Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Thailand ×
  • Bangkok ×

Bangkok is hét startpunt van een rondreis door Thailand en een geweldige bestemming voor een stedentrip in deze unieke metropool. Kijk voor een citytrip vooral verder bij stedentrips naar Bangkok en mocht je meer willen weten over de directe omgeving van Bangkok dan zit je op deze pagina helemaal juist! Ontdek hieronder meer leuke dagtrips en excursies in de buurt van Bangkok. Geïnspireerd geraakt? Kom gezellig langs in één van onze reisbureaus voor meer advies!   

Lees meer

5 redenen voor een vakantie naar Bangkok

 • Het contrast tussen het Thaise platteland en de drukke straten van het centrum is indrukwekkend!
 • Goedlachse inwoners
 • Op safari in de omliggende jungle
 • Aan het einde van je reis een paar dagen aan het strand verblijven
 • Ontdek een cultuur die je nergens anders ter wereld tegenkomt

Excursies vanuit Bangkok

Vanuit Bangkok kun je naar de natuurrijke omgeving van Kanchanaburi waar ook veel historie te vinden is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel gevangenen als dwangarbeider ingezet bij de Birma Spoorlijn. Bij de bouw van de spoorlijn overleden veel arbeiders, daarom wordt het ook wel de dodenspoorlijn genoemd. De spoorlijn gaat over houten viaducten en bruggen zoals de River Kwai Bridge, bekend uit de gelijknamige film. Bekijk het lokale oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats en raak onder de indruk van deze tragische gebeurtenis. Nog altijd kun je een treinrit maken over de Birma spoorlijn. Dit is zeker een aanrader omdat je fantastisch uitzichten over de jungle kunt zien.

Op ongeveer 85 km van Bangkok vind je de voormalige hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Deze oude stad is perfect voor een dagtrip. Van 1350 tot 1767 was Ayutthaya de hoofdstad van Thailand. Vandaag de dag kun je er nog veel tempelruïnes zien, waarvan sommigen goed bewaard gebleven zijn. Met een huurfiets of een tuktuk kun tempelhoppen en de chedi’s en boeddhabeelden bekijken. Zeer bijzonder is de Wat Mahathat, een boeddhahoofd dat vastgeklemd zit tussen de stugge wortels van een grote boom. Ontdek het interessante tempelcomplex dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat! Je bereikt Ayutthaya vanuit Bangkok op verschillende manier; kies uit de trein, bus of taxi.

Bezienswaardigheden omgeving Bangkok

In het centrum van Bangkok vind je veel drijvende markten, maar de grootste vind je in een buitengebied. Namelijk bij Damnoen Saduak. Deze drijvende markt is een belevenis op zich. Vanaf kleine, smalle boten worden allerlei producten verkocht. Zowel toeristen als locals komen op deze unieke markt af. Vanaf de kade kun spullen kopen van handelaren die dobberen in boten op de ‘klongs’. Dit zijn Thaise kanalen. Damnoen Saduak vormt een kleurrijke bezienswaardigheid vanwege alle groentes en fruit die vanaf de boot verkocht worden, maar ook souvenirs in alle vormen en maten zijn er te koop.  

Een andere bijzondere markt in de buurt van Bangkok is de treinmarkt Mae Klong. Bij deze markt gaat een spoor tussen de kramen door. Hierdoor kun je per trein een bijzonder stuk afleggen in een klein dorpje buiten Bangkok. Zodra de trein eraan komt worden marktkramen en parasols ingeklapt en goederen aan de kant geschoven. En hup, daar gaat een trein dwars door de markt. Terwijl het voor de locals heel normaal is, staan toeristen met open mond te kijken.

Onze tips voor Bangkok

Speciaal voor jouw vakantie naar Bangkok hebben wij enkele tips:

 • Maak een fietstocht over het platteland! Onder begeleiding van een gids stap je op de fiets en ontdek je het buitengebied van Bangkok. Je komt op plekken waar nauwelijks toeristen zijn. Bewonder kleine tempels, leuke markten en gemoedelijke dorpsbewoners. Gegarandeerd dat je een nieuwe blik op Bangkok krijgt!
 • Tussen Bangkok en Ayutthaya ligt het zomerpaleis van de Thaise koning  (Bang Pa In). De huidige koning van Thailand maakt weinig gebruik van dit zomerverblijf waardoor het paleis vaak open is voor publiek.

Natuur in Bangkok

Zodra je het drukke en chaotische centrum van Bangkok verlaat, liggen de mooie natuurparken voor het oprapen. Topfavoriet bij velen is Khao Yai National Park. Dit is een natuurpark in de jungle waar je een safari kunt beleven. Deels per jeep, alsook te voet kun je een safari door dit gebied afleggen. Onderweg zie je mogelijk allerlei diersoorten zoals olifanten, jungle, apen, tijgers, herten, slangen, vlinders en neushoornvogels. Vooral de kans op het zien van olifanten is groot, want hier vind je de grootste populatie olifanten in Thailand. In Khao Yai National Park vind je ook vulkanische grotten en vleermuizengrotten. Met een gids kun je naar een vleermuizengrot waar je bij zonsondergang wel één miljoen vleermuizen kunt zien rondvliegen. Hoe gaaf is dat!

Meer natuur vind je bij de Erawan watervallen in de omgeving van Kanchanaburi. Dit is een super idyllische plek in de jungle. Via 7 terrassen stroomt het water naar beneden. Je bereikt de Erawan watervallen na een avontuurlijke jungletocht. De wandeltocht is absoluut de moeite waard geweest als je de watervallen ziet. Een waar paradijs! Tip: vergeet je zwemkleding niet, want je kunt bij de watervallen zwemmen!  

Stranden in Bangkok

In de omgeving van Bangkok vind je een aantal aantrekkelijke strandbestemmingen. Heerlijk om het drukke centrum te ontvluchten! Zo kun je bijvoorbeeld naar de oudste badplaats van Thailand, Hua Hin op 3 uur rijden van Bangkok. Niet ver van Hua Hin ligt Cha-Am. Hier vind je het langste strand van Thailand dat vooral in trek is bij families. Of nog beter: ga naar Koh Samet. Dit is een klein tropisch eiland op 4 uur rijden. Het is er heerlijk rustig op dit bounty-eiland! Wil je ook aan het strand in de gezellige drukte verblijven? Kies dan voor Pattaya, misschien wel populairste badplaats van Thailand met een uitbundig nachtleven.

Kun je vanaf nu een vakantie naar Bangkok of een rondreis naar Thailand niet meer uit je gedachten krijgen? Omdat je zó graag deze geweldige regio wilt ontdekken? Check dan nu onze beste deals naar Bangkok of breng een bezoek aan één van onze reisbureaus voor persoonlijk advies!