JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Kampeervakantie Curacao – Goedkoop Kamperen – D-reizen

Kampeervakantie Curacao

Bon bini op Curaçao, de populairste bestemming in de Caribbean! Op deze pagina vind je de allerbeste deals naar ons eigen stukje tropen!

Hoogtepunten Curacao

Maak een boottocht naar 'Klein Curaçao', op ongeveer 10 km van Curaçao. Voor dit eiland kun je snorkelen en duiken, maar ook genieten van de prachtige witte stranden. Op het eiland staat een vuurtoren die je kunt beklimmen.

De historische binnenstad en de haven van Willemstad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de stad moet je dan ook zeker doen! Wandel ook over de Koningin Emmabrug, ofwel de 'Swinging old lady'. Deze pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. Deze brug is circa 168 m lang en de enige drijvende houten draaiburg ter wereld.

Op vakantie naar Curacao

Curaçao ligt in de Caribische Zee op circa 70 km ten noorden van Venezuela. Het is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad is Willemstad, een levendige stad die één grote culturele bezienswaardigheid is. Het bekendste zijn de gekleurde huisjes, maar de stad heeft ook mooie forten en statige panden. Daarbij kun je in deze stad uitstekend (belastingvrij) winkelen en gezellig uitgaan.

Curaçao is een waar duikersparadijs. Doe je uitrusting aan en maak kennis met de vele soorten vissen, zeeschildpadden en weelderige planten onder de waterspiegel. Snorkelen kan natuurlijk ook. Wil je niet actief zijn, dan zijn er altijd nog boottochten die je op het water kunt maken. Maar op Curaçao valt nog meer te beleven! Zo kun je onder andere een dagje strand afwisselen met een jeepsafari.

Het heerlijke klimaat maakt Curaçao het hele jaar door aantrekkelijk voor een afwisselende vakantie, voor jong en oud!

Ligging Curacao

Curaçao ligt in de Caribische Zee, op circa 70 km van de noordkust van Venezuela. Curaçao vormt samen met de eilanden Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba de Nederlandse Antillen. Curacao, Bonaire en Aruba horen tot de Benedenwindse Eilanden, Saba, St. Maarten en St. Eustatius tot de Bovenwindse.

Curaçao ligt op 65 km ten oosten van Aruba en op 50 km ten westen van Bonaire. Curaçao ligt centraal in de archipel Kleine Antillen.

Curaçao heeft een oppervlakte van circa 444 km². Dit is vergelijkbaar met het Waddeneiland Texel. Het eiland is ongeveer 61 km lang en circa 5 tot 14 km breed.

Van Nederland naar Curacao

De vliegtijd vanuit Nederland naar Curaçao bedraagt circa 10 uur. Je vliegt over het algemeen rechtstreeks. De luchthaven Hato ligt op circa 12 km van Willemstad.

Openbaar vervoer Curacao

Op Curaçao rijden bussen. Vanuit Willemstad kun je regelmatig met de bus naar andere plaatsen op het eiland. In Willemstad rijden privébusjes. Deze busjes kun je aanhouden door je hand op te steken. De privébusjes vertrekken vanaf de busstations in de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad.

Ook kun je gebruikmaken van een taxi. De taxi's hebben geen meter. Hoewel er vaste tarieven gelden, raden wij je aan vooraf een prijs af te spreken. De taxi's berekenen 's nachts en op feestdagen een toeslag.Vind jouw autovakantie ►