JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Luxemburg – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Luxemburg

Luxemburg is een verrassende autovakantiebestemming. En bovendien niet ver weg. Vanuit Utrecht ben je binnen 4 uurtjes in het enige Groothertogdom ter wereld.  Niet alleen heb je bij de Luxemburgse benzinepomp reden om blij te zijn, ook de prachtige landschappen – gevuld met schitterende kastelen, middeleeuwse ruïnes en groene natuur – zijn een glimlach waard. In Luxemburg zijn de wegen goed, de afstanden kort en de benzine goedkoop. Ideaal voor een autovakantie. Bekijk de gelijknamige hoofdstad Luxemburg, verschillende kastelen (zoals Vianden, Beaufort en Grand-Ducal) en niet te vergeten de wijnkelders. De echte wijnliefhebbers kunnen de Luxemburgse wijncultuur het beste in het dal van de Moezel ervaren.  

Waar op vakantie in Luxemburg? 

Cultuur, cultuur en nog eens cultuur! Dit maakt van Luxemburg een van de interessantste landen van West-Europa. Beïnvloed door zowel Duitse als Franse invloeden vind je hier een aangename sfeer met vriendelijke mensen. De grote steden, vooral Luxemburg stad, hebben imponerende musea en andere culturele overblijfselen die de geschiedenis van dit land goed weergeven. 

Naast de grote steden heeft Luxemburg prachtige landschappen die dunbevolkt zijn. Je kunt hier genieten van de vrije natuur en prachtige excursies ondernemen. Om je vakantie compleet te maken moet je zeker een bezoek brengen aan het fort van Graaf Siegfried. De ontstaansgeschiedenis van dit veelzijdige land begon daar. Luxemburg is behoorlijk welvarend. Daarom kun je in de steden zeker een goed restaurant of kroegje vinden. De Luxemburgse keuken is heel veelzijdig en zeer smaakvol. Drink je daarbij een Diekirch of Pinot Blanc en je vakantie is compleet!

Alle vakanties Luxemburg

Bekijk hier al onze vakantiebestemmingen in Luxemburg. 

Vakanties Luxemburg

De hoofdstad Luxemburg

Luxemburg-Stad is met zijn veel historische bezienswaardigheden een interessante stad om te bezoeken. Bekijk de Pont Adolphe; een van de grootste spanbruggen van Europa. Bekijk de op de Werelderfgoedlijst behorende kazematten van Bock en het Groothertogelijk paleis Grand-Ducal.

Maak online jouw afspraak

Wil jij Luxemburg in je eigen tempo gaan ontdekken? Boek jouw autovakantie gemakkelijk online of neem contact op met een van onze reisadviseurs, zij helpen je met het boeken van jouw ideale autovakantie.

Naar het reisbureau

Wist je dit al over Luxemburg? 

  • Luxemburg heeft zijn eigen taal: het Luxemburgs, met veel invloeden uit het Duits en Frans. Naast het Luxemburgs worden ook Frans, Duits en in mindere mate Engels en Portugees gebruikt. 
  • Het land heeft 630.000 inwoners (iets meer dan in Rotterdam) waarvan 1/6 in de hoofdstad woont.
  • Luxemburg bestaat voor 85% uit landbouwgrond.
  • Langs de oevers van de Moezel zijn veel wijngaarden. Jaarlijks wordt er 110.000 hectoliter wijn geproduceerd in Luxemburg.
  • Het Verdrag van Schengen werd in Luxemburg ondertekend. 

Veelgestelde vragen autovakantie Luxemburg

Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd naar Luxemburg zo'n 4 uur.

Benzine, diesel en LPG zijn goed verkrijgbaar in Luxemburg. Met zo'n 1700 laadpunten (vooral in het zuiden) is het netwerk nog niet geheel dekkend voor elektrische auto's. 

In Luxemburg is het bezit van een gevarendriehoek en veiligheidshesjes verplicht.