JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Seychellen | D-reizen

Seychellen


Het is zover, de voorbereidingen voor jouw droomvakantie naar de betoverende Seychellen! Met haar parelwitte stranden, helderblauwe wateren en groene palmbomen, is deze bestemming een waar paradijs op aarde. Alle praktische informatie over deze vakantiebestemming hebben wij speciaal voor jou gebundeld in onze D-reizen Vakantiewijzer, zodat je zorgeloos kunt genieten van de voorpret. Alvast een fijne reis gewenst!

Algemene informatie Seychellen

Officiële taal Engels, Frans en Creools Tijdsverschil

Zomer: + 2 uur

Winter: + 3 uur

Hoofdstad Victoria Vaccinatie (aanbevolen) Hepatitis A en DTP
Oppervlakte 459 km²

Visum

Nee

Inwoners 100.284 Web - Code - Tel. .sc - SYC - +248
Munteenheid Seychelse roepie (SCR) Vluchtduur Circa 10 uur

Reisdocumenten & visum

 • Paspoort: je hebt een geldig Nederlands paspoort dat gedurende je verblijf tot na je vertrek geldig is.
 • Visum: voor de Seychellen heb je geen visum nodig.
 • Internationaal) rijbewijs: je hebt zowel je Nederlandse als internationale rijbewijs nodig als je een auto wil huren op de Seychellen.
 • Belangrijk om te regelen: voordat je naar de Seychellen gaat, dien jij je online te registeren door een Travel Authorization aan te vragen. Bij aankomst op bestemming krijg je dan een visitors permit. Langer blijven dan inbegrepen bij de registratie? Vraag de ambassade naar de mogelijkheden. 

Reisvoorbereiding

In principe zijn er geen verplichte vaccinaties voor een reis naar de Seychellen, tenzij je in de zeven dagen voorafgaand aan je vakantie in een land bent geweest dat een verhoogd risico op gele koorts met zich meebrengt. In dat geval is vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder worden de vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en Hepatitis A aanbevolen. Het is altijd handig om muggenwerende middelen mee te nemen zoals DEET en laat je voor persoons- en reisgebonden vaccinaties adviseren door een deskundige bij de GGD.


Er zijn verschillende manieren om deze vakantiebestemming te ontdekken. Er zijn een genoeg busverbindingen en het is een goedkope manier van reizen. Verder kun je kiezen voor een binnenlandse (helikopter) vlucht en de boot als je naar een ander eiland wilt of ervaar de ultieme vrijheid van een huurauto. Het is goed om te weten dat je hiervoor minimaal 23 jaar moet zijn en minstens één jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Vergeet je niet een internationaal rijbewijs mee te nemen?

Valuta

Op de Seychellen betaal je met de Seychelse roepie. Wil je op bestemming met contant geld betalen? Dan kun je eenvoudig je euro's op de luchthaven wisselen naar de lokale valuta want in Nederland is de roepie helaas niet beschikbaar. Zeker op de kleinere eilanden is het handig om contant geld op zak te hebben.

Bij de meeste geldautomaten kun je gewoon je bankpas gebruiken voor het opnemen van geld. Vergeet niet de instellingen te veranderen naar gebruik 'buiten Europa'. In de meeste restaurants en hotels kun je betalen met je creditcard. Je kunt daar ook vaak betalen met de euro (€), alleen krijg je het wisselgeld gewoon in roepies.

Noodnummers

Uiteraard hopen wij dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, maar soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

 • Netnummer Seychellen: +248
 • Algemeen alarmnummer (ambulance, brandweer, politie): 999

Cultuur & taal

Op de Seychellen zijn er drie officiële talen, namelijk: Engels, Frans en Creools. Het Creools, een mix van Engels, Frans, Arabisch en Afrikaans, is de standaard omgangstaal en zul je dus het meeste horen tijdens je verblijf. Het is leuk als je een paar woorden kent, maar met de Engelse taal kom je ook gewoon uit de voeten. Verder is het niet verplicht om fooi te geven, maar wordt zeker gewaardeerd. De richtlijn voor het geven van fooi ligt tussen de 10 en 15 procent bovenop de totaalprijs. 


Wist je dat de meeste inwoners rooms-katholiek zijn? Het katholicisme draagt een grote zorg voor de inrichting van het onderwijs en gezondheidsinstellingen. Veel nationale feestdagen komen overeen met de Nederlandse feestdagen.  Om je een indruk te geven van de populaire nationale feestdagen, hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt:

  • Nieuwjaarsdag - 1 januari
  • Dag van de Arbeid - 1 mei
  • Bevrijdingsdag - 5 juni
  • Nationale dag - 18 juni
  • Onafhankelijkheidsdag - 29 juni
  • Maria Hemelvaart -15 augustus
  • Allerheiligen -  1 november
  • Dag van de Onbevlekte Ontvangenis - 8 december
  • Kerst - 25 december

Stekkers & stopcontacten

Houd ruimte over in je koffer voor een wereldstekker. De stopcontacten zijn anders dan je gewend bent in Nederland (type G). De netspanning van de elektriciteit is 240 volt en de frequentie is 50 hertz.

Handige informatie

 • Kraanwater: het kraanwater is niet drinkbaar op de Seychellen. Om die reden raden wij je aan om flessen (mineraal)water te kopen bij de lokale supermarkt of in je hotel. Vermijd ook ijsklontjes en houd er rekening mee dat groente en fruit worden gewassen met kraanwater.
 • Vliegtijden: je vlucht naar het hoofdeiland Mahé duurt gemiddeld 10 uur. Heb je een vlucht met tussenstop? Dan kan je gemiddelde vliegtijd oplopen tot 16 uur.


Nu al je praktische vragen zijn beantwoord, ben je klaar om je vakantie optimaal voor te bereiden. Nog op zoek naar een reis die perfect bij je past? Laat je inspireren door ons uitgebreide online aanbod aan zonvakanties naar de Seychellen. Liever persoonlijk advies? Onze ervaren reisadviseurs in de D-reizen winkels staan voor je klaar om je te helpen bij het boeken van je droomvakantie. Maak hiervoor eerst online een afspraak.