Stedentrip Oslo

De vlakte van de goden, Oslo, is een stad voor kunst-, natuur- en cultuurliefhebbers! Het museumeiland biedt u diverse interessante musea zoals het Noors Folkemuseum. Kunstenaars als Edvard Munch vonden hun inspiratie in deze stad, en ook de cultuur van vroeger vindt u ... Lees meer over Oslo

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Oslo

De vlakte van de goden, Oslo, is een stad voor kunst-, natuur- en cultuurliefhebbers! Het museumeiland biedt u diverse interessante musea zoals het Noors Folkemuseum. Kunstenaars als Edvard Munch vonden hun inspiratie in deze stad, en ook de cultuur van vroeger vindt u hier terug. Voel u een viking en bewonder de schepen Gokstadschip en Osebergschip!

Hoogtepunten Oslo

Fort Akershus, gebouwd in opdracht van koning Haakon V, is een schitterend voorbeeld van architectuur uit de renaissance. Het is nu nog steeds militair gebied. Maar nu stelt het ook de deuren open voor publiek: u kunt hier het strijdkrachtenmuseum bezoeken, en het verzetsmuseum. Vanuit het fort hebt u een prachtig uitzicht over de haven en de fjorden van Oslo. Cultuur en een bezoek aan een café en diverse winkels combineren? Ga dan naar de Karl Johans Gate. Aan de belangrijkste straat van de stad vindt u het Koninklijk Paleis, de kathedraal en het Stortinget, het Noorse parlementsgebouw. In de omgeving vindt u volop winkels, restaurants en cafés. Een bezoek aan de Kerk van de Heilige Drievuldigheid, Hellig Trefoldighet of de Kathedraal van Oslo, is niet compleet zonder een bezoek aan de sculpturen van de kunstenaar Vigeland in het gelijknamige park. In de kathedraal ziet u prachtige glas-in-loodramen van dezelfde kunstenaar.

Op vakantie naar Oslo

Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen, en heette vroeger Christiania of Kristiania. De huidige ‘vlakte van de goden’ is een stad die zeer rijk is aan kunst aan cultuur. Maar liefst 50 musea en galerieën bieden u zeer uiteenlopende collecties, exposities en tentoonstellingen. Ook ziet u vele verschillende monumentale gebouwen, zoals de Rådhushallen, waar jaarlijks de Nobelprijzen worden uitgereikt. Het gemeentehuis ligt aan de haven van de stad, en heeft een rijk klokkenspel met 49 klokken die ieder uur luiden. De Holmenkollen-skischans is bijna ieder jaar de locatie voor de slotwedstrijd van het Nordic Tournament. Dit is de Scandinavische versie van het Vierschansentoernooi, dat rond de jaarwisseling gehouden wordt. De Holmenkollen wordt gezien als de schans waar de sport ontstaan is, wat de wedstrijd nog belangrijker maakt! Voor theater- en muziekliefhebbers is er ook volop keuze! Het Nationaal Theater en het Oslo Jazzfestival zullen u vele mooie momenten bezorgen!

Omhoog arrow_upward