JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Oost Canada in 2 Weken - D-reizen

Toproute langs de oostkust voor 2 weken

Natuurwonder: Niagara Falls

Benut onze 'insider tips'

Ja! Ik wil een afspraak


Rondreis Oost Canada in 2 weken

Raak verliefd op het oosten van Canada! Deze rondreis Oost Canada van 2 weken geeft je een goed beeld van de belangrijkste hoogtepunten, zowel op het gebied van natuur als cultuur. In Oost Canada vind je namelijk de grootste steden van het land met het ‘Franse’ Quebec City en Montreal, het historische Ottawa en het moderne Toronto. Combineer deze steden met de prachtige natuurlandschappen van onder andere Algonquin Park waar je ‘wildlife’ kunt spotten. Zó veelzijdig is Oost Canada! Weet dat dit een voorbeeldreis is en dat we tijdens een persoonlijke afspraak in onze reisbureaus jouw rondreis naar Oost Canada helemaal op maat kunnen samenstellen!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Oost Canada voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis door Oost Canada. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. Gebruik dus deze rondreis van 14 dagen in Canada ter inspiratie! 

Toronto

Verblijf: 1 dagen aanbevolen

Het is zover! Vandaag begint jouw rondreis door Oost Canada! Je landt op de luchthaven van Toronto en haalt vervolgens je huurauto op waarmee je naar je eerste hotel gaat. Bewonder de imposante skyline met als toppunt de CN Tower waar je naar het observatieplatform kunt voor een onvergetelijk uitzicht over de hele stad. Aan het einde van de reis heb je meer tijd voor andere bezienswaardigheden in Toronto.

Midland

Verblijf: 1 dag aanbevolen

’s Middags is het tijd om de huurauto te starten voor de rit naar je eerste bestemming. Dit is Midland. Een gemoedelijk plaatsje aan de Georgian Bay. Deze baai bestaat uit kraakhelder water en talloze eilandjes. Je kunt hier lekker met een kano of kajak varen

Algonquin Park

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Algonquin Provincial Park is één van de oudste, grootste en mooiste natuurparken van het oosten. Het gebied bestaat uit heuvels vol bomen die een wirwar van waterwegen en grote meren van elkaar scheiden. Via de Highway 60, met verschillende trails onderweg, kun je de zuidelijke kant van het natuurpark ontdekken. Je kunt meerdere uithoeken van het park bereiken met een kajak, kano of een ander soort boot. Er is een groot netwerk aan kanoroutes waarbij je kans hebt op het spotten van elanden, vossen, beren en otters.

Ottawa

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je verruilt de natuur voor de stad. De hoofdstad van Canada wel te verstaan! Dat is Ottawa, een stad met veel allure, vol interessante musea en statige regeringsgebouwen. De ‘eyecatcher’ van Ottawa is Parliament Hill waar de regering is gevestigd. Wat wij je ook zeker aanraden is een boottocht over het Rideau-kanaal. Vanaf de grachten is Ottawa echt schitterend!

Tremblant

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Terug de natuur in bij Tremblant! In de winter is Mont Tremblant één groot wintersportparadijs en in de zomer een walhalla voor buitensporten. Wandelen, fietsen, varen: het kan allemaal in Parc National du Mont-Tremblant. Wees lekker actief in de bossen of op de meren van Tremblant!

Quebec City

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Welkom in Franstalig Canada! Het oosten van Canada kent een opvallende grote Franse cultuur. Quebec City is het hart van deze Franse cultuur in Canada. Het is een romantische en historische stad met stadsmuren. Quebec City bestaat uit een boven- en benedenstad. Vieux-Quebec is het oude stadsdeel met geplaveide straten die de benedenstad vormt. Raak verdwaald in deze charmante stad vol leuke boetiekjes, cafés en restaurants! In de bovenstad zie je bezienswaardigheden zoals het sprookjesachtige kasteel Chateau Frontenac (dat eigenlijk een hotel is) en de vesting La Citadelle.

Montreal

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Montreal is de 2e stad van Canada en ook Franstalig. Dat merk je aan namen van prachtige pleinen zoals Place Jacques-Cartier en Place d’Armes met een Notre-Dame. Als je bij deze basiliek naar binnen gaat zie je één van de grootste orgels ter wereld. Shoppingliefhebbers kunnen niet wachten op Ville Souterraine. Dit is een gigantisch ondergronds winkelcentrum waar je gegarandeerd met volle tassen van terugkomt. Cultuurliefhebbers zullen zin hebben in een rondwandeling door Quartier Latin, een kunstzinnige wijk. Als natuurliefhebber kun je fantastisch wandelen in Parc des Îles.

Kingston

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Op je route naar Kingston liggen de Thousand Islands. Bij deze eilandengroep in de St. Lawrence River kun je een mooie rondvaart maken. Je vaart tussen allerlei eilanden door waar luxueuze vakantievilla’s op staan. Zeer bijzonder is het mini-eilandje ‘Just Room Enough’ waar echt maar één klein huisje op past. Na de boottocht reis je door naar Kingston. Het hoogtepunt van de stad is een kasteel in het water dat uit kalksteen is opgetrokken. Ga hier zeker even naartoe!

Niagara Falls

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Eén van de grootste natuurwonderen op aarde is de Niagara Falls. De leukste manier om de Niagara Falls te beleven is met de ‘Hornblower’. Dit is een boot die naar de voet van de Horseshoe Falls vaart. Van dichtbij zie en hoor je het gekletter van de watervallen en voel je het gedruis van het opspattende water. Ook te voet kun je dicht bij de watervallen komen. Met de activiteiten ‘Journey behind the Falls’ en de ‘Cave of the Winds’ kom je wel héél dichtbij!

Toronto

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Toronto is de grootste stad van het land met enorm veel hotspots. Leuke wijken voor een bliksembezoek zijn Kensington Market, Little Italy en het Waterfront. Een aanrader is om met de ferry naar de Toronto Islands te gaan. Vanaf hier maak je de mooiste foto’s van de geweldige skyline van Toronto! Als cultuurfanaat is Casa Loma een toffe bezienswaardigheid. Dit is een deftig kasteel waar je een rondleiding kunt krijgen en je je even in de middeleeuwen waant.

Terugvlucht

Je rondreis door Oost Canada van 2 weken is helaas ten einde. Wat een avontuur was dit! Je levert je huurauto terug in en vertrekt naar de luchthaven van Toronto voor de terugvlucht. Met een koffer vol reisherinneringen kun je terugkijken op een fantastisch reis door Oost Canada!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Oost Canada

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Oost Canada? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis van 14 dagen in Oost Canada is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak