Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Calabria ×
    • Capo Vaticano ×

Vakantie Capo Vaticano

Vraag aan een Italiaan waar je de mooiste stranden van Italië vindt en het antwoord zal zijn: Capo Vaticano. Deze nog redelijk onbekende bestemming staat bekend om zijn metershoge kliffen en prachtige uitzichten over de kristalheldere wateren. Je komt hier in een waar paradijs terecht als je op één van de lichtgekleurde stranden ontspant. Je kunt er echt even de batterij opladen en als herboren terugkeren naar huis. Benut deze insider-tip en zoek een vakantie naar Capo Vaticano!

Lees meer

Op vakantie naar Capo Vaticano

Capo Vaticano wordt gekenmerkt door de mooie kliffen en het azuurblauwe zeewater. Dit onontdekte vakantieadres ligt tussen Tropea en Scilla in en is de perfecte uitvalsbasis voor reizigers die houden van mooie stranden, natuur, rust en wandelen. Het hoogste deel van de kaap steekt 124 meter boven zeeniveau uit. Vanaf dit punt kijk je uit op de Straat van Messina, een zeestraat die het eiland Sicilië scheidt van Calabrië. Op heldere dagen zijn ook de Eolische Eilanden goed te zien vanaf dit prachtige zuidelijke stukje Italië. 

Bezienswaardigheden Capo Vaticano

Het authentieke centrum van Capo Vaticano is eigenlijk al een eerste grote bezienswaardigheid. Struin door de smalle en charmante straten om te eindigen bij een heerlijk Italiaans restaurant op een romantisch plein. Wandel tijdens je vakantie in Capo Vaticano ook eens naar de vuurtoren van Belvedere. Je kunt er prachtig uitkijken over de rotsachtige kustlijn en op een heldere dag zie je mogelijk het vulkanische eiland Stromboli. Met een huurauto kun je veel meer bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken. Als je op zoek bent naar leuke steden is Tropea een aanrader en als je je wilt terugtrekken in de natuur dan zijn er verschillende natuurparken zoals Parco Nazionale della Silla, Parco Nazionale del Pollino en Parco Nazionale dell’Aspromonte. In deze natuurgebieden kun je talloze sportieve activiteiten ondernemen zoals fietsen, hiken en kajakken. 

Stranden van Capo Vaticano

In Capo Vaticano tref je één van de honderd mooiste stranden ter wereld aan. Grotticelle is een strand dat ontstaan is doordat drie stranden in elkaar overlopen. Het zachte witte zand loopt door tot op de licht aflopende zeebodem. Scherpe rotswanden zul je op dit vlakke oppervlak zelden tegenkomen. Door het kristalheldere zeewater is Grotticelle ook zeer geliefd onder de snorkel- en duikfanaten. Maar ook voor degene die van rust houden kunnen ligstoelen en parasols gehuurd worden. 

Toe aan wat minder drukte? Schroom dan niet om de kleine rotsachtige baai genaamd Praia Focu te bezoeken. Dit zand- en rotsstrand is enkel per boot of catamaran te bereiken en wordt omringd door hoge kliffen. Vanaf het strand heb je uitzicht op het helderblauwe zeewater, echt een droomplaatje!