. Naast een strandvakantie valt er om de badplaats heen genoeg te beleven. Zo kun je duiken naar scheepswrak Astron bij Punta Cana of een tour doen naar het bounty-eiland Saona. Zie hiervoor het tabblad ‘Tips’.

Ligging

Bávaro ligt aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek op een half uur rijden van de plaats Punta Cana.

Een kilometer lange kustlijn vol met prachtige stranden vind je aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek. Eén van deze stranden is Bávaro Beach. Dit ruim 30 kilometer lange strand is de ultieme plek om aan je jaloersmakende, gebronsde huid te werken of je als een vis in het water te voelen tijdens een snorkel- of duiktrip.

Bezienswaardigheden Bavaro

Bávaro is een prachtige badplaats aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek. In de afgelopen jaren heeft Bávaro zich ontwikkeld van een natuurgebied met eindeloze bosjes en wilde stranden tot een luxe vakantieoord. 

In Bávaro kun je heerlijk ontspannen in één van de vele hotels. Deze hotels liggen aan de parelwitte palmenstranden met helderblauw water, perfect voor zon- en rustzoekers. Strijk neer onder een wuivende palmboom of verken, al snorkelend, de kleurrijke onderwaterwereld van de Caraïbische Zee. Als je op zoek bent naar wat meer avontuur, dan is een bezoek aan de nabijgelegen plaats Punta Cana én een bezoek aan Manatí Park aanraders. 

Praktische Tips voor je vakantie naar Bavaro

Hoelang is het vliegen naar Bavaro?

Bavaro is meestal tussen de 9 en 11 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Bavaro?

Het tijdverschil tussen Nederland en Bavaro is -6 uur.

Wat is de route van Nederland naar Bavaro

Om Bávaro te bereiken, vlieg je eerst naar de internationale luchthaven van de Dominicaanse Republiek, Punta Cana, wat zo’n 9 - 11 uur duurt. Als je op vakantie naar de Dominicaanse Republiek gaat en de transfer niet is inbegrepen, kun je met een huurauto of taxi naar Bávaro rijden. De reistijd hiervoor is zo’n 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Bavaro?

De Dominicaanse Republiek kent verschillende vormen van openbaar vervoer. De lokale bevolking maakt meestal gebruik van de ‘guagua’. Dit zijn minibusjes die een vaste route afleggen en overal langs de route mensen oppikken en afzetten. Ook kun je gebruik maken van ‘caro publicos’, deze zijn vergelijkbaar met een ‘gaugua’, alleen gaat het hier om personenauto’s. Typisch voor de Dominicaanse Republiek zijn de ‘motorconchos’. Dit zijn motorrijders die je achterop een lift geven naar de plaats van bestemming. Ga je liever met een bus? Dan is dat ook mogelijk. De Dominicaanse Republiek heeft een goed busnetwerk met verschillende soorten busmaatschappijen.

Hoe is het weer in Bavaro

Bávaro heeft een tropisch klimaat, maar kent ook een regenseizoen. Dit seizoen loopt ongeveer gelijk met onze zomer. De droge periode loopt gelijk met onze winterperiode, wat Bávaro tot een perfecte winterzonbestemming maakt!

Tijdens het regenseizoen kan het een paar uur regenen per dag. Een regenjas is dan dus geen overbodige luxe! Ook kent deze periode een hoge luchtvochtigheid, wat de natuur prachtig groen maakt. Ondanks de regen is het nog steeds warm, zo’n 32°C gemiddeld. In het droogseizoen is het er met veel zonuren rond de 31°C.