Locals op Karpathos

Zonvakantie Karpathos

Wie weg wil van het massatoerisme en vakantie wil houden samen met de Grieken, moet op Karpathos zijn. Dit ruige en ongerepte eiland is een ideale bestemming voor iedereen die een rustige vakantie op prijs stelt. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens excur... Lees meer over Karpathos

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Karpathos

Locals op Karpathos

Wie weg wil van het massatoerisme en vakantie wil houden samen met de Grieken, moet op Karpathos zijn. Dit ruige en ongerepte eiland is een ideale bestemming voor iedereen die een rustige vakantie op prijs stelt. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens excursies in het bergachtige binnenland. In sommige kleinere dorpen lopen de bewoners nog in originele klederdracht.

Hoogtepunten Karpathos

Menetes ligt ten zuidwesten van de hoofdplaats Pigadia (Karpathos-stad). Dit is het schoonste dorp van Karpathos. Het mooie dorp is opgebouwd uit witte huizen met gele en blauwe ramen en je ziet er veel bloemen.

Een dorpentocht is een bijzondere manier om dit charmante eiland te leren kennen. Deze tocht leid je langs zeven van de veertien dorpen op het eiland. Hierdoor krijg je een goed beeld van het dagelijks leven in de dorpjes.

Wil je de natuur in? Dan kun je mooie fiets- en wandeltochten maken op plekken waar je per auto niet kunt komen. Je kunt er ook voor kiezen om een strandwandeling of boottocht te maken.

Op vakantie naar Karpathos

Karpathos ligt in het zuidoosten van Griekenland en is het één na grootste eiland van de Dodekanesos. Het bergachtige eiland ligt tussen Rhodos en Kreta. Karpathos wint steeds meer aan populariteit. Dat komt vooral door de veelzijdigheid: je vindt hier prachtige stranden, het vervoer op het eiland is prima en er is van alles te beleven op het gebied van cultuur en natuur. Karpathos heeft een rijke historie en biedt tal van mogelijkheden tot het maken van excursies.

De belangrijkste plaats op Karpathos is de hoofdplaats, Pigadia (Karpathos-stad). Deze stad ligt in het zuidoosten van het eiland aan een van de grootste baaien van dit eiland. De tweede toeristenplaats op Karpathos is het rustige Amoopie. Deze kleine badplaats ligt tegen begroeide heuvels aan de oostkust.

Karpathos is geschikt voor een gemengd publiek. Het is circa 3 uur en 45 minuten vliegen naar Karpathos.

Omhoog arrow_upward