JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Moezel - Met de auto naar Moezel - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie de Moezel

Glooiende bergen, vol van idyllische wijngaarden aan de kronkelende rivier: een autovakantie naar de Moezel brengt je naar dé wijnstreek van Duitsland. Rijd door traditionele dorpen en ontdek de natuur van deze schilderachtige regio. En, maak een stop in een oude stad voor een kop warme chocolade op een romantisch pleintje. Benieuwd? Ga met de auto naar de Moezel!

Autovakantie  de Moezel

Waarheen op autovakantie in de Moezel?

Een autovakantie in de Moezel? Welkom in de meest romantische streek van Duitsland, gelegen in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Een plek waar glooiende bergen en uitgestrekte wijngaarden voor het schilderachtige plaatje zorgen. En, waar de kronkelende Moezelrivier zich een weg tussen de groene heuvels baant. Ontdek sprookjesachtige, middeleeuwse kastelen op de bergtoppen, panoramisch uitkijkend over het water. Dit idyllische landschap is dan ook niet compleet zonder traditionele dorpjes met historische centra. Wist je dat sommige vakwerkhuizen hier zelfs wat scheef staan, zo oud dat ze zijn? Breng ook zeker een bezoek aan het favoriete Cochem, bekend van de eeuwenoude burcht.

Of, laat je verwonderen door de pittoreske vakwerkhuizen in het wijnplaatsje Bernkastel-Kues. Dit soort wijndorpen, eveneens te zien in de Eifel-streek, vormen de perfecte plekken om urenlang doorheen te struinen. Elk plaatsje is hierbij een verzameling van smalle kinderkopstraatjes met de meest gezellige barretjes. En, waar je op kleine en knusse pleinen een culinaire stop maakt. Bestel hier een Duits biertje of natuurlijk dé lokale Moezelwijn, evenals een bijpassende kaasplank. Hoe romantisch is dat, genieten van lekker eten met uitzicht over een kronkelende rivier, historische huizen en wijngaarden? Wil je binnenkort ook met de auto naar de Moezel? Laat je inspireren door deze prachtige locaties!

Wat nodig voor een autovakantie naar de Moezel?

Wil je op autovakantie naar de Moezel? Dan is het verstandig om rekening te houden met bepaalde regels die in Duitsland gelden. Welke dat zijn? Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten voor je opgesomd:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een romantische vakantie naar de Moezel? Wij helpen je graag om de beste keuze te maken: denk bijvoorbeeld aan een fijn hotel met zwembad of een vakantie met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus