Zonvakantie Bahamas

Wie aan de Bahama's denkt, denkt aan witte stranden, een azuurblauwe zee, fantastisch duiken en heel veel zon! Maar dit eilandenrijk biedt ook prachtige cultuuruitingen. Bezoek de muziekfestivals en evenementen en voel je thuis. De handgemaakte souvenirs zijn natuurlijk... Lees meer over Bahamas

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Bahamas

Wie aan de Bahama's denkt, denkt aan witte stranden, een azuurblauwe zee, fantastisch duiken en heel veel zon! Maar dit eilandenrijk biedt ook prachtige cultuuruitingen. Bezoek de muziekfestivals en evenementen en voel je thuis. De handgemaakte souvenirs zijn natuurlijk een prachtig aandenken!

Hoogtepunten Bahamas

Junkanoo! Dit uitbundige straatfestival in de hoofdstad Nassau is een ware ervaring! Met muziek, dans en kostuums worden de donkere uren van 26 december lichter gemaakt. Daarna vindt een uitbundige viering van het begin van het nieuwe jaar plaats. Ook op Grand Bahama, Eleuthera, Bimini en Abaco kun je meefeesten tijdens een parade.

Gezonken Spaanse galjoenen, grotten en prachtige koraalriffen: de duiklocaties zijn prachtig. Je kunt dit op circa 25 plekken zelf gaan ontdekken. Ook een dagje snorkelen is zeer de moeite waard. Als je het aandurft, kun je ook de rifhaaien voeren! De zeehonden, dolfijnen en vele vissoorten maken van een duik een onvergetelijke ervaring.

De strawmarkets mag je niet missen! De markt in Nassau is iedere dag van de week geopend. Je slaagt zeker voor een prachtig souvenir voor thuis! Hoeden, matten en manden worden met de hand gemaakt. Ook de meest prachtige sieraden en houtsnijwerken vind je op deze markten.

Op vakantie naar Bahamas

De Bahama's liggen in de Caribische Zee, ten noorden van Cuba en Haïti. Ten westen ligt Florida en ten oosten de Britse Turks-Caïcoseilanden. Dit eilandenrijk bestaat uit circa 700 eilanden en ongeveer 2000 cays (of keys), waarvan ongeveer 30 of 40 bewoond zijn. Het grootste eiland is Andros. Deze ligt ongeveer 180 km ten zuidoosten van Florida. Hoofdstad Nassau ligt op New Providence. Grand Bahama en Great Inagua zijn nog twee belangrijke parels van de Bahama's.

Bij tropische eilanden denk je natuurlijk aan duiken, snorkelen en heerlijk zonnen op de stranden. Alle eilanden hebben prachtige palmstranden waar je geniet van het zeer aangename subtropische klimaat. Voor visliefhebbers is dit een prachtige bestemming. Vliegvissen en big game fishing zijn twee zeer aantrekkelijke activiteiten in dit schitterende eilandenrijk.

Wil je kennismaken met de cultuur? Dan zijn de jaarlijkse Junkanoo-parades echt een aanrader. Ook de strawmarket in onder andere hoofdstad Nassau geeft je de kans de inwoners te ontmoeten. Sluit een dag af met een heerlijke rumcocktail om dat tropische gevoel in je op te nemen.

Als je het beste wilt van stranden, duiken, vissen, natuur én grotere steden, dan kun je een verblijf op de Bahama's schitterend combineren met een bezoek aan Miami, Florida.

Omhoog arrow_upward