Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Agios Nikolaos ×

Vakantie Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een toeristische en levendige badplaats aan de noordoostkust van Kreta. Midden in het centrum van het stadje ligt een schitterend zoetwatermeer, het Voulismeni-meer. Het bodemloze meer geeft Agios Nikolaos een betoverende sfeer. Rondom het meer liggen veel gezellige taverna's en bars. Vanaf de terrasjes heb je een schilderachtig uitzicht over het meer.

Lees meer

Op vakantie naar Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, aan de noordoostkust van Kreta, ligt aan een prachtige baai in een groene omgeving. In het sfeervolle centrum vind je een kleine vissershaven en een klein zoetwatermeer, dat maar liefst circa 67 m diep is! Je mag er dan ook niet in zwemmen. In het centrum is een Volkenkundig Museum en een Archeologisch Museum met vondsten uit de Minoïsche tijd. 

Agios Nikolaos heeft een bruisend nachtleven. Er zijn vele bars, discotheken en dancings. Dit maakt de badplaats geschikt voor een jong publiek.

Excursies Agios Nikolaos

Vanuit Agios Nikolaos maak je diverse uitstapjes: Maak een boottocht naar Spinalonga, het voormalige verbanningsoord voor mensen die lepra hadden en bekijk de opgravingen op dit eiland. Huur een scooter en bezoek de andere mooie stranden in de buurt, zoals de stranden van Plaka of Almiros. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Agios Nikolaos ligt in een groene, heuvelachtige omgeving, met veel olijfboomgaarden. In de plaats ligt het zoetwatermeer Voulismeni-meer. De kust is rotsachtig met groene begroeiing.

Agios Nikolaos ligt aan de noordoostkust van het eiland Kreta. De badplaats ligt aan een prachtige baai en heeft een grillige kustlijn met rotsen, kliffen en diverse stranden. Deze stranden hebben allles wat je nodig hebt voor een lekker dagje aan het strand, zoals douchecabines, ligbedden en parasols. Ook zijn er bars, restaurants en cafés. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen op en achter diverse stranden.

Stranden van Agios Nikolaos

De stranden van Agia Pelagia hebben allles wat je nodig hebt voor een lekker dagje aan het strand. Het zijn overwegend zandstranden, met boulevards en horecagelegenheden dicht in de buurt.  HetCandia Park Village-strand is een heerlijk zandstrand. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt snel af. Het strand ligt in het noorden van de plaats, richting Elounda, voor aparthotel Candia Park Village. Aan een zijde ligt een natuurstenen plateau met watersportfaciliteiten en aan de andere zijde liggen keien. De ligbedden zijn alleen voorgasten van aparthotel Candia Park Village.

Het Havania-strand bestaat uit zand. De zeebodem is bedekt met enkele rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt in het noorden van de plaats en wordt aan een zijde door rotsen begrensd. Achter het strand is een helling met onder andere bomen en de kustweg. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches,kleedcabines, toiletten en een cafetaria. Voor de kinderen staan er vier speeltoestellen achter het strand.

Het Mirabello-strand bestaat voornamelijk uit betonplateaus. De betonplateaus zijn deels opgespoten met zand. Er zijn trapjes om in zee te komen. De zeebodem is bedekt met rotsen en loopt snel af. Het strand ligt voor hotel Iberostar Mirabello Beach & Mirabello Village. Aan een van de baaitjes is een klein zandstrandje.In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn bijzettafels, kleedcabines, douches en een bar. Achter de betonplateaus zijn twee speeltoestellen.

Het Ammoudi-strand is een strand met zand en betonplateaus. De zeebodem is bedekt met zee-egels en rotsen ter hoogte van de betonplateaus en loopt vrij snel af. Het strand ligt ten noorden van de plaats, naast hotel Minos Beach. Achter het strand staan enkele bomen en aan beide zijden zijn er betonplateaus met rotsen. Van april toten met oktober zijn er ligbedden en parasols te huur. Op het strand zijn douches, kleedcabines en toiletten. Tevens zijn er eetgelegenheden.

De Agios Nikolaos-plateaus bestaan voornamelijk uit betonplateaus. Een groot gedeelte van het strand (circa 90 m) bestaat uit grind. De zeebodem is bedekt met rotsen en zee-egels en loopt snel af. Het strand ligt aan de boulevard, voor de hotels Coral en Hermes. Direct achter de plateaus is een hoge stenen muur. Het strand is te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Op het strand zijn douches en een duikplateau.

 Het kleine Kitroplatia-strand (circa 85 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de boulevard, ten westen van het centrum, aan een baaitje met erachter enkele middelgrote accommodaties en eetgelegenheden met terras. In het water liggen enkele betonblokken. Van april tot en met oktober zijn er ligbeddenen parasols te huur. Er zijn douches, kleedcabines, toiletten en horecagelegenheden.

Het Ammos-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de zuidrand van het centrum. Aan een zijde ligt een kade met boten en aan de andere zijde staat een hek. Vlak voor de kust is een golfbreker. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, kleedcabines en een bar/restaurant. Het Gemeente-strand bestaat uit zonneweiden met ervoor een zand/keienstrook. De zeebodem is bedekt met kiezels en loopt vrij snel af. Het strand ligt ten zuiden van het centrum. Voor de kust liggen twee golfbrekers. Van met tot half oktober zijn er ligbedden en parasols te huur. Op het strand zijn douches, kleedcabines, toiletten eneen minigolfbaan. Tevens zijn er eetgelegenheden. Voor de kinderen staan er enkele speeltoestellen achter op het strand.

Bezienswaardigheden Agios Nikolaos

Bezoek in het centrum van Agios Nikolaos de Agia Triada-kerk. Het interieur van de kerk is versierd met wandschilderingen in Byzantijnse stijl.

Vanuit Agios Nikolaos is het leuk om een tripje met de boot te maken naar het nabij gelegen schiereiland Spinalonga. Dit schiereiland beschermt de zeezijde van Agios Nikolaos. Op dit kleine eiland voor de kust van Kreta was tot 1957 een leprakolonie gevestigd. Je kunt hier een rondleiding maken onder begeleiding van een gids.

Het dorpje Kritsa ligt circa 11 km ten zuidwesten van Agios Nikolaos. Dit traditionele bergdorp en staat bekend om haar handwerk. In de lange dorpsstraat vind je dan ook allerlei winkeltjes met kleedjes, tapijten en potten. Vergeet ook niet het Panagia Kera-kerkje te bezoeken. Hier zie je kleurrijke fresco's uit de middeleeuwen.

Verrassende Highlights in Agios Nikolaos

In Agios Nikolaos kun je 's avonds regelmatig een typisch Kretenzer ritueel bijwonen, de Voltà. Dit is flaneren in mooie kleding, waarbij het gaat om zien en gezien worden.

Elounda is een klein vissersdorpje, met uitzicht op Spinalonga. Hier vind je  taverna's die er misschien wat onooglijk uitzien, maar waar je de beste vis kunt eten. Je kiest zelf welke vis je wilt eten, waarna de kok deze ter plekke voor je bereidt. Versere vis hebt je nooit gegeten!

Stranden van Agios Nikolaos

In en om het centrum van Agios Nikolaos en langs de kustweg vind je diverse leuke eetgelegenheden, waaronder Griekse taverna's, visrestaurants en restaurants met een internationale kaart. Vanaf de terrasjes heb je vaak mooie uitzichten over de haven of het meer. Agios Nikolaos heeft gezellig bars, Engelse pubs, discotheken, dancings en diverse discobars. Deze vind je voornamelijk aan de kleine haven en in en om het centrum. Een filmpje pakken kan ook, Agios Nikolaos heeft een bioscoop en een openluchtbioscoop.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Agios Nikolaos

Hoelang is het vliegen naar Agios Nikolaos?

Agios Nikolaos is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Agios Nikolaos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Agios Nikolaos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Agios Nikolaos

De vliegtijd vanaf Schiphol naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 66 km van Agios Nikolaos. De transfertijd bedraagt circa 90 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Agios Nikolaos?

Agios Nikolaos heeft een busstation. In het hoogseizoen rijdt er regelmatig een bus langs de kust naar Elounda, in de overige maanden rijdt deze minder regelmatig. Ook rijdt er in het hoogseizoen regelmatig een bus via Malia en Chersonissos naar Heraklion, in de overige maanden rijdt deze minder regelmatig.

Vanaf de haven vaart er soms een veerboot via Milos naar Piraeus. Ook vaart er af en toe een veerboot naar Athene en naar de eilanden Sithia, Santorini, Rhodos en Karpathos.

Vanaf de kleine haven van Agios Nikolaos rijdt een toeristentrein door het centrum.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.