JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantiewijzer Canada | D-reizen

Canada


Bij D-reizen begrijpen wij dat je voor je vakantie niet voor verrassingen wil komen te staan. Heb je bijvoorbeeld een paspoort nodig of een identiteitskaart? En heb je een wereldstekker nodig voor de stopcontacten in Canada? Allemaal vragen die wij zorgvuldig voor jou hebben beantwoord in onze Vakantiewijzer. Zo ga jij goed voorbereid op reis en kun je onbezorgd genieten van de voorpret!

Algemene informatie Canada

Officiële taal Engels & Frans Tijdsverschil

Afhankelijk van zone: - 4,5 tot - 9 uur

Hoofdstad Ottawa Vaccinatie n.v.t.
Oppervlakte 9.984.670 km²

Visum

Nee

Inwoners 38.877.304 Web - Code - Tel. .ca. - CAN - +1
Munteenheid Canadese dollar (CAD) Vluchtduur Circa  8 tot 11 uur

Reisdocumenten & visum

 • Paspoort: als je naar Canada gaat, heb je bij aanvang en tijdens de vakantie een geldig paspoort nodig.
 • Visum: je hoeft geen visum aan te vragen als je minder dan 6 maanden naar Canada gaat. Liever langer van de omgeving genieten? Vraag je ambassade voor de mogelijkheden.
 • (Internationaal) rijbewijs: voor het huren van een auto dien je in het bezit te zijn van een Nederlands en internationaal rijbewijs.
 • Belangrijk om te regelen: ondanks dat je geen visum hoeft aan te vragen, dien je wel een elektronische reistoestemming (eTA) aan te vragen voor Canada. Dit kun je eenvoudig online regelen tot 72 uur voor vertrek. Gaat je vlucht naar Canada via de Verenigde Staten? Vraag dan ook altijd een ESTA aan voor de overstap in de V.S.

Reisvoorbereiding

Er zijn geen aanbevolen of verplichte vaccinaties als je naar Canada gaat. Dat is fijn!


Droom je van een avontuurlijke roadtrip door de uitgestrekte landschappen van Canada? Dat begrijpen wij maar al te goed! Het verkennen van deze vakantiebestemming is met de auto al een ervaring op zich. Het land is groter dan je denkt, dus verkijk je niet op de afstanden tussen de verschillende steden. Lees je vooral in over de wisselende weersomstandigheden en de staat van de wegen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Er zijn ook andere manieren om van A naar B te gaan. Binnen de steden kun je eenvoudig gebruikmaken van de vele metronetwerken. Wil je aangrenzende regio's ontdekken? Kies voor een van de lokale of regionale bussen. Bekende busmaatschappijen zijn de Greyhound en Megabus. De trein wordt over het algemeen gebruikt om goederen te vervoeren. Als vakantieganger kun je gebruikmaken van het treinnetwerk in het zuiden van Ontario, alleen zijn de reistijden aanzienlijk langer.

Valuta

In Canada betaal je met de Canadese dollar. Verder zijn er in de grote steden meestal genoeg geldautomaten te vinden om contant geld op te nemen, alleen worden hiervoor transactiekosten gerekend. In winkels kun je vaak eenvoudig met je pinpas of creditcard betalen. Tip: controleer of de bankpas staat ingesteld voor gebruik buiten Europa.

Noodnummers

Uiteraard hopen wij dat je hier geen gebruik van hoeft te maken, maar soms kan het voorkomen dat je de lokale hulpdiensten nodig hebt. We hebben daarom de algemene alarmnummers alvast voor je uitgezocht:

 • Netnummer Canada: +1
 • Algemeen alarmnummer (ambulance, brandweer en politie): 911

Cultuur & taal

In Canada zijn er twee officiële talen, namelijk: Engels en Frans. In twee provincies wordt daadwerkelijk Frans gesproken, in Quebec en deels in New Brunswick. Je merkt dat de lokale bevolking in deze provincies ook heel trots zijn op hun Franse taal. Beheers je wat Franse woorden? Dan heb je hier zeker een streepje voor! Daarnaast kent Canada allerlei culturen met elk hun eigen taal en dialect, zoals de Inuit, de inheemse bevolking van Canada.

Net als vele andere landen kent Canada een aantal nationale en regionale feestdagen. De meeste winkels en bedrijven zijn tijdens deze dagen gesloten. Om je een indruk te geven van populaire Canadese feestdagen, hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt:

  • Nieuwjaarsdag - 1 januari
  • Goede Vrijdag - maart/april
  • Pasen - maart/april
  • Victoria Day - maandag voor 25 mei
  • Canada Day - 1 juli
  • Labour Day - 1e maandag in september
  • Thanksgiving - 2e maandag in oktober
  • Remembrance Day - 11 november
  • Kerst -25 en 26 december

Ook het geven van fooi vormt een belangrijk onderdeel van de cultuur. Als je geen fooi geeft dan wordt dat als onbeleefd beschouwd. Het is gebruikelijk om 10% à 15% fooi te geven bovenop de rekening. Valt de service tegen? Geef nog steeds fooi, alleen geef gewoon wat minder.

Stekkers & stopcontacten

De stopcontacten en de lokale voltage zijn anders dan je in Nederland gewend bent. Vergeet daarom niet je wereldstekker en spanningsomvormer in te pakken voor je vakantie naar Canada. De netspanning van de elektriciteit in Canada is 120 volt en de frequentie 60 hertz.

Handige informatie

 • Kraanwater: je kunt gewoon het water uit de kraan drinken, alleen kan het water een lichte chloorsmaak hebben. Toch liever flessen (mineraal)water? Die kun je gewoon kopen bij de lokale supermarkt.
 • Vliegtijden: ga je naar Oost-Canada? Dan vlieg in gemiddeld 8 uur naar de bestemming. Ga je naar West-Canada? Dan duurt je vlucht gemiddeld 10 uur. Houd er rekening mee dat er ook vluchten zijn met een tussenstop/overstap. De gemiddelde vliegtijd is dan 11 à 14 uur.


Nu al je praktische vragen zijn beantwoord, ben je klaar om je vakantie optimaal voor te bereiden. Nog op zoek naar een reis die perfect bij je past? Laat je inspireren door ons uitgebreide online aanbod variërend van wintersport vakanties tot vliegtickets naar Canada. Of sta jij te popelen om je rondreis naar Canada helemaal op maat te maken? Onze ervaren reisadviseurs in de D-reizen winkels helpen je graag bij het samenstellen van je droomreis. Maak hiervoor eerst online een afspraak.