JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wat te doen in Bangkok? Vakantie tips & inspiratie

Wat te doen in Bangkok?

Bangkok: de perfecte plek om een paar dagen bij je komen van je vliegreis én om kennis te maken met deze fantastische wereldstad. Van tempels en groene buitenwijken tot streetfood eten bij de locals en te gekke skybars. Bangkok wil je gewoon meemaken!  


Tempel Wat Phra

When in Bangkok: bezoek één van de vele tempels. Bangkok barst namelijk van de tempels ... en als je écht een mooie wilt bezoeken ga dan naar Phra Sri Rattana Satsadaram. Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel in het historische Bangkok. Om deze tempel te spotten, hoef je waarschijnlijk niet zoveel moeite te doen. Dit is een plek waar ongeveer de meeste mensen een actieve houding hebben met een camera in hun hand. Je wordt verblind door prachtige goudkleurige torens versiert met glimmende edelstenen, mozaïektegels en bloemen. Wachten voor de ingang wordt beloond, want wij beloven je: de tempel is vanbinnen ook heel erg bijzonder. 


Grand Palace Bangkok

Wil je zien waar de koning van Thailand altijd heeft geleefd? Ga naar Grand Palace. De meeste mensen die in Bangkok verblijven zullen deze bezienswaardigheid zeker een bezoek waard vinden. Ook dit paleis valt direct op door de glinsterende, gouden daken, opvallende architectuur en prachtig onderhouden tuinen. Dit paleis is iedere dag geopend en staat garant voor een ware beleving. 


Fietstour bangkok

Nog zo'n prima idee: een fietstour door Bangkok. Verken de omgeving per fiets, rijd over wegen en bruggen die aan weerszijden zijn verrijkt met prachtige groene natuur en gun jezelf deze ervaring. Gewoon lekker Hollands fietsen door smalle straatjes en een stop maken bij gezellige eetkraampjes om wat te knabbelen of voor het vastleggen van een gaaf kiekje! Op de fiets ervaar jij Bangkok pas zoals deze stad écht is en kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. 


Tempel Wat Pho

Nog niet genoeg gehad van tempels? Begrijpelijk hoor! Wil je echt de alleroudste én grootste tempel zien van Bangkok? Dan raden wij je aan naar Wat Pho te gaan. Deze tempel is 46 meter lang en 15 meter hoog en staat ook wel bekend als de tempel van de liggende Buddha. Neem vooral een kijkje! 

Khao San Road

Heb je trek gekregen na het bezoeken van de tempel(s)? Haal dan lekker wat te smullen bij één van de restaurant of bars of Khao San Road! Of eet een heerlijke locale lekkernij: Pad Thai in het centrum van Bangkok. Met een gevulde maag kun je daarna heerlijk aan de cocktails in één van de vele barretjes. 

Drijvende markt

Wil je écht een beleving op het water? Ga met een local in een boot naar de floating market! Lokale bewoners verkopen hier hun waren, zoals groenten en fruit.  In Bangkok heb je verschillende floating markets, van heel druk en populair (Damnoen Saduak) tot zeer authentiek en rustig (Bang Khu Wiang). Mooie verhalen neem je mee naar huis, want dit is te gek om mee te maken. 

Boottocht Chao Phraya Rivier

Bangkok zien en beleven vanaf het water? Ga voor een boottocht over de Phraya Rivier.  Koop je ticket voor deze trip bij de pier of betaal als je aan boord bent. Vooral de Express boten zijn een leuke en handige manier om Bangkok te verkennen. De boot is in deze stad een snelle en slimme manier om plaatsen en attracties te bezoeken. Voor maximaal 20 bath (lees: 0,60 cent) ervaar jij Bangkok op haar best! 

Rondleidingen & tours in Bangkok

Voor wie niet kan kiezen en het liefst álles wil zien hebben wij een goede tip: 

Boek een rondleiding door Bangkok!

Meer tips?

Zie jij jezelf ook wel een fietstocht maken door Bangkok of één van de prachtige tempels bezoeken? Bekijk dan direct al onze vakanties naar Bangkok! Liever een los vliegticket boeken? Ook dat kan bij D-reizen, zonder boekingskosten! 

Wil je graag meer weten over Thailand zelf? Wij nemen je graag mee naar het land met een heerlijk klimaat, mooie natuur en de bijzondere inwoners en culturen. Let op onze woorden: je wilt nooit meer anders!