Zonvakantie Vietnam

Een aantrekkelijk en mysterieus land: dat is Vietnam! Je ontdekt een turbulente geschiedenis, prachtige natuurgebieden, heerlijk eten en stranden waar je jouw indrukken laat bezinken. Ho-Chi Minh-city en Hanoi zijn steden die een magische aantrekkingskracht op u zullen ... Lees meer over Vietnam

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Vietnam

Een aantrekkelijk en mysterieus land: dat is Vietnam! Je ontdekt een turbulente geschiedenis, prachtige natuurgebieden, heerlijk eten en stranden waar je jouw indrukken laat bezinken. Ho-Chi Minh-city en Hanoi zijn steden die een magische aantrekkingskracht op u zullen uitoefenen!

Hoogtepunten Vietnam

De tempelcomplexen in Hué stammen uit de 17e eeuw. Het Thien Mu-pagodecomplex ligt aan de Perfume River, in 1601 is tot de bouw besloten. De pagode moest symbool staan voor de welvaart in Vietnam. Nu woont een monniken- en nonnengezelschap in de pagode. Het graftombecomplex van keizer Tu Duc ligt ongeveer 5 km ten zuiden van Hué. Er zijn meerdere graftombes, en je ziet enkele zeer fraaie tempels en een prachtig houten paviljoen. Al deze herinneringen uit de 19e eeuw staan op een boomrijk terrein, met een vijver met schitterende waterlelies.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam sinds 1976, Deze miljoenenstad is er één van contrasten, dit door de turbulente geschiedenis. Dit zie je terug aan de architectuur. Je kunt een mix bewonderen van traditionele bouwkunst en diverse koloniale gebouwen uit de tijd van de Franse overheersing. De vele musea tonen je een goed beeld van de geschiedenis. In de hippe en trendy wijk in het oude stadscentrum vind je restaurants, bars en cafés waar jede dag tevreden af kunt sluiten.

Het zuidelijk gelegen Ho Chi Minh-city, het vroegere Saigon, is de grootste stad van Vietnam. Je ziet hier verschillende historische gebouwen zoals het gebouw van het Volkscomité en de Notre Dame van Saigon. De kleurrijke markten en het prachtig groene Tao Dan Cultural Park zijn maar enkele plekken in deze levendige stad!

Op vakantie naar Vietnam

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een prachtig land in Zuid-Oost Azië. Het grenst in het noorden aan China. Aan de oostkust liggen de Golf van Tonkin en de Chinese Zee. In het westen liggen Laos en Cambodja. 

Hoofdstad Hanoi en Ho-Chi Minhstad (het vroegere Saigon) zijn zeer bekende steden in dit oosterse land. In Hanoi zie je sporen van de koloniale tijd, in Ho Chi Minh-city zie je vooral de oorspronkelijke Vietnamese cultuur.

De Vietnamese landschappen zorgen naast de steden voor een onvergetelijk verblijf. De stranden, berggebieden, rivieren en eilanden zijn prachtig! Een boottocht over de Halong Baai in de Golf van Tonkin is onvergetelijk. In de Mekong Delta kun je prachtige boottochten maken door dit uitgestrekte gebied van rivieren en kanalen. Bezoek de drijvende markten van de lokale bevolking en leer de bijzondere cultuur van Vietnam kennen.

Breng ook een bezoek aan de wereldberoemde tempels en koninklijke graven in Hué, en het tunnelstelsel ten noorden van Ho Chi Minh-stad, twee beroemde plaatsen in Vietnam uit twee markante perioden in de geschiedenis. 

Ook de Vietnamese keuken zal je verrassen. Naast de Vietnamese loempia kun je zoete, kruidige en met munt op smaak gebrachte gerechten proeven. 

Een bezoek aan Vietnam laat je niet gauw los!

Omhoog arrow_upward