JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Beieren - Met de auto naar Beieren - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Beieren

Willkommen in Bayern! Een autovakantie naar Beieren brengt je naar het hooggebergte van Duitsland. Hier ontdek je de Beierse Alpen en imposante kastelen: ze bepalen hét sprookjesachtige landschap. Wandel door imposante bossen en breng een bezoek aan het bruisende München. Sleutels gepakt? Ga mee met de auto naar Beieren!

Autovakantie Beieren

Waarheen op autovakantie in Beieren?

Een autovakantie naar Beieren is super populair: in dit gebied in Duitsland ontdek je namelijk de mooiste stukken natuur! Denk alleen al aan avontuurlijke wandelingen door de imposante Beierse Alpen, met plaatsen als Friedrichshafen en Lindau aan de Bodensee. Vanuit hier gaan de bergen dan ook over in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. Deze indrukwekkende bergmassieven wisselen zich daarbij af met de mooiste heuvels: de term sprookjesachtig is dus helemaal op z'n plaats. Wat het nog sprookjesachtiger maakt, zijn de kastelen die Beieren rijk is. Het bekendste voorbeeld is het Slot Neuschwanstein in de streek Allgau: hoog op de berg prijkt dit imposante kasteel, dé absolute hotspot van deze regio.

Beieren leent zich op alle fronten dus perfect voor een sportieve vakantie: van avontuurlijke wandelingen tot skipistes voor sneeuwavonturen tijdens wintersport in Duitsland. Vooral  Garmisch-Partenkirchen is hierbij erg populair! Daarbij staat Beieren bekend om haar culturele bezienswaardigheden. Wat dacht je namelijk van het historische München? Evenals dé bekende Oktoberfesten? En, het eeuwenoude Nuremberg met de karakteristieke vakwerkhuizen? Breng ook zeker een bezoek Würzburg, kenmerkend voor de barokstijl rond architectuur. Wil je cultuur, een gemoedelijke sfeer, eeuwenoude steden en imposante bergen ineen? Ga met de auto naar Beieren! En, ontdek de mooiste stukken natuur van Duitsland! Of, wat dacht je van deze prachtige regio's?

Wat nodig voor een autovakantie naar Beieren?

Wil je op autovakantie naar Beieren en reis je dus met de auto naar Duitsland? Om jou voorbereid en ontspannen te laten reizen, hebben wij wat handige en praktische tips voor je opgesomd:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een avontuurlijke vakantie naar Beieren? Wij helpen je graag om de beste keuze te maken: denk bijvoorbeeld aan een culturele stedentrip tot een prachtige reis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus