Zonvakantie Corsica

Het kleurrijke en schitterende Corsica heeft naast een heel bijzonder natuurreservaat veel pittoreske authentieke dorpjes en zonnige stranden. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het is groen en de zee betoverend blauw. Corsica is de parel in de kroon van de Midde... Lees meer over Corsica

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Corsica

Het kleurrijke en schitterende Corsica heeft naast een heel bijzonder natuurreservaat veel pittoreske authentieke dorpjes en zonnige stranden. Een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het is groen en de zee betoverend blauw. Corsica is de parel in de kroon van de Middellandse Zee!

Hoogtepunten Corsica

Altijd al de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte willen bezoeken? Aan de zuidwestkust van Corsica ligt Ajaccio met het geboortehuis van Bonaparte wat open is voor bezoekers. Daarnaast kun je er ook heerlijk slenteren langs de diverse winkels. Er zijn kledingzaken, souvenirwinkels en winkels met lokale producten.

Het mooiste uitzicht van het eiland vind je op de hoogste top, de Monte Cinto. Deze berg ligt in het binnenland en is ongeveer 2707 m hoog. De klim beloont je met een adembenemend zicht over Corsica.
Het schiereiland Scandola moet je beslist bezoeken. Dit beschermde park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een fenomenale natuurlijke omgeving zal je doen smelten. Je kunt een prachtige dagexcursie maken naar dit natuurreservaat.

Op vakantie naar Corsica

Tussen Sardinië (Italië) en de Côte d'Azur, in de Middellandse Zee, vind je het bijzondere eiland Corsica waar Napoleon werd geboren. De natuur is werkelijk onvergelijkbaar. Corsica heeft naast bruisende badplaatsen nog authentieke Franse dorpjes. Historie, cultuur en natuur komen in Corsica bijeen. Geniet van de Monte Cinto, het gezellige Calvi of breng een bezoek aan de provinciehoofdstad Ajaccio.

Je kunt zwemmen bij de zandstranden, er zijn vele mogelijkheden tot watersport én voldoende winkelmogelijkheden. De lokale bevolking doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Het eiland trekt verschillende typen vakantiegangers waaronder strandliefhebbers, wandelaars, bergsporters, fietsers en liefhebbers van cultuur en historie. Een auto is onontbeerlijk om meer van het eiland te zien. Vandaar dat fly-drives ook zo populair zijn.

Omhoog arrow_upward