JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Trier - Met de auto naar Trier - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Trier

Een stukje Rome, maar dan in Duitsland: een autovakantie naar Trier brengt je naar hét openluchtmuseum van de deelstaat Rheinland-Pfalz. Een unieke plek waar eeuwenoude huizen zich afwisselen met Romeinse overblijfselen. En, het is relatief dichtbij huis. Is jouw navigatie al ingesteld? Ga met de auto naar Trier!

Autovakantie Trier

Waarheen op autovakantie in Trier?

Wil je graag met de auto naar Duitsland? Bereid je routeplanner dan maar voor op een trip naar het 'Romeinse' Trier in Rheinland-Pfalz: de oudste én een van de mooiste steden van Duitsland. Al sinds de Romeinse tijd is het een stad van formaat. Een autovakantie naar Trier betekent een reis door de tijd: in deze stad wemelt het namelijk van de Romeinse overblijfselen. Het Römerbrücke, ook wel de Romeinse brug, en de Barbarathermen zijn hier imposante voorbeelden van. En, wat te denken van het amfitheater en de stadspoort Porta Nigra? Deze bezienswaardigheden vormen een indrukwekkend contrast met de markante huizen in het historisch centrum.

Struin over het gezellige en bruisende plein van de Hauptmarkt: dé plek waar al sinds de middeleeuwen handel gedreven werd. Breng daarbij ook zeker een bezoek aan de mysterieuze Dom van Trier. Geniet 's avonds van een heerlijk lokale wijn uit de nabijgelegen Moezelstreek. En, natuurlijk een smaakvol kaasplankje. Ook reis je vanuit hier gemakkelijk door naar de romantische regio de Eifel. Wanneer ga jij het Rome van Duitsland ontdekken? Ga met de auto naar Trier!

Rheinland-Pfalz

Bezoek de Romeinse stad Trier

Ontdek de Middeleeuwse kastelen

Wandel door de natuur van Moezel

BEKIJK HET AANBOD

Moezel

Proef dé lokale Moezelwijn

Ontdek de mooiste wandelroutes

Bezoek het historische Cochem

BEKIJK HET AANBOD

Cochem

Struin door het historisch centrum

Bezoek de Middeleeuwse burcht

Verken de wijnrijke omgeving

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Trier?

Ga je met de auto naar Duitsland, zoals een autovakantie naar Trier? Om jou voorbereid op weg te laten gaan, hebben wij de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een stedentrip naar Trier? Wij helpen je graag om de beste keuze te maken: denk bijvoorbeeld aan een culturele stedentrip tot een prachtige reis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.