JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Kampeervakantie Gran Canaria – Goedkoop Kamperen – D-reizen

Kampeervakantie Gran Canaria

Gran Canaria is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming. Wie prachtige zandstranden en indrukwekkende natuurlandschappen zoekt, is hier op de goede plaats! Op Gran Canaria vind je alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie: gezellige badplaatsen, ruig berglandschappen en het hele jaar door zon en temperaturen boven de 20 graden!

Hoogtepunten Gran Canaria

Palmitos Park, circa 10 km ten noorden van Playa del Inglés, is de grootste dierentuin van de Canarische Eilanden. Hier zie je diverse soorten vogels, vissen, een vlindertuin, botanische tuin en een pelikanenmeer. Voor de kinderen is er een papegaaienshow.

Elk Canarisch Eiland is anders. Met een meerdaagse bootexcursie naar één van de andere Canarische Eilanden krijg je een indruk van de natuur, het landschap en de sfeer op deze eilanden. Zo kun je naar TenerifeLanzarote en La Gomera. Op Gran Canaria zijn veel wandelpaden aangelegd, die je leiden door plaatsen waar je anders nooit zou komen. Je leert het eiland op een andere manier kennen en kunt genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de helderblauwe zee. 

Op vakantie naar Gran Canaria

Gran Canaria ligt in de Atlantische Oceaan, op circa 210 km van de Afrikaanse noordwestkust en op circa 4 uur en 15 minuten vliegen vanaf Nederland. De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten van het eiland. Gran Canaria heeft een afwisselend landschap. Het eiland heeft levendige badplaatsen met lange stranden, pittoreske dorpjes in het binnenland, hoge rotsen en groene palmbomen aan de kust. 

Voor een dagje cultuur kun je terecht in de hoofdstad Las Palmas, met haar mooie historische gebouwen in koloniale bouwstijl. Maar voor een dagje winkelen is de hoofdstad ook zeer geschikt! De stad beschikt over een grote, internationale haven.

Gran Canaria is gemakkelijk met een huurauto te verkennen. In het zuiden vind je diverse gezellige badplaatsen, zoals Playa del Inglés, met prachtige zandstranden en volop gezelligheid. Deze badplaats loopt over in San Agustín, Campo Internacional, Maspalomas en Sonnenland. Een andere populaire badplaats in het zuiden is Puerto Rico. Deze plaats is minder grootschalig en rustiger dan Playa del Inglés. Het ligt in een beschutte baai en is tegen de heuvels gebouwd. Meer naar het noorden wordt het landschap groener en meer bergachtig, met hier en daar een schilderachtig dorpje. 

Gran Canaria is een plezierige vakantiebestemming voor een gemengd publiek. Liefhebbers van de zon kunnen zomer en winter genieten op dit prachtige eiland. Ben je op zoek naar last minute zonvakantie naar Gran Canaria? Vind hier jouw goedkope last minute naar Gran Canaria.

Ligging Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt centraal in deze archipel tussen Fuerteventura en Tenerife. Het eiland ligt circa 210 km van de noordwestkust van Afrika.

Gran Canaria heeft een oppervlakte van circa 1532 km² (iets groter dan de provincie Flevoland) en is circa 55 km lang en ongeveer 45 km breed.

Van Nederland naar Gran Canaria

Je vliegt veelal rechtstreeks vanuit Nederland naar Las Palmas. De vliegtijd vanaf Schiphol is circa 4 uur en 15 minuten.

Openbaar vervoer Gran Canaria

Tussen diverse plaatsen op het eiland zijn frequente busverbindingen, waaronder Playa del Inglés en de omliggende plaatsen, Puerto Rico en de hoofdstad Las Palmas.

Er vaart een (car)ferry van Las Palmas naar Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. Vanuit de plaats Puerto de las Nieves vaart er ook een boot naar Tenerife. Tevens vaart er een draagvleugelboot vanuit Las Palmas naar Tenerife en in de zomermaanden naar Fuerteventura.

 

Tips van jouw reisadviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek van te voren een tarief af met de taxichauffeur. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend wordt er een toeslag berekend op het starttarief en de kilometerprijs.Vind jouw autovakantie ►