JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Eifel - Met de auto naar Eifel - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie de Eifel

Bergen met wijngaarden, middeleeuwse kastelen en lommerrijke oerbossen: een autovakantie naar de Eifel brengt je naar een romantisch stukje Duitsland. Laat je verwonderen door eeuwenoude vakwerkhuizen in historische centra, vol van smalle straatjes. Of, ontdek de Romeinse resten in de stad Trier. Wanneer ga jij met de auto naar de Eifel?

Autovakantie Eifel

Waarheen op autovakantie in de Eifel?

Gelegen in de deelstaat Rheinland-Pfalz vind je de schilderachtige streek de Eifel. En, schilderachtig is het zeker! Dit landschap in Duitsland tekent zich namelijk door lommerrijke oerbossen, glooiende bergen en uitgestrekte wijngaarden. Maar, het is meer dan natuur alleen. Ook vind je hier traditionele dorpjes: historische plaatsen die zich kenmerken door eeuwenoude vakwerkhuizen. Vooral het iconische Monschau is een schatkist aan historische gebouwen. Proef hier dan ook dé lokale Moezelwijn uit de Moezelstreek.

Wat je eveneens in de Eifel tegenkomt, zijn middeleeuwse kastelen, prijkend op bergtoppen nabij historische dorpjes. Wil je even terug in de tijd? Bezoek dan het plaatsje Cochem met de sprookjesachtige burcht op de berg. Of, wat denk je van mooie wandeltochten langs idyllische wijngaarden? Ook Formule1 liefhebbers komen hier graag naartoe: hier tref je namelijk de iconische Nürburgring, bekend van allerlei autoraces. Wat je ook niet mag missen? Dat is het historische Trier, de oudste stad van Duitsland. Breng een bezoek aan deze eeuwenoude plek en ontdek de Romeinse bezienswaardigheden. En, wist je dat de Eifel ook direct aan Nederland grenst? Ideaal dus voor een autovakantie dichtbij huis. Ga dus snel met de auto naar de Eifel en laat je verrassen door deze romantische steek!

Monschau

Struin door de straatjes van Monschau

Ga voor een pittoreske treintocht

Wandel in de natuurrijke omgeving

ontdek monschau

Heimbach

Bezoek de eeuwenoude burcht

Ontdek de mooiste wandeltochten

Ga naar het idyllische Monschau

ontdek heimbach

Gerolstein

Wandel in de prachtige natuur

Ga naar wildpark Kasselburg

Bezoek de oude stad Trier

ontdek gerolstein

Wat nodig voor een autovakantie naar de Eifel?

Wil je op vakantie naar Duitsland, zoals met de auto naar de Eifel? Om jou voorbereid de weg op te laten gaan, hebben wij wat praktische tips voor je op een rijtje gezet:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een vakantie naar de Eifel? Om jou een handje te helpen, laten wij je graag allerlei soorten mogelijkheden zien: ga gezellig samen als stel of juist met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.