JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Benidorm - De beste deals - D-reizen

Autovakantie Benidorm

De opvallende skyline en schitterende stranden maken jouw kennismaking met de levendige badplaats Benidorm aan de Spaanse Costa Blanca onvergetelijk. Benidorm heeft je alles te bieden: mooie stranden, moderne winkelcentra, heerlijke restaurantjes, gezellige bars en trendy discotheken. Wil je de typisch Spaanse sfeer proeven? Dan mag je zeker het authentieke centrum niet overslaan!

Hoogtepunten Benidorm

In het oude gedeelte van Benidorm ligt de Iglese de San Jaime. Deze fraaie witte kerk uit de 17e eeuw heeft blauwe koepels en is volgens de bewoners van Benidorm één van de mooiste kerken van de streek.

Vanaf het strand van Benidorm kijk je uit op het kleine eiland Isla de Benidorm. Dit fraaie eiland is een natuurgebied met een prachtige flora en fauna en gevormd door een uitloper van het Sierra Helada-gebergte. Een boottochtje naar dit prachtige eiland is zeker de moeite waard.

Wil je dagje plezier voor het hele gezin? Dan moet je naar het Terra Mitica-attractiepark gaan. Dit thema-attractiepark ligt net buiten Benidorm. Het park is opgedeeld in vijf delen rondom een groot meer. Ieder deel beeldt de historie uit van één van de landen rondom de Middellandse Zee, zoals het mythologische Griekenland en het Egypte uit de tijd van de farao’s. Bezoek ook de speciale themashows van elk deel!

Op vakantie naar Benidorm

Benidorm is de bekendste badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. De populaire plaats ligt circa 52 km van de luchthaven van Alicante. Benidorm is de ideale plaats voor een ontspannen vakantie. Overdag lig je heerlijk te zonnebaden op de prachtige stranden, ’s avonds ga je tapas (kleine hapjes als olijfjes en ham) eten in één van de vele restaurantjes. 

Een dagje luieren in de zon kun je prima afwisselen met een bezoekje aan het authentieke centrum van Benidorm. Hier slenter je door smalle straatjes en over mooie pleintjes en beleef je de typische Spaanse sfeer. Winkelen kan overigens ook: Benidorm heeft meerdere winkelcentra en marktjes. 

In de omgeving van Benidorm is ook genoeg te beleven. Rondom Benidorm liggen vele natuurparken en fraaie dorpjes. Of maak een boottocht langs de kust en naar het kleine eilandje Isla de Benidorm voor de kust van Benidorm, waar je geniet van de mooie natuur. Of geniet van het vele vermaak dat de plaats zelf biedt, zoals attractieparken, waterpretparken, een natuurpark en een dierentuin.

Benidorm is geschikt voor een gemengd publiek. In het winterseizoen is de plaats vooral populair bij ouderen die hier overwinteren.

Ligging Benidorm

Benidorm ligt in een heuvelachtige, begroeide omgeving. Het achterland is bergachtig met vele valleien, steile hellingen en kloven. Rondom de plaats liggen enkele zeer grote attractieparken en waterpretparken.

De kust van Benidorm

Benidorm ligt aan een glooiende kustlijn met brede, lange stranden. Vanaf de kust kijk je uit op een klein rotseilandje, Isla de Benidorm. De stranden van Benidorm bestaan voornamelijk uit zand en af en toe kiezels. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien, rotsen en rotsplateaus. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er vaak speeltoestellen, waarop de kinderen naar hartenlust spelen. De meeste stranden hebben een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat de stranden en de zee schoon zijn.

Van Nederland naar Benidorm

De vliegtijd naar Alicante is circa 2 uur en 30 minuten. Het vliegveld Alicante ligt op circa 52 km van Benidorm. De transfertijd is circa 1 uur.

Openbaar vervoer Benidorm

Benidorm heeft een busstation. Vanuit Benidorm kun je regelmatig met de bus naar de omliggende kustplaatsen. Daarnaast rijden er bussen naar de plaatsen Alicante, Calpe, Denia, Guadalest en Valencia. Vraag op het busstation na in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.

De stadsbussen rijden naar het treinstation, het oude centrum, de wijken Rincón de Loix en Cala de Finestrat. Ook het Levante- en Poniente-strand en het winkelcentrum La Marina aan de rand van de plaats zijn bereikbaar per stadsbus. Verder rijdt een bus vanaf Rincón de Loix en vanaf het Poniente-strand naar attractiepark Terra Mítica.

Benidorm heeft ook een treinstation. Er is een regelmatige verbinding met verschillende kustplaatsen Alicante en Denia.

Ten slotte rijdt er door Benidorm een toeristentrein, waarmee je gemakkelijk een goede indruk krijgt van de plaats. Deze rijdt via het Poniente-strand en de Avenida del Mediterraneo.

Stranden Benidorm

Benidorm heeft prachtige stranden, die voornamelijk uit zand bestaan: Het zeer lange Levante-strand (circa 2 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien en rotsplateaus. Achter het zeer lange strand ligt een levendige promenade. Voor enige schaduw kun je terecht onder palmbomen die verspreid over het strand staan. Je kunt ligbedden en parasols huren. Tevens zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het water en het strand extra schoon zijn.

Het zeer lange Poniente-strand (circa 3 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien, rotsen en rotsplateaus. Het prachtige kilometers lange strand heeft verspreid enkele palmbomen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het water en het strand schoon zijn.

Het Cala de Finestrat-strand bestaat uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien en rotsplateaus. Het strand ligt tussen rotswanden. Ligbedden en parasols zijn te huur. Ook zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Heb je zin om iets te eten? Dan kun je terecht in het restaurant. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Ook aan dit strand is een blauwe milieuvlag toegekend.

Het Mal Pas-strand is voornamelijk een zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien en rotsplateaus. Het strand ligt tussen rotsen, keien en de havenpier. Achter het strand is een rotswand met palmbomen ervoor. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Het kleine Titimo-strand (circa 30 m) bestaat voornamelijk uit kiezels. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met rotsen en rotsplateaus. Het kleine strand wordt omgeven door rotswanden. Om heerlijk te kunnen zonnebaden, worden hier ligbedden en parasols verhuurd.

Omdat de zeebodem bij de meeste stranden uit keien, rotsen en rotsplateaus bestaat, raden wij je aan waterschoenen mee te nemen of ter plaatse aan te schaffen.

Uitgaan en eten Benidorm

In Benidorm zul je jezelf ’s avonds niet vervelen. In en rond het oude centrum, langs de boulevard en in de toeristische centra vind je zeer veel gezellige bars, sfeervolle restaurants en terrasjes. Naast Spaanse specialiteiten kun je hier ook genieten van internationale gerechten. Daarnaast zijn er vele Engelse en Nederlandse restaurants.

In het oude gedeelte van Benidorm zijn veel tapasbars en visrestaurants. Bij de meeste restaurants kun je op het terras eten en na het eten nog even genieten met een glas sangria (rode wijn met vruchtjes).

Na het eten is het tijd om het nachtleven van Benidorm in te duiken. Er zijn veel discotheken, discobars en dancings. De discotheken liggen net buiten Benidorm, aan de invalsweg vanuit Altea. De dancings vind je vooral in de wijk Levante, en de discobars liggen vooral achter de promenade.

Heb je geen zin in dansen, ga dan naar een nachtclub, amusementshal, bioscoop, openluchtbioscoop of amfitheater. Ook kun je meedoen met bingo.

Een leuke avondexcursie is naar het kasteel van de graaf van Alfaz, op circa 5 km afstand. Hier wordt het Torneo Medieval gehouden. Tijdens een heerlijk banket wordt een middeleeuws riddertoernooi gehouden. Ook kun je een bezoek brengen aan de spannende kerkers van het kasteel.


Sport en excursies Benidorm

Vanuit Benidorm kun je verschillende activiteiten ondernemen. Kun je geen genoeg krijgen van het verkoelende water, dan is een dagje naar een waterpretpark Aqualandia zeker een aanrader! Het park is opgedeeld in verschillende thema’s en veel spectaculaire glijbanen, wildwaterbanen en zwembaden, waar je jezelf de hele dag prima zult vermaken! Nog meer genieten van water kun je in het prachtige natuurgebied buiten Benidorm. De watervallen en waterbronnen van Algar liggen ongeveer 20 km van Benidorm. In een bosrijke, landelijke omgeving ligt zie je watervalletjes, bronnen en meertjes. Het is heerlijk om hier te genieten van de koelte onder de bomen en het verfrissende water. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Blanca.Vind jouw autovakantie ►