JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Rheinland-Pfalz - Met de auto naar Rheinland-Pfalz - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Rheinland-Pfalz

Kronkelende rivieren, middeleeuwse burchten en schilderachtige wijngaarden: met een autovakantie naar Rheinland-Pfalz ervaar je romantisch Duitsland. Wandel door historische dorpen en ontdek de eeuwenoude en Romeinse stad Trier. Wanneer drink jij een wijntje aan de Moezel? Ga met de auto naar Rheinland-Pfalz!

Autovakantie Rheinland-Pfalz

Waarheen op autovakantie in Rheinland-Pfalz?

Idyllische landschappen en plaatsen waarmee je een stapje terug in de tijd doet: het is niet moeilijk te raden waarom Rheinland-Pfalz een grote aantrekkingskracht heeft. Ga met de auto naar Duitsland en stap op een willekeurige plek uit: het pittoreske, heuvelachtige landschap neemt je direct mee, zoals de wijngaarden van de Moezelstreek, gelegen aan de Moezelrivier. Niet veel verderop zie je een middeleeuws kasteel op een berg, panoramisch uitkijkend over de rivier. En, die rivier? Die bepaalt haar eigen weg, kronkelend tussen de groene bergen. Of, wat te denken van de historische wijndorpen met hun eeuwenoude vakwerkhuizen, zoals het charmante Bernkastel-Kues? En, het populaire Cochem met haar imposante burcht?


Een autovakantie naar Rheinland-Pfalz betekent een trip naar één van de meest romantische plekken van Duitsland. Het sprookjesachtige decor trekt niet voor niets vele wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Maar, ook een bezoek aan de Romeinse stad Trier moet je zeker doen. Romeins? Jazeker! In het eeuwenoude centrum wemelt het namelijk van Romeinse overblijfselen: deze stad mag je dus met recht een openluchtmuseum noemen. Met de auto naar Rheinland-Pfalz? Rijd langs de Moezelrivier en ontdek deze schilderachtige streek in Duitsland!

Wat nodig voor een autovakantie naar Rheinland-Pfalz?

Wil je op autovakantie naar Duitsland, zoals met de auto naar Rheinland-Pfalz? Dan is het verstandig om rekening te houden met bepaalde regels. Welke dat zijn? Vind hier de belangrijkste punten om rekening mee te houden:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een romantische vakantie naar Rheinland-Pfalz? Wij helpen je graag om de beste keuze te maken: denk bijvoorbeeld aan een culturele stedentrip tot een prachtige reis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus