JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Mexico | D-reizen

Mexico


Je reis naar het land van de Maya's staat voor de deur en het is tijd om je voor te bereiden! Kun je bijvoorbeeld het water uit de kraan drinken en is het gewoon mogelijk om met euro’s te betalen? Om je op weg te helpen, hebben wij speciaal voor jou alle praktische informatie over het prachtige Mexico verzameld in onze D-reizen Vakantiewijzer. Zo ga je goed voorbereid op reis en kun je zorgeloos genieten van de voorpret. 

Algemene informatie Mexico

Officiële taal Spaans Tijdsverschil

Zomer: - 7 uur

Winter: - 6 uur

Hoofdstad Mexico -Stad Vaccinatie (aanbevolen) DTP & Hepatitis A
Oppervlakte 1.973.000 km²

Visum

Nee < 180 dagen

Ja > 180 dagen

Inwoners 128.455.567 Web - Code - Tel. .mx - MEX - + 52
Munteenheid Mexicaanse peso (MXN) Vluchtduur

Mexico-Stad: circa 11,5 uur

Cancún: circa 14 uur


Reisdocumenten & visum

  • Paspoort: voor je vakantie heb je een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Mexico nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Visum: voor een verblijf korter dan 180 dagen hoef je geen visum aan te vragen.
  • (Internationaal) rijbewijs: een leuke manier om de bestemming te ontdekken, is door middel van de auto! In de basis is je Nederlandse rijbewijs voldoende. Toch raden wij je aan om een internationaal rijbewijs mee te nemen wanneer je een auto huurt in Mexico om eventuele taalbarrières te voorkomen.
  • Belangrijk om te regelen: gaat je vlucht via de Verenigde Staten of Canada? Vraag dan altijd een ESTA of eTA aan. Dit kun je eenvoudig online regelen tot 72 uur voor vertrek.

Reisvoorbereiding

Wanneer je naar Mexico gaat, zijn er geen verplichte vaccinaties. Er worden wel vaccinaties aanbevolen voor je reis, namelijk vaccinaties tegen Hepatitis A & DTP (Difterie, Tetanus & Polio). Daarnaast is het altijd handig om muggenwerende middelen mee te nemen zoals DEET. Het is goed om te weten dat Malaria voorkomt in het zuiden van Mexico, bij het grensgebied met Guatemala. Laat je daarom voor vertrek adviseren door de GGD.

In Mexico zijn er talloze manieren om de wonderlijke omgeving te ontdekken. Je kunt ervoor kiezen om afstanden te overbruggen met een touringcar. Kaartjes hiervoor kun je kopen bij het lokale busstation maar ook in je hotel of online. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te pakken. Zorg ervoor dat je voordat je instapt een vaste prijs afspreekt met de chauffeur, want je zult merken dat ze hier veelal een slaatje uit willen slaan. Tip: vermijd niet erkende of ongemarkeerde taxi’s, met name in Mexico-Stad.


Zelf de ultieme vrijheid ervaren op deze vakantiebestemming? Huur een auto in Mexico! Vaak is de minimumleeftijd voor het huren van een auto 21 jaar en we raden je aan een autoverzekering erbij af te sluiten. Het kan zijn dat deze verzekering al is inbegrepen bij de huurprijs. Lees daarom goed de voorwaarden door om onnodige kosten te voorkomen.

  Valuta

  In Mexico is de Mexicaanse peso het officiële betaalmiddel. Er zijn vaak voldoende geldautomaten in de buurt zijn waardoor je in de meeste gevallen contant geld kunt opnemen. Bevind jij je buiten de grote steden? Dan is deze kans helaas een stuk kleiner. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende peso’s op zak hebt. Houd bij het opnemen van contant geld, rekening met bijkomende transactiekosten. Handig om te weten, geldautomaten van Citibanamex of de HSBC bank hanteren een relatief lage commissie. Dat is fijn!


  Het is op deze bestemming niet gebruikelijk om met een creditcard te betalen, zeker niet in de kleinere winkels. Creditcards worden wel bij pinautomaten en in hotels of grote winkels geaccepteerd. Tip: vergeet niet je pinpas of creditcard te activeren voor gebruik buiten Europa.

  Noodnummers

  We hopen uiteraard dat je een zorgeloze reis hebt, alleen soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

  • Netnummer Mexico: +52
  • Algemeen alarmnummer (ambulance, brandweer, politie): 911

  Cultuur & taal

  De Spaanse taal vloeit rijkelijk door de Mexicaanse straten. Daarnaast spreekt de lokale bevolking ook verschillende Spaanse dialecten. De meest gesproken inheemse taal is het Nahuatl, de oude taal van de Azteken. Spreek je een paar woorden Spaans? Maak hier zeker gebruik van! De Mexicanen waarderen het als je de moeite neemt om hun moedertaal te spreken.

  Daarnaast vliegen de begroetingen je om de oren als in Mexico bent. Mexicanen begroeten elkaar namelijk volop op straat, maar ook bij het betreden van een restaurant of hotel. Doe hier lekker aan mee en begroet ze met ‘buenos días’ of ‘buenas tardes’. Verder staat Mexico bekend om haar kleurrijke feesten en festivals. Er gaat bijna geen maand voorbij zonder Mexicaanse 'fiesta'. Overheidsinstellingen, banken en winkels zijn veelal gesloten tijdens deze feestdagen.

  Om je een indruk te geven van de bekende nationale feestdagen, hebben wij ze speciaal voor jou op een rij gezet:

  • Nieuwjaarsdag - 1 januari
  • Dag van de Grondwet - 5 februari
  • Dag van de Nationale Vlag - 24 februari
  • Geboortedag van Benito Juárez - 21 maart
  • Dag van de Arbeid - 1 mei
  • Cinco de Mayo - 5 mei
  • Onafhankelijkheidsdag - 16 september
  • Día de la Raza - 12 oktober
  • Dag van de Doden - 2 november
  • Dag van de Revolutie - 20 november
  • Kerst - 25 december

  We raden alle reizigers aan, zowel mannen als vrouwen, zichzelf netjes te kleden tijdens de vakantie. Het bedekken van schouders en knieën laat de Mexicanen zien dat je hun lokale cultuur respecteert. Het is ongepast om in een restaurant een korte broek te dragen. Geen zorgen, in je resort hoef je hier helemaal niet over na te denken en kun je heerlijk zomers gekleed genieten van het prachtige weer.

  Stekkers & stopcontacten

  Houd ruimte over in je koffer voor een reisstekker en een spanningsomvormer. De Mexicaanse stopcontacten zijn anders dan je gewend bent in Nederland, ze maken namelijk gebruik van type A en B stopcontacten. De netspanning in Mexico is 127 volt dus controleer voor vertrek of je Nederlandse apparaten geschikt zijn voor de lokale voltage.

  Handige informatie

   • Kraanwater: op deze vakantiebestemming kun je het kraanwater niet drinken. Flessen (mineraal)water zijn verkrijgbaar bij een lokale supermarkt en controleer altijd of de verzegeling van de fles nog intact is. Je kunt er ook voor kiezen om zelf drinkwater te maken door het water uit de kraan te koken, filteren of desinfecteren. Houd in ieder geval rekening met gewassen groente en fruit en ook met ijsklontjes in je drinken. Twijfel je of het veilig is? Dan kun je het beter niet nuttigen.
   • Vliegtijden: Mexico kent een groot oppervlak waarbij de afstanden tussen de steden relatief groot zijn. Er zijn verschillende luchthavens waardoor de vluchtduur afhankelijk is van je bestemming. Vlieg je rechtstreeks naar Mexico-Stad? Dan vlieg je gemiddeld in 11,5 uur naar je bestemming. Vlieg je naar Cancún met een tussenlanding? Dan duurt de vlucht gemiddeld 13 à 14 uur.


  Nu al je praktische vragen zijn beantwoord, ben je klaar om je vakantie optimaal voor te bereiden. Nog op zoek naar een reis die perfect bij je past? Laat je inspireren door ons uitgebreide online aanbod aan all-inclusive zonvakanties naar Mexico. Liever een rondreis door Mexico? Laat je adviseren de reisspecialisten in onze D-reizen winkels. Zij staan klaar om je te helpen bij het boeken van je droomvakantie. Maak hiervoor eerst online een afspraak.