JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Roadtrip Frankrijk - Jouw ideale route - D-reizen

De zuidkust, oostkust of het noorden?

Beleef jouw favoriete route!

Een afspraak is vrijblijvend

maak een afspraak

Roadtrip Frankrijk

Sierlijke paleizen, oeroude steden, pittoreske dorpjes, uitgestrekte natuurgebieden en uiteraard de overheerlijke Franse keuken. Tijdens een roadtrip door Frankrijk maak je kennis met al deze facetten. D-reizen helpt je graag met het uitstippelen van een route en het reserveren van de beste overnachtingsplekken. Profiteer van deskundig advies van onze reisadviseurs en laat je goed informeren over de mogelijkheden tijdens een persoonlijke afspraak in één van onze reisbureaus. Ontdek hieronder de meest favoriete gebieden in Frankrijk voor een roadtrip of plan meteen een adviesgesprek! 

Maak een gratis afspraak

Roadtrip in Noord Frankrijk

Spectaculaire kliffen, lange en verlaten strand en slaperige kustdorpjes vormen het decor aan de noordwestkust van Frankrijk. Urenlang wandelen en fietsen kan hier uitstekend tijdens een roadtrip. Reis door de mooie provincies Normandië en Bretagne die een schat aan geschiedenis te bieden hebben. Zo kom je in deze regio meer te weten over D-Dag tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de invasiestranden Utah Beach en Omaha Beach. Verder kom je in Noord Frankrijk andere hoogtepunten op pad tegen zoals:

Saint Malo

Deze stad in de noordelijke provincie Bretagne brengt je terug naar vervlogen tijden. Saint Malo is namelijk één van de mooiste vestingstadjes van Frankrijk met oude stadsmuren en een historische haven. Van vroeger uit staat Saint Malo bekend als een piratenstad vanwege de vele overheersingen en nog altijd zie je daar herinneringen van terug in de stad. Bovendien heeft Saint Malo prachtige langgerekte stranden waar je in de zomer van kunt genieten!

lekker naar de kust

Le Mont Saint Michel

In Noord Frankrijk kun je tijdens een roadtrip één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk bewonderen. Le Mont Saint Michel is een rotseiland voor de kust van Normandië. Wanneer het eb is kun je er zelfs vanaf het vasteland naartoe lopen. Het verschil tussen eb en vloed is hier enorm groot en het is de moeite waard om deze getijdeverschillen eens te bekijken. Eenmaal op het eiland wandel je tussen eeuwenoude kerken en kloosters met hoge torens. Wanneer kom jij dit mystieke eiland met een spectaculaire ligging bezoeken? 

wat een highlight!

Côte de Granit Rose

Eén van de meest fotogenieke plekken in Frankrijk vind je aan een prachtige kustlijn in Noord Frankrijk. Maak kennis met de Côte de Granit Rose, wat in het Frans betekent: roze granietkust. De granietrotsen bij dit deel van de kust kleurt bij bepaalde weersomstandigheden roze. Bovendien hebben de rotsen door erosie een uniek vorm aangenomen. Zo zijn er rotsen die lijken op een konijn en een hoed. Laat je fantasie de vrije loop bij deze roze kust!

naar de roze kustlijn

Roadtrip in Zuid Frankrijk

De warme Zuid-Franse zon, historische steden met overblijfselen uit de Romeinse tijd en adembenemende kustlijnen met stranden en kliffen. Hierdoor kun je ontspannen aan het strand perfect combineren met rondreizen naar interessante plekken. Een roadtrip langs de zuidkust van Frankrijk laat je verschillende prachtige gebieden zien zoals de Provence, Côte d'Azur en de Languedoc-Roussillon. Ontdek schitterende hoogtepunten zoals:  

Nimes

Stap terug in de Romeinse tijd met een bezoek aan Nimes. In het centrum vind je eeuwenoude bouwwerken van de Romeinen zoals het uitstekend bewaard gebleven amfitheater. Ook in de omgeving van Nimes kom je veel overblijfselen uit de Romeinse tijd tegen, zoals de Pont du Gard. Een prachtig aquaduct in de groene natuur dat Nimes jarenlang voorzag van water. Stap terug in de tijd in Nimes!

ontdek de historie

Avignon

Avignon is wereldberoemd vanwege de Pont d’Avignon. Een iconische brug uit de 12de eeuw waar nog maar een paar bogen van overeind staan. Deze brug heeft zelfs een eigen liedje! Een andere highlight in Avignon is het Palais des Papes. Dit is het grootste gotische paleis ter wereld waar pausen sinds de 14de eeuw verbleven. In het romantische centrum kun je urenlang ronddwalen waarna je kunt genieten van een welverdiend terrasje die er in overvloed aanwezig zijn.

stap terug in de tijd

Calanques

Vooral een natuurgebied bij Marseille is een stop waard tijdens een roadtrip. Bij de Calanques vind je diepe inhammen met zeewater van een lichtblauwe kleur. De Calanques worden omgeven door hoge witte kliffen en pijnbomen. Deze inhammen gaan verrassend ver het binnenland in en eindigen vaak bij een idyllisch zandstrand. Je kunt bij de Calanques genieten van talloze activiteiten zoals hiken, varen, zwemmen en snorkelen.

genieten aan de zuidkust

Roadtrip op Corsica

Voor een roadtrip in Frankrijk kun je verder kijken dan alleen het vasteland. Het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee is een geweldige bestemming voor een roadtrip. Je vliegt in 2 uur naar Corsica waarna je met een huurauto naar alle uithoeken van het eiland kunt afreizen. Beleef de ongerepte natuur, heerlijke temperaturen en bovenal de mooiste plekken van Corsica zoals:

Bonifacio

Eén van de mooiste dorpjes van Corsica is Bonifacio. Dat komt voornamelijk door de spectaculaire ligging op een steile rots. Hierdoor lijkt het alsof een aantal huizen boven de zee hangen. Dwaal in Bonifacio door de smalle, geplaveide straten tussen schilderachtige panden. Combineer dit met een lunch of diner in één van de vele uitstekende restaurants waar Bonifacio bekend om staat.

beleef bonifacio

Calanches de Piana

Aan de westkust van Corsica kom je in een gebied met unieke rotsformaties. De rood-oranje rotsen van Calanches de Piana zorgen voor een surrealistisch landschap. Je kunt langs een mooie kustroute rijden, een scenic drive, met prachtige uitzichten. Stop op bepaalde plekken en start een wandelroute. Of plan een boottocht bij het natuurreservaat van het schiereiland Scandola. Je vaart naar zeegrotten en onderweg kun je allerlei vogels spotten zoals zeearenden.

trek de natuur in!

Ajaccio

Tijdens een roadtrip op Corsica mag de hoofdstad van het eiland niet ontbreken: Ajaccio. Deze stad heeft iets elegants over zich met veel klassieke gebouwen. Eén van die klassieke gebouwen is het geboortehuis van Napoleon Bonaparte. In de hele stad vind je sporen van deze vroegere Franse generaal terug met standbeelden, monumenten en de graftombe van zijn familie.

ontdek ajaccio

Op roadtrip naar Frankrijk? Maak een afspraak!

Is Frankrijk hét land waar jij vakantiekriebels van krijgt? Wacht niet langer en maak je roadtripplannen concreet met een bezoek aan één van onze reisbureaus. Je ontvangt tips, inspiratie en vooral een goed advies over een mooie route voor jouw roadtrip in Frankrijk. Maak vrijblijvend een afspraak!