Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Vlaams Brabant ×
    • Leuven ×

Leuven is een studentenbolwerk. Overal zie je studenten en de prachtige universiteitsgebouwen domineren de stad. Al vroeg op de dag is het gezellig druk in de cafés. Vooral op de Oude Markt is het goed toeven aan de 'langste toog van Europa'. Daarom wordt Leuven ook de bierhoofdstad van Europa genoemd! Maar Leuven herbergt ook veel historische gebouwen en is een ideale winkelstad!

Lees meer

Op vakantie naar Leuven

Leuven heeft met zijn fraaie pleinen, winkelstraten en bezienswaardigheden een stedelijke allure. Bovendien is Leuven van oudsher een studentenstad en dus zeer levendig. De universiteiten zijn vaak bezienswaardigheden op zich. Het studentenleven vindt voor een groot deel in het mooie Groot Begijnhof plaats en uiteraard in de vele cafeetjes en terrassen bij de Oude Markt.

Leuven is ook wel bekend als 'Bierstad'. Deze geuzennaam is niet alleen te danken aan de vele studenten, maar ook aan het bekende biermerk Stella Artois, dat hier al eeuwen wordt gebrouwen. Tijdens een bezoek aan de brouwerij zie je met eigen ogen hoe dit tegenwoordig gaat.

Wie aan Leuven denkt, denkt misschien niet direct aan winkelen. Toch zijn er in de stad heel veel leuk winkels te vinden, waar je altijd wel iets van jouw gading vindt.

Het compacte centrum is een spektakel voor de cultuurfan. Waar je ook loopt, je wordt omringd door historie. Leuven heeft talloze fraaie kerken en abdijen met grote historische waarde. Verder zie je er schitterende gildehuizen en gebouwen in barokke en gotische stijl, zoals het bijzonder mooie stadhuis van Leuven.

Leuven ligt dicht bij Brussel en is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Stap in de trein en proef de gezelligheid van deze bruisende studentenstad!

Ligging

Leuven ligt centraal in België, vlak bij de hoofdstad Brussel. Het is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en van het arrondissement Leuven. De stad ligt op de drukke spoorweg-as Oostende-Brussel-Leuven-Luik-Keulen.

Bezienswaardigheden Leuven

Wie in Leuven is, mag én kan de Oude Markt niet missen. Hier is het alle dagen feest. De Oude Markt is de thuisbasis van de studenten, als ze even niet hoeven te studeren. Je vindt hier trendy cafés en gezellige kroegen, waar je te midden van de studenten een pintje kunt pakken.

Rust net als de studenten uit in het Groot Begijnhof. Het Groot Begijnhof is een oase van rust, met mooie doorkijkjes op de Dijle. De wijk heeft ongeveer tien fraaie straatjes met idyllische huisjes. Vroeger woonde er in de gerenoveerde gebouwen en woningen begijnen: ongehuwde, gelovige vrouwen. Tegenwoordig worden ze bevolkt door personeel en studenten van de universiteit. Er zijn perkjes en plantsoenen, beekjes en kanaaltjes en romantische ijzeren bruggetjes, waar je de tijd vergeet.

In de Bierstad van Europa mag een bezoek aan een brouwerij niet ontbreken! Je hebt de keuze uit twee brouwerijen, een moderne en een oude. In de brouwerij van InBev kom je alles te weten over het brouwproces van Stella Artois. Deze biersoort wordt al zes eeuwen in Leuven gebrouwen, tegenwoordig in een moderne brouwerij. Uiteraard sluit jouw bezoek af met een koel glaasje net gebrouwen Stella Artois.

Echte bierliefhebbers kunnen niet om de huisbrouwerij van Domus heen. Via een buis stromen drie soorten bier rechtstreeks van de brouwerij naar de tapinstallatie van Domus.

Verrassende Highlights in Leuven

In Leuven vind je de oudste botanische tuin van België. Deze botanische tuin wordt in de volksmond Kruidtuin genoemd. De tuin is vroeger aangelegd om medicinale kruiden te kweken voor de wetenschap. Leuven is en blijft tenslotte een universiteitsstad. Tegenwoordig kun je urenlang wandelen tussen bijzondere bomen, bloemen en struiken. Ook kun je genieten van prachtige tropische en subtropische planten in de serres.

Het Leuvense stadhuis is één van de mooiste gotische stadhuizen ter wereld. Het prachtige gebouw staat op de Grote Markt. Het stadhuis heeft drie verdiepingen, waar je een aantal zalen kunt bekijken. De Wandelzaal en Gotische zaal zijn opengesteld voor publiek. De sokkels van de nissen aan de buitenzijde van het stadhuis verbeelden voorstellingen uit de Bijbel. Het motief 'zonde en straf' wordt steeds herhaald. De sokkels hadden een belerende functie en zijn waarschijnlijk gemaakt omdat de rechters in dit gebouw zetelden.

Verspreid over de stad vind je talloze prachtige gebouwen die eigendom zijn van de Universiteit van Leuven. Een groot aantal staat op de Naamsestraat. Op het Ladeuzeplein staat de imponerende universiteitsbibliotheek uit 1921, een cadeau van de Amerikaanse staat. Veel gebouwen zijn toegankelijk voor publiek.

Praktische Tips voor je vakantie naar Leuven

Hoelang is het vliegen naar Leuven?

Leuven is meestal tussen de 0,75 en 1 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Leuven?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Leuven.