JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Kampeervakantie Ardennen – Goedkoop Kamperen – D-reizen

Kampeervakantie Ardennen

In het zuidoosten van België liggen de spectaculaire Ardennen. Hier geldt letterlijk de survival of the fittest! Maar ook voor wie liever met beide benen op de grond blijft, heeft deze streek veel te bieden. De groene bossen en prachtige valleien nodigen je uit voor mooie wandelingen en de streek heeft een boeiende geschiedenis, die je ontdekt in de vele musea!

Hoogtepunten Ardennen

Wie in de Ardennen is, moet allereerst genieten van de prachtige natuur in dit gebied. Voor een goed beeld van het weldadige groen kun je het Nationaal Park Hoge Venen bezoeken. Dit gebied leent zich uitstekend voor eindeloze wandelingen door de heide- en veengebieden. In het seizoen zie je bloemen die typisch zijn voor dit gebied, zoals orchideeën, gentianen en veenbessen. En enorme velden met wilde narcissen. In het park de Hoge Venen zijn diverse mooie wandelingen uitgezet, van pittig tot ontspannen. Geniet van deze fraaie hoog gelegen natuur! Na het genot is het tijd om de natuur te bedwingen! Energieke sportievelingen halen hun hart op in deze bosrijke streek. Ga de rivieren af op een vlot of in een kano. Stap op de mountainbike en manoeuvreer over de bospaadjes. Laat je zekeren en beklim de steile rotswanden! Welke activiteit je ook kiest, je kunt trots zijn op jezelf! Hoewel de grotten en watervallen natuurlijk erg toeristisch zijn, mag een bezoek aan een waterval of grot natuurlijk niet ontbreken! In de buurt van Stavelot, in het kleine plaatsje Coo, vind je de wereldberoemde watervallen van Coo. Die moet je gezien hebben! En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de grotten van Han of de grotten van Remouchamps. De eerstgenoemde is een spectaculair gangenstelsel, dat is uitgeslepen door de deels ondergrondse rivier de Lesse. In de tweede kun je de langste onderwatervaart ter wereld maken!

Op vakantie naar Ardennen

De Ardennen liggen in het zuidoosten van België tegen de grens van Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Op nog geen 250 km vanaf Utrecht rijd je de natuur in. In Ardennen vind je dichte naald- en loofbossen en groene valleien. Door het landschap kronkelen lieflijke stroompjes en kolkende rivieren. In het gebied vind je honderden unieke planten- en diersoorten. Je kunt het gebied perfect ontdekken tijdens fraaie wandelingen en pittige fietstochten. Maar je kunt ook het avontuur doelbewust opzoeken en gaan raften, wildwaterkajakken, klimmen of abseilen. Of wat dacht je van een spectaculaire dropping of survival of speleologie? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk in de Ardennen! In de Ardennen vind je ook natuurlijke bronnen. De bekendste liggen in Spa. Het woord Spa staat wereldwijd voor synoniem voor kuren in water. In Spa kun je het bekende water niet alleen direct uit de bron drinken, maar je jezelf er ook heerlijk in onderdompelen. Na een dagje kuuroord voel je jezelf als herboren. Als je de natuur op welke manier dan ook hebt bedwongen, is het de hoogste tijd voor de geschiedenis van de streek. In en rond de knusse plaatsjes vind je oude gebouwen, mooie kastelen en interessante musea. Veel musea zijn gericht op de roerige oorlogsgeschiedenis van de Ardennen. Hier vond het beruchte Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog plaats. In het groene landschap kom je diverse druipsteengrotten en watervallen tegen. Bijna overal kun je ondergronds genieten van de meest fantastische gangenstelsels met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. In Remouchamps kun je zelfs een boottocht onder de grond maken! Wie van natuur houdt, gaat naar de Ardennen!

Ligging Ardennen

De Belgische Ardennen liggen in het zuidoosten van België in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en Henegouwen. Het gebied grenst aan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Van Nederland naar Ardennen

De afstand van Utrecht naar Luik is ongeveer 243 km. Vanuit Utrecht rijden er regelmatig treinen naar Luik. De treinreis duurt circa 2 uur en 56 minuten. Vanuit Luik kun je verder met regionale treinen naar diverse plaatsen. Met de bus van Eurolines ben je vanaf Utrecht in 5 uur en 45 minuten in Luik.

Openbaar vervoer Ardennen

In België is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld. In verschillende plaatsen vind je een busstation en soms een treinstation. Vanuit de grotere steden zijn er regelmatige bus- en treinverbindingen naar andere plaatsen.

Vind jouw kampeervakantie►