JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Eifel – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Eifel

In het westen van Duitsland ligt de groene Eifel. Deze streek biedt een perfecte combinatie van overweldigende natuur en eeuwenoude geschiedenis. Verspreid over het landschap kom je prachtige middeleeuwse kastelen tegen. De ‘blauwe ogen’ van de kratermeren lachen je toe en je kunt je heerlijk laten verwennen in één van de vele kuuroorden! De Eifel is een streek die je niet kunt negeren!

Hoogtepunten Eifel

Wie in de Eifel is, moet allereerst genieten van de prachtige natuur in dit gebied. Voor een goed beeld van het weldadige groen kun je het Nationaal Park Eifel bezoeken. In het park komen ongeveer 770 bedreigde plant- en diersoorten voor, waaronder het edelhert, de wilde kat, de bever, de zwarte ooievaar, de oehoe en de zeldzame muurhagedis. Ook zie je hier mooie planten, zoals de gele narcis, die volop bloeit in april en mei. In de zomermaanden word je neus goed verwend door de sterk geurende wilde kruiden die in alle velden bloeien. Je kunt het Nationaal Park op verschillende manieren ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens mee met een parkwachter, die je tijdens de wandeltocht alles vertelt over dit bijzondere gebied.

 

Behalve natuur vind je in de Eifel ook veel cultuur. De meeste plaatsen in dit gebied hebben rijke historie met veel middeleeuwse bouwwerken. Een bijzonder bouwwerk is het Klooster van Maria Laach, een middeleeuws klooster dat is gebouwd in opdracht van paltsgraaf Hendrik II van Laach. Door de twee dwarsschepen en twee groepen van drie torens doet de abdijkerk denken aan de keizerlijke domkerken van Speyer en Worms. In de kerk vind je het praalgraf van Hendrik II van Laach en enkele waardevolle fresco’s. Als je het klooster bezoekt, vergeet dan niet een boottocht over het kratermeer te maken. Vanaf het water heb je nog een mooier uitzicht op het klooster.

 

Breng, als je in de Eifel bent, zeker een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, Trier en waan je terug in de tijd. De stad is ongeveer 2000 jaar oud en herbergt talloze overblijfselen uit de rijke geschiedenis. Wat dacht je van de goed bewaard gebleven Romeinse stadspoort, Porta Nigra of het Romeinse amfitheater? Maar ook de Dom van Trier uit 326 is zeer de moeite waard, evenals de Basilica van Constantijn uit 310. In Trier kun je niet om de geschiedenis heen!

Op vakantie naar Eifel

Het middelgebergte de Eifel ligt in het westen van Duitsland tegen de grens van Nederland en België. Op nog geen 200 km vanaf Utrecht rijd je al de geweldige natuur in. Hier vind je het prachtige Nationaal Park Eifel met honderden unieke planten- en diersoorten. Je kunt het gebied perfect te voet of op de fiets ontdekken!

 

Maar ook buiten het Nationaal Park is de natuur zeer uniek. Een groot deel van het gebergte is van oorsprong vulkanisch. In de Vulkaan-Eifel is het landschap gevormd door talloze oude en jongere vulkanen, die hier hun erfenis hebben nagelaten. Je ziet hier bijzondere natuurelementen en er zijn diverse geneeskrachtige bronnen ontstaan.

 

De geneeskrachtige bronnen zijn uniek voor dit gebied en zijn een weldaad voor je gezondheid. Niet voor niets vind je hier verschillende kuuroorden, waar je jezelf heerlijk kunt onderdompelen in het beroemde water. Na een dagje kuuroord voel je je als herboren.

 

Eenmaal uitgerust kun je de geschiedenis van de streek ontdekken. In de gezellige plaatsjes vind je oude middeleeuwse gebouwen, mooie vakwerkhuizen en interessante musea. In het groene landschap kom je diverse oude kastelen en kasteelruïnes tegen. En voor degenen die het mooie gebied tijdelijk achter zich kunnen laten, liggen de grote steden Aken, Keulen en Bonn binnen handbereik!

Ligging Eifel

De Eifel ligt in het westen van Duitsland in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. Het gebied grenst aan Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Van Nederland naar Eifel

Aken in het noordwesten ligt op circa 198 km van Utrecht, Koblenz in het oosten ligt op ongeveer 334 km en Trier in het zuiden bereik je in circa 373 km.

Vanuit Utrecht rijden er regelmatig treinen naar Keulen. De treinreis duurt circa 2 uur en 10 minuten. Vanuit Keulen kun je verder met regionale treinen naar diverse plaatsen.

 

Je kunt ook met een georganiseerde bus- of bootreis naar de Eifel.

Openbaar vervoer Eifel

In Duitsland is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld. In verschillende plaatsen vind je een busstation en soms een treinstation. Vanuit de grote steden zijn er regelmatige bus- en treinverbindingen naar andere plaatsen.

 

Vind jouw autovakantie