JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Oost Canada in 3 Weken - D-reizen

Geweldige route voor 3 weken

Laat je informeren over de mooiste plekken

Vissersdorpen, topsteden & natuur

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Oost Canada in 3 weken

In 3 weken tijd het allermooiste van Oost Canada zien tijdens een mooie rondreis? Deze route laat je kennismaken met bestemmingen zoals Toronto en Quebec City, als ook onbekende gebieden in de regio’s Nova Scotia en New Brunswick. Wissel de Atlantische kustlijnen af met ongerepte natuurgebieden en wereldsteden van formaat. ‘Never a dull moment’ beleef je in Oost Canada met deze route! Weet dat dit een voorbeeldreis is om je ene idee te geven en dat wij in onze reisbureaus een rondreis helemaal op maat voor je kunnen samenstellen. Plan jouw afspraak voor een rondreis door Oost Canada die helemaal aan jouw wensen voldoet!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Oost Canada voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis door Oost Canada. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Halifax

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Eindelijk kan jouw rondreis door Oost Canada van 3 weken beginnen. Je komt aan op de luchthaven van Halifax. Je haalt je huurauto op en vertrekt naar je eerste hotel voor de overnachting. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je al een eerste wandeling door Halifax maken, een aanrader is het havengebied Halifax Harbour.  

Liscomb Mills

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Gebruik de ochtend voor een verkenningstocht door de hoofdstad van Nova Scota. Dit kan te voet of met een fietstocht waarbij je overal de maritieme sfeer opmerkt. Je kunt onder andere Citadel Hill en de begraafplaats van de Titanic bezoeken. ’s Middags zet je koers richting Liscomb Game Sanctuary waar je wilde dieren zoals elanden en kariboes kunt spotten tijdens een wandeltocht. Je overnacht diezelfde avond in Liscomb Mills.

Cheticamp

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via Bras d’Or Lake in Baddeck reis je naar Cheticamp. Deze kustplaats is een goede bestemming voor een bootexcursie waarbij je walvissen van dichtbij kunt zien, gaaf! Verder kun je vanuit Cheticamp de natuur van Cape Breton Highlands National Park ontdekken met de Cabot Trail. Dit is een schitterende autoroute die je de mooiste uitzichten op kliffen, bergen, bossen, kustlijnen en de oceaan laat zien. Op verschillende punten op de route starten wandelroutes waarbij je misschien wel bevers, herten, elanden en beren tegenkomt!

Antigonish

Verblijf 1 dag aanbevolen

Je trekt verder door Nova Scotia. Ditmaal naar Antigonish. Een klein en pittoresk dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Je kunt er naar een fotogenieke vuurtoren, het Hertage Museum waar je meer leert over de Keltische cultuur en naar een boerenmarkt. Meng je lekker onder de locals!

Moncton

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag laat je Nova Scotia achter je en kom je een nieuwe provincie binnen, New Brunswick. Voordat het zover is bezoek je eerst nog op je route de Bay of Fundy. Geologisch gezien is deze baai echt een natuurwonder. Je vindt hier namelijk de grootste getijdenverschillen ter wereld. Het verschil tussen eb en vloed is hier maar liefst 16 meter! Bij de Hopewell Rocks kun je dit natuurverschijnsel goed zien. Hierna rijd je door naar het stadje Moncton.

Bathurst

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Op weg naar Bathurst kom je Kouchibouguac National Park tegen. Met een fiets-, wandel- of kajaktocht kom je veel verschillende type landschappen tegen. Van moerassen en lagunes tot duinen en lange stranden. Je maakt er bovendien een goede kans op het zien van zeehonden, zeeleeuwen en arenden in hun natuurlijke habitat!

Percé

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via verschillende mooie autoroutes rijd je een nieuwe provincie binnen met Quebec. Je komt langs prachtige kustlijnen, hoge kliffen, vuurtorens, charmante baaien en vissersdorpjes waar je verse visgerechten bij lokale restaurants kunt proeven. Maak een boottrip naar Bonaventure Island, vlak voor de kust van Percé. In het Parc National de l’Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé kunnen vogelspotters hun hart ophalen. Naar schatting leven op dit eiland ongeveer 200.000 zeevogels, waaronder veel jan-van-genten.

Matane

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je vervolgt je weg door Quebec. Onderweg kom je Parc National de la Gaspésie tegen. Dit is het enige natuurpark waar zowel elanden, kariboes en herten leven. Probeer ze allemaal te spotten via wandelroutes. Later op de dag kom je aan in Matane. Als je nog meer natuur wilt zien kun je hier naar het Matane Wildlife Reserve waar de grootste kolonie elanden leeft.  

Tadoussac

Verblijf: 1 dag aanbevolen

‘s Ochtends steek je per ferry de St. Lawrence River over naar Tadoussac. Vanuit dit kustplaatsje vertrekken veel excursieboten. In de St. Lawrence River leven namelijk veel walvissoorten en zelfs de bijzondere beluga’s. Wanneer je walvissen of beluga’s boven het wateroppervlak ziet uitkomen beleef je een fantastisch moment!

Quebec City

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Vandaag rijd je naar de gelijknamige hoofdstad van Quebec. Dit het hart van de Frans/Canadese cultuur. In Quebec City spreekt men voornamelijk Frans op straat, namen van straten en bezienswaardigheden zijn in het Frans en de lokale keuken is natuurlijk ook Frans georiënteerd. Quebec City is een zeer romantische stad met sierlijke gebouwen en smalle, geplaveide straten. Een stadswandeling door het oude centrum Vieux-Quebec is een goede eerste kennismaking met deze stad vol charme! Daartoe behoren zonder meer de vestingwerken van La Citadelle en het kasteelachtige hotel Chateau Frontenac.

Montreal

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Montreal is een grote stad in Franstalig Canada. Als 2de stad van Canada heeft het zelfs na Parijs de meeste Franssprekende inwoners ter wereld. Montreal is een stad die één en al historie ademt. Bewonder in Vieux-Montreal de gezellige pleinen Place Jacques-Cartier en Place d’Armes met een Notre-Dame. Meer gezelligheid vind je in de wijk Quartier Latin om daarna de rust op te zoeken in Parc du Mont Royal met de grote witte kerk Oratoire St-Joseph.

Ottawa

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Van de ene toffe stad rol je zo in de andere. Deze dag breng je een bezoek aan Ottawa, de officiële hoofdstad van Canada. Dit is het politieke, historische en culturele hart van Canada. Als hoofdstad vind je in het centrum ook veel parlementsgebouwen. Dé ‘eyecatcher’ van de stad is dan ook Parliament Hill met een elegante uitstraling en vol architectonische details. Het Rideau kanaal stroomt dwars door Ottawa. Bekijk de stad vanaf het water met een ontspannen rondvaart! 

Algonquin Park

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Algonquin Park is één van de mooiste natuurparken van Canada. Met de Highway 60 krijg je een goed idee van de natuurlandschappen, tevens het startpunt van veel wandeltochten. Smalle rivieren monden uit in grote meren waardoor er een groot netwerk aan waterwegen ontstaan. De perfecte manier om Algonquin te verkennen is met een kanotocht. Vaar op de mooiste plekken en zie vanaf het water op de oevers elanden en wolven in het wild.

Toronto

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

De laatste bestemming van je rondreis is de grootste stad van het land: Toronto. De hoogste wolkenkrabber van de stad is de CN Tower. Met een snelle lift kun je naar het observatiedek voor een werelds uitzicht, naar de Glass Floor waarbij je in een glazen kubus boven de stad hangt of naar de EgdeWalk waarbij je vastgemaakt aan een kabel een rondje om de CN Tower loopt. Andere tips zijn een rondleiding door het het middeleeuwse kasteel Casa Loma, neem de veerboot naar de Toronto Islands of maak een dagtrip naar de Niagara Falls.

Terugvlucht

Je 3-weekse rondreis door Oost Canada zit er helaas op. Je levert je huurauto in en gaat naar de luchthaven van Toronto. In het vliegtuig kun je lekker terugdenken van alle toffe momenten die je hebt meegemaakt. Wat een fantastische rondreis heb je achter de rug!  

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Oost Canada

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar Oost Canada moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak