Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Ras Al Khaimah ×

Vakantie Ras Al Khaimah

Zin in een luxe zonvakantie? In het heerlijke Ras Al Khaimah ben je het hele jaar door verzekerd van een flinke portie zon. Deze bijzondere regio ligt in de Verenigde Arabische Emiraten en aan de mooie Perzische Golf, ten oosten van Dubai. Zonaanbidders komen hier voor een luxe vakantie vol ontspanning. Wil je even helemaal opladen? Pak dan je koffers voor een vakantie in Ras Al Khaimah!

Lees meer

5 redenen om op vakantie naar Ras Al Khaimah te gaan

✓ De prachtige stranden
✓ De duizend-en-een-nachtsfeer
✓ De spectaculaire excursies door de woestijn
✓ Absolute luxe en ontspanning
✓ De Arabische gastvrijheid

Bezienswaardigheden in en rondom Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah is door zijn mooie ligging aan de Perzische Golf dé bestemming voor een exotische zonvakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Het hele jaar door schijnt hier de zon, maar de beste periode om af te reizen naar Ras Al Khaimah is van november tot april.

Tijdens je vakantie in Ras Al Khaimah mag een excursie door de woestijn zeker niet ontbreken. Je trekt met een 4x4 door de schitterende Al Ghail, waar de woestijn en bergen elkaar ontmoeten. Onderweg word je betoverd door de prachtigste panorama’s. Je kunt zelfs ook luxe overnachten in de woestijn, bijvoorbeeld in het chique Ritz Hotel Al Wadi Desert.

Een andere aanrader is Ain Khat, waar je kunt ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen. De baden zouden een helende werking hebben.

Cultuurliefhebbers moeten beslist Al Ain bezoeken. Deze authentieke stad is een onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst en staat bekend om haar eeuwenoude forten en prachtige oases.

Onze tips voor je vakantie in Ras Al Khaimah

  • Maak een klim naar het Dhayah Fort, dat op 70 meter hoogte midden in een oase staat. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal. Het fort is ruim 3000 jaar oud en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • Op de Jebel Jais, een berg in het Hajar-gebergte, kun je allerlei spannende activiteiten ondernemen. Zo staat er een achtbaan op grote hoogte én vind je er de langste zipline ter wereld! Je vliegt langs imposante bergtoppen en over diepe ravijnen. Voor echte waaghalzen!

De stranden van Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah is ideaal voor een strandvakantie. Er is volop zon en je vindt er prachtige zandstranden aan de turkooizen Perzische Golf.

Al Hamra Beach

Het openbare strand van Al Hamra is toegankelijk voor iedereen. Het water is er kalm en ondiep, dus ideaal voor met kleine kinderen.

Al Rams Beach

Het openbare, witte zandstrand van Al Rams Beach is werkelijk prachtig. Je vindt hier geen faciliteiten, maar je bent echt even in de natuur. Je kunt er zelfs schildpadden spotten.

Hilton Resort en Spa Marjan Island

Een van de mooiste privéstranden in Ras Al Khaimah is dat van het Hilton Resort op Marjan Island. Vanuit de baai van Marjan Island kijk je mooi uit op de kustlijn van Ras Al Khaimah, terwijl je nipt van een drankje.


Wil jij genieten van een heerlijke strandvakantie in Arabische sferen? Bekijk dan ons aanbod luxe en comfortabele hotels in Ras Al Khaimah.