Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Cala Dor ×

Cala d'Or is een mondaine badplaats met een gemoedelijke sfeer. De badplaats kijkt uit op Afrika en heeft door de witgepleisterde huizen een Noord-Afrikaanse sfeer. Er zijn veel restaurants en gezellige terrasjes, waar je kunt neerstrijken na een dagje strand. In de verschillende baaien vind je prachtige stranden. Met een natuurpark om de hoek is de plaats ook een prima plek voor natuurliefhebbers.

Lees meer

Op vakantie naar Cala d'Or

Cala d’Or is een levendige badplaats in het zuidoosten van Mallorca. De plaats ligt op circa 62 km van de luchthaven Palma de Mallorca. Vanuit Cala d’Or kun je prachtige wandelingen en fietstochten door de omgeving maken. De plaats is ook een prima uitvalsbasis als je meer van het eiland wilt zien. Op slechts 33 km ligt bijvoorbeeld de stad Manacor, beroemd om de parelindustrie.

Cala d’Or heeft heerlijke stranden in idyllische baaitjes, maar je kunt ook in alle rust zonnen op één van de rotsplateaus naast de stranden. De plaats is geschikt voor gezinnen met kinderen, ouderen en jongeren die niet het massale uitgaansleven zoeken. Voor de liefhebbers zijn er voldoende gezellige terrasjes, restaurants, bars en tevens een aantal discotheken.

Excursies Cala d'Or

Vanuit Cala d'Or zijn verschillende activiteiten mogelijk: Geniet al wandelend of fietsend van de omgeving van Cala d’Or. Maak eens een boottochtje met de catamaran langs de kust naar Formentor of Porto Cristo. Je kunt deze tochten ook met een glasbodemboot maken, zodat je ook van de omgeving onder water kunt genieten. Bezoek het nabij gelegen natuurpark Mondragó. In dit beschermde natuurgebied leven talloze vogelsoorten. Circa 30 km ten noorden van Cala d’Or ligt Porto Cristo, waar je de beroemdste grotten van Mallorca kunt bezoeken. Tijdens een boottocht over een ondergronds meer zie je schitterende druipstenen. En als je geluk hebt, ziet en hoor je ook nog een ondergronds concert. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Cala d’Or ligt in een vlak tot glooiend landschap. De omgeving is groen met veel akkertjes en olijfboomgaarden. Hier en daar zie je een woonhuis van natuursteen. In het zuidwesten loopt Cala d’Or over in de havenplaats Porto Petro. Nog iets zuidelijker ligt het natuurpark Mondragó. Landinwaarts vind je leuke dorpjes, zoals het boerendorpje s’Horta.

Cala d'Or ligt aan de zuidoostkust van het eiland Mallorca. De kust is er rotsachtig en grillig met prachtige inhammen en baaien. In de baaien vind je helder, azuurblauw water en mooie stranden. In een van de baaien ligt de sfeervolle jachthaven. De stranden van Cala d’Or bestaan voornamelijk uit zand en de zeebodem loopt geleidelijk tot vrij snel af. De stranden worden over het algemeen aan weerszijden begrensd door rotsen. Deze rotsen zijn begroeid met bomen. In de zomermaanden kun je op alle stranden ligbedden en parasols huren.

Stranden van Cala d'Or

Geniet op de stranden van Cala d'Or: HetCala Egos-strand is een klein zandstrand. De zeebodem loopt geleidelijk af. Het strand ligt ten westen van het Cala d'es Forti-strand tussen de hotels Corfu Marina en Skorpios Marina. Het is te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn ook douches.

Het kleine Calo d'es Forti-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt ten zuidwesten van de jachthaven en ten oosten van het Cala Egos-strand. Op het strand zijn enkele palmbomen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, toiletten en een cafetaria/snackbar.

Het Cala d'Or-strand is een klein zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt centraal in de plaats aan een diep landinwaarts reikende baai. Aan weerszijden van de baai zijn lage rotsen met pijnbomen. Van juni tot en met oktober kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en een bar.

Het kleine Cala Gran-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt voor het grote centrum en is omgeven door lage rotsen en pijnbomen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Op het strand zijn douches, toiletten, een EHBO-post en strandbewaking (in het hoogseizoen). Achter het strand zijn schommels. Ook zijn er een toeristenwinkel, bar en cafetaria op het strand. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het water en strand extra schoon zijn.

Het Cala Esmeralda-strand is een klein zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Cala Esmeralda, ten oosten van het Cala Gran-strand en ten westen van het Cala Ferrera-strand. Het strand is te bereiken via treden. Op het strand zijn douches en een cafetaria.

Het Cala Ferrera-strand is een klein zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Cala Ferrera, ten oosten van het Cala Esmeralda-strand en ten noorden van het Cala Serena-strand. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, toiletten, een EHBO-post, strandbewaking (hoogseizoen), een minimarkt en een bar/restaurant. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het kleine Cala Serena-strand bestaan uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ter hoogte van de wijk Cala Serena, aan een diep landinwaarts reikende, kleine baai. Het strand wordt aan beide zijden door rotsen en pijnbomen begrensd. Het strand is te bereiken via treden. Er zijn geen faciliteiten.

Het Cala Sa Nau-strand is een klein zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt buiten de plaats, in de richting van Porto Colom. Van april tot en met oktober kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn toiletten en in het hoogseizoen is er strandbewaking.  

Bezienswaardigheden Cala d'Or

Spectaculair op Mallorca zijn de Grotten van Drac in Porto Christo. De grotten liggen op circa 30 km.

En als je jouw vakantie in Cala d’Or viert, mag je de stad Manacor beslist niet missen. Deze stad is bekend om zijn Majorca-parelfabrieken en ligt op circa 33 km.

Maak eens een boottochtje langs de kust naar Formentor of Porto Christo. Je kunt deze tochten ook met een glasbodemboot maken, zodat je niet alleen van de omgeving boven water, maar ook van de omgeving onder water kunt genieten.

Verrassende Highlights in Cala d'Or

Wandel op je gemak door het oude gedeelte van Cala d’Or. De witgepleisterde huizen doen erg Noord-Afrikaans aan. Maak ook eens een wandeling door Porto Colom (circa 10 km) met een oud dorpsgedeelte achter de haven. Hier loop je door steegjes en over pleintjes langs kleurrijke huisjes en een parochiekerk. Het is zeer de moeite waard om het nabij gelegen natuurpark Mondragó te bezoeken Dit beschermde natuurpark heeft een gevarieerd landschap en er leven diverse vogelsoorten.

Stranden van Cala d'Or

In Cala d’Or kun je prima uit eten. Er zijn diverse, vaak internationale restaurants. Aanraders zijn de steakhouses, en restaurants met de heerlijkste spareribs van het dorp.

Voor een drankje neem je plaats op één van de vele terrasjes bij de bars. Het nachtleven is niet zo uitbundig in Cala d’Or. Er is slechts één discotheek, die wel tot in de vroege uurtjes open is.

Bij de bar C’an Cedro kun je jouw bestelling zelfs in het Nederlands doen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Cala d'Or

Hoelang is het vliegen naar Cala d'Or?

Cala d'Or is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Cala d'Or?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Cala d'Or.

Wat is de route van Nederland naar Cala d'Or

De vliegtijd naar Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 62 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 90 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Cala d'Or?

Vanuit Cala d’Or gaat vrij regelmatig een bus vanuit het grote centrum naar alle (buiten)wijken. Er zijn busverbindingen naar omliggende badplaatsen als Porto Petro, Porto Cristo en Cala Millor. Je kunt ook met de bus via de tussenliggende plaatsen naar de hoofdstad Palma de Mallorca of via Valldemosa en Deya naar Soller.

In de zomermaanden rijden er vrij regelmatig toeristentreintjes vanuit het grote centrum naar alle (buiten)wijken. Je kunt bij de meeste accommodaties in- en uitstappen. Ook rijdt er zomers een treintje naar het natuurgebied Cala Mondragó.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor je vertrekt.