Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Dominicaanse Republiek ×
    • Zuidkust ×
    • Boca Chica ×

Vakantie Boca Chica

Toe aan een tropische strandvakantie in de Cariben? Zet Boca Chica in de Dominicaanse Republiek op je lijstje! Inwoners van de hoofdstad Santa Domingo bezoeken deze badplaats graag. Terecht, want Boca Chica heeft de meest kalme en ondiepe lagune van het land. Een familievriendelijk strand dus. In Boca Chica hoor je overal muziek, maar ’s avonds komt het dorp pas echt tot leven. De Caribische rum vloeit dan rijkelijk tot in de late uurtjes!

Lees meer

Op vakantie naar Boca Chica

Boca Chica ligt aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek, aan de Caribische Zee. De luchthaven ligt op slechts 10 minuten rijden. Zodra het vliegtuig aan de grond staat kun je al binnen no-time van het witte strand en de Dominicaanse gezelligheid gaan genieten. Levensgenieters en gezinnen zitten hier sowieso goed, maar ook doorgewinterde reizigers kunnen in Boca Chica terecht. Onder water ligt een prachtig koraalrif, de hoofdstad Santo Domingo ligt maar 40 kilometer verderop en er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in de buurt.

Bezienswaardigheden in Boca Chica

De voornaamste reden waarom mensen Boca Chica bezoeken is het prachtige strand, met aan de ene zijde een rij wuivende palmbomen en aan de andere zijde een lagune met een kraakheldere, turquoise zee. In de lagune ligt een enorm koraalrif die de zee ‘tegenhoudt’. Hierdoor staat er bijna geen stroming en is het water erg ondiep: je kunt tientallen meters de zee in lopen en alsnog komt het water slechts tot je knieën. Dat maakt het een fijne en veilige plek voor een strandvakantie met jonge kinderen.

Gek op de onderwaterwereld? In het ondiepe water zul je af en toe wat vissen voorbij zien zwemmen, maar het echte hoogtepunt vind je iets verderop bij La Caleta Underwater Park. In dit beschermde natuurgebied kijk je je ogen uit, dankzij het kleurrijke koraal en de vele nieuwsgierige vissen. Uniek aan deze plek is dat hier bewust boten ter zinking zijn gebracht om zo een ecosysteem te creëren. Met duikuitrusting kun je de scheepswrakken van dichterbij bekijken.

Zin in een excursie óp het water? Ga er tijdens je vakantie op uit met een kano, waterfiets of boot. Je kunt dan ook La Matica bezoeken. Dit eilandje vlak voor de kust van Boca Chica is een mangrove en een broedplaats voor duizenden vogels. Een bijzonder stukje natuur!

Langs de promenade van Boca Chica is het een levendige boel vol gezellige eettentjes, winkels en kraampjes. Je kunt hier vast wel een origineel souvenir vinden! Verder hoor je overal op straat de merengue, een typisch Dominicaanse muziekstijl, gespeeld door live muzikanten. Dat maakt de vakantiesfeer helemaal compleet! Meer typisch Dominicaanse cultuur vind je in het nabijgelegen Santo Domingo, de hoofdstad van het land. Hier staat het bol van de karakteristieke pleinen, sfeervolle straatjes en historische bouwwerken, zoals de Santa Maria la Menor.

Onze tips voor Boca Chica

Speciaal voor jouw vakantie naar Boca Chica hebben wij enkele handige tips:

  • In de toeristische gebieden van de Dominicaanse Republiek, zoals Punta Cana en Bavaro, spreekt men redelijk goed Engels, maar de officiële taal van het land is Spaans. Omdat er in Boca Chica ook veel locals komen, is het misschien wel leuk als je een paar woordjes Spaans met ze kunt spreken!

  • Om het Caribische gevoel compleet te maken drink je overdag melk uit een kokosnoot. En ’s avonds is het tijd voor een lokale rum aan de Calle Duarte. Deze levendige straat wordt dan afgesloten voor verkeer, zodat jij zorgeloos van authentieke bar naar trendy nachtclub kunt slenteren.

Praktische Tips voor je vakantie naar Boca Chica

Waar ligt Boca Chica?

Boca Chica ligt op de Dominicaanse Republiek, op zo'n 30 kilometer van de hoofdstad Santo Domingo.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie naar Boca Chica?

Voor een vakantie naar Boca Chica vlieg je meestal naar de luchthaven van Santo Domingo (SDQ).

Hoe lang is het vliegen naar Boca Chica?

Vlieg je vanaf Nederland, België of Duitsland naar Santo Domingo, dan is een rechtstreekse vlucht niet mogelijk. Met 1 tussenstop zal de vlucht ongeveer 13 uur duren.

Kies je in plaats van een vlucht naar Santo Domingo voor een vlucht naar Punta Cana? Dan is een rechtstreekse vlucht wel mogelijk vanaf sommige Duitse of Belgische luchthavens. De vlucht bedraagt dan ongeveer 10 uur. 

Hoe lang is de transfertijd van de luchthaven naar Boca Chica?

De transfertijd van Santo Domingo naar Boca Chica bedraagt slechts 15 minuten. Vlieg je naar Punta Cana, dan zal de transfer ongeveer 100 minuten duren.

Hoe is het openbaar vervoer in Boca Chica?

In Boca Chica rijden bussen, waarmee je bijvoorbeeld naar Santo Domingo kunt reizen. De bussen zijn ook nog eens erg betaalbaar, dus dat is mooi meegenomen. Andere vervoermiddelen die je op de Dominicaanse Republiek kunt tegenkomen zijn guaguas (een soort bustaxi), conchos (gedeelte taxi's) en motoconchos (brommer- en motortaxi's). Niet de meest comfortabele manieren van reizen, maar wel een hele unieke ervaring!


Hoor jij in gedachten al de tropische klanken van de merengue? Of kun je de zee haast al ruiken? Je bent er bijna: klik op de onderstaande knop en boek jouw reis naar Boca Chica!