JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Eifel - Met de auto naar Eifel - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Eifel

Bergen met wijngaarden, Middeleeuwse kastelen en lommerrijke oerbossen: een autovakantie naar Eifel brengt je naar een romantisch stukje Duitsland. Laat je verwonderen door eeuwenoude vakwerkhuizen in historische centra, vol van smalle straatjes. Of, ontdek de Romeinse overblijfselen in de bruisende stad Trier. Wanneer ga jij met de auto naar Eifel?

Autovakantie Eifel

Waarheen op autovakantie in Eifel?

Gelegen in de deelstaat Rheinland-Pfalz vind je de schilderachtige streek Eifel. En, schilderachtig is het zeker! Dit landschap in Duitsland tekent zich namelijk door lommerrijke oerbossen, glooiende bergen en uitgestrekte wijngaarden. Maar, het is meer dan natuur alleen! Ook vind je hier traditionele dorpjes: historische plaatsen die zich kenmerken door eeuwenoude vakwerkhuizen. Vooral het iconische Monschau is een absolute parel! Proef hier dan ook dé lokale Moezelwijn uit de Moezelstreek.

Wat je eveneens in Eifel tegenkomt, zijn Middeleeuwse kastelen, prijkend op bergtoppen. Wil je even terug in de tijd? Bezoek dan het plaatsje Cochem met de bekende burcht op de berg. Of, wat denk je van de idyllische wijngaarden en historische dorpjes? Maar, ook Formule1 liefhebbers komen hier graag naartoe: hier tref je namelijk de iconische Nürburgring, bekend van allerlei autoraces. Wat je ook niet mag missen? Dat is het historische Trier, de oudste stad van Duitsland. Breng een bezoek aan deze eeuwenoude plek en ontdek de vele Romeinse bezienswaardigheden. En, wist je dat Eifel ook direct aan Nederland grenst? Ideaal dus voor een autovakantie dichtbij huis. Ga dus snel met de auto naar Eifel en ontdek hieronder de mooiste bestemmingen!

Gummersbach

Wandel door de bergachtige natuur

Ga naar uitzichttoren Unnenberg

Ontdek de oude stad Keulen

BEKIJK HET AANBOD

Heimbach

Bezoek de eeuwenoude burcht

Wandel door de mooie natuur

Ga naar het idyllische Monschau

BEKIJK HET AANBOD

Gerolstein

Wandel in de prachtige natuur

Ga naar wildpark Kasselburg

Bezoek de oude stad Trier

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Eifel?

Wil je op vakantie naar Duitsland, zoals met de auto naar Eifel? Om jou voorbereid de weg op te laten gaan, hebben wij wat praktische tips voor je op een rijtje gezet:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een vakantie naar Eifel? Om jou een handje te helpen, laten wij je graag allerlei soorten mogelijkheden zien: van avontuurlijk wintersport tot een avontuurlijke trip met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.