Autovakantie Luxemburg

Behalve de prachtige landschappen en unieke natuur staat Luxemburg vooral bekend om haar culturele wonderen: schitterende kastelen, talloze musea en middeleeuwse overblijfselen maken Luxemburg is interessant voor iedere vakantieliefhebber! Lees meer over Luxemburg

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Luxemburg

Behalve de prachtige landschappen en unieke natuur staat Luxemburg vooral bekend om haar culturele wonderen: schitterende kastelen, talloze musea en middeleeuwse overblijfselen maken Luxemburg is interessant voor iedere vakantieliefhebber!

Hoogtepunten Luxemburg

Belangrijkste trekpleister van het land is de hoofdstad Luxemburg. De stad kent veel culturele rijkdommen die het bezichtigen waard zijn. Zo kun je het fort van Graaf Siegfried (963 na Christus) bewonderen. Hij bouwde een kasteel op de Bock-rots, hieruit is Luxemburg-stad ontstaan. Daarnaast heeft Luxemburg diverse musea, zoals het Musée National. Hier vind je zowel kunstwerken als middeleeuwse overblijfselen die de geschiedenis van Luxemburg vormgeven.

Luxemburg heeft veel Franse en Duitse invloeden, ook wat de wijnen aangaan. Je moet dan ook zeker een bezoek brengen aan een van de wijnkelders die verspreid over het land liggen. In het Dal van de Moezel vindt bovendien elk jaar een groot aantal wijnfeesten plaats. Een unieke mogelijkheid om de wijncultuur van Luxemburg te ontdekken!

De ‘Ardennen’ van Luxemburg staat bol van culturele bezienswaardigheden. Je vindt er onder andere een poppen- en speelgoedmuseum, een plattelandsmuseum en het Victor Hugo Museum in Vianden. Maar het noorden van Luxemburg heeft ook verschillende kastelen. Bezoek je eens het kasteel van Bourscheid of Vianden.

Op vakantie naar Luxemburg

Cultuur, cultuur en nog eens cultuur! Dit maakt van Luxemburg één van de interessantste landen van West-Europa. Beïnvloed door zowel Duitse als Franse invloeden vind je hier een aangename sfeer met vriendelijke mensen. 

De grote steden, vooral Luxemburg stad, hebben imponerende musea en andere culturele overblijfselen die de geschiedenis van dit land goed weergeven. Daarnaast vind je in Luxemburg het hartje van gerechtelijk Europa. Het Europese Hof van Justitie ligt hier. 

Naast de grote steden heeft Luxemburg prachtige landschappen die dunbevolkt zijn. Je kunt hier genieten van de vrije natuur en prachtige excursies ondernemen. Om je vakantie compleet te maken moet je zeker een bezoek brengen aan het fort van Graaf Siegfried. De ontstaansgeschiedenis van dit veelzijdige land begon daar. 

Luxemburg is behoorlijk welvarend. Daarom kun je in de steden zeker een goed restaurant of kroegje vinden. De Luxemburgse keuken is heel veelzijdig en zeer smaakvol. Drink je daarbij een Diekirch of pinot blanc en je vakantie is compleet!

Omhoog arrow_upward