JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Luxemburg - Met de auto naar Luxemburg - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Luxemburg

Verrassend mooi én dichtbij huis: een autovakantie naar Luxemburg brengt je naar het nog enige Groothertogdom ter wereld. En, naar authentieke dorpjes en schilderachtige heuvellandschappen. Ga met de auto naar Luxemburg en ontdek Middeleeuwse kastelen en ruïnes op nog geen 4 uur rijden van Nederland. Heb jij je sleutels al gepakt?

Autovakantie Luxemburg

Waarheen op autovakantie in Luxemburg?

Op ongeveer 200 kilometer van de Nederlandse grens rijd je de glooiende landschappen van Luxemburg tegemoet. Stippel een route uit door pittoreske dorpjes en ontdek imposante kastelen en geweldig natuurschoon. Met de auto naar Luxemburg betekent een schitterende mix van cultuur, zoals de historische hoofdstad met vestingwerken, tegenover sprookjesachtige oerbossen. De Luxemburgse Ardennen zijn dan ook enorm geliefd voor een autovakantie: ook hier vind je veel authentieke plaatsen en overweldigende natuur. In de regio Mullerthal en nabijgelegen Moezelstreek vind je eveneens fraaie en idyllische landschappen: heerlijk om hier doorheen te rijden tijdens de warme zomerdagen! En, wil je uitgebreid shoppen? Ook dan is het land van de Rode Aarde dé plek voor shopliefhebbers. Een autovakantie naar Luxemburg bied je een mooie diversiteit aan mogelijkheden. Heb jij je sleutels al gepakt? Ontdek Luxemburg met de auto. Of, laat je inspireren door deze bestemmingen dichtbij huis!

Luxemburgse Ardennen

Wandel door heuvelrijke oerbossen

Bezoek de mooiste, idyllische dorpjes

Ontdek de grotten van Hotton

ontdek ardennen

Mullerthal

Bewonder het kasteel van Vianden

Bewonder het charmante Larochette

Wandel door de prachtige Ardennen

ontdek Mullerthal

Clervaux

Stap binnen in het kasteel van Clervaux

Bewonder de Benedictijner Abdij

Ontdek de sprookjesachtige bossen

ontdek Clervaux

Wat nodig voor een autovakantie naar Luxemburg?

Vertrek goed voorbereid op autovakantie naar Luxemburg door je vooraf in te lezen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij een aantal praktische tips voor je op een rij gezet:

  • In Luxemburg is het verplicht om een gevarendriehoek en een veiligheidsvest in de auto te hebben;
  • Er zijn geen milieuzones en tolwegen in Luxemburg;
  • Net zoals in Nederland, zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden zoals ijzel en sneeuw. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Twijfel je nog over wat voor typen autovakanties naar Luxemburg tot de mogelijkheden behoren? Met de verschillende soorten autovakanties hebben wij een selectie gemaakt van de meest populaire opties: van fijne campings, tot leuke weekendjes weg en autovakanties naar Luxemburg voor het hele gezin. Heb jij behoefte aan een vrijblijvend advies op maat? Maak dan gemakkelijk een afspraak of loop binnen in een van onze reisbureaus.