Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Costa Dorada ×

Vakantie Costa Dorada

Costa Dorada betekent ‘gouden kust’. Waarom de streek zo heet, zie je meteen als je er bent. De uitgestrekte kustlijn met de lange stranden schittert als goud in de zon. Daarachter zie je fraaie heuvels, rivieren en wijngaarden. De Spaanse Costa Dorada heeft voor elk wat wils: cultuur in de plaats Tarragona, natuur in de Delta del Ebro en niet te vergeten een uitbundig uitgaansleven in Salou!

Lees meer

Op vakantie naar Costa Dorada

De Costa Dorada ligt aan het noordoostkust van Spanje, op circa 2 uur vliegen van Nederland. De Costa Dorada is ideaal om een ontspannen strandvakantie te combineren met mooie natuur en culturele bezienswaardigheden. Aan de Costa Dorada liggen de badplaatsen Salou, Cambrils en Sitges. Hier lig je overdag op de prachtige stranden te zonnebaden en geniet je ’s avonds van het uitbundige nachtleven in één van de trendy discotheken. 

Achter de badplaatsen liggen pittoreske dorpjes en natuurgebieden met bosrijke heuvels, bergen, rivieren en wijngaarden. De wijn uit deze streek moet je zeker proeven! De cultuurliefhebbers mogen een dagje naar de historische stad Tarragona met de Romeinse opgravingen en fraaie kloosters niet overslaan. 

Maar ook de wereldstad Barcelona is dan een must! Bezoek de musea van beroemde kunstenaars als Picasso en Mirò, de mooie parken en bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Camp Nou, het imposante stadion van FC Barcelona. 

Heb je nog energie over? Dan kun je deze kwijt in het spectaculaire waterpretpark Caribe Aquatic Park of in attractiepark Port Aventura. Of je maakt een avontuurlijke jeepsafari. 

De Costa Dorada is geschikt voor een iedereen. In het hoogseizoen is de streek populair bij gezinnen met kinderen en bij jongeren, die in de bruisende badplaatsen uitstekend kunnen stappen.

Cultuur Costa Dorada

De Costa Dorada heeft indrukwekkende culturele bezienswaardigheden:

 • De kunstenaar Antoni Gaudí heeft zijn stempel gedrukt op de wereldstad Barcelona. Wereldberoemd is de Sagrada Familia, de barokke kathedraal waaraan nog steeds gewerkt wordt en die misschien wel nooit zal worden afgebouwd. In de gotische wijk zijn diverse woonhuizen te vinden die door Gaudí ontworpen zijn. Ook ontwierp hij ook het Parque Güell, een prachtig park waar natuur en kunst goed gecombineerd zijn.
 • Het klooster van Montserrat ligt in het indrukwekkende Montserratgebergte op circa 720 m hoogte. Het hoogste punt van het gebergte, de St. Jerome of Sant Jeroni op circa 1236 m hoogte, kunt je met een kabelbaan bereiken. In het klooster vind je een klein museum, een drukkerij, een hotel en een mooie kerk. Het Escolana, het jongenskoor, geeft af en toe concerten in de kerk.
 • In de omgeving van de Costa Dorada vind je nog meer fraaie kloosters. Het cisterciënzer klooster van Santa Maria de Poblet vormt een indrukwekkend architectonisch geheel en ligt in een prachtig landschap. Het cisterciënzer klooster van Santes Creus ligt in een verscholen vallei bij de rivier Gaia en heeft een sfeervolle uitstraling.
 • Puente del Diablo is een groot aquaduct overgebleven uit de Romeinse tijd. Het ligt enkele kilometers van de stad Tarragona. Het aquaduct is circa 217  m lang en heeft een dubbele bogenrij.
 • In de sfeervolle badplaats Cambrils ligt het Museo de la Esmeralda. Indit kleine museum leer je alles over edelstenen en smaragden.

De stad Tarragona is centraal aan de Costa Dorada gelegen en heeft vele Romeinse overblijfselen. De stad is gebouwd op de overblijfselen van de vroegere Romeinse stad en zelfs de wegen liggen op dezelfde plek. Het plein van La Fort ligt over de vroegere arena van het Romeinse circus en de haven is een uitloper van de door de Romeinen aangelegde pier. Daarnaast zijn er nog overblijfselen van een groot aquaduct, een forum en een theater te vinden.

Natuur

Aan de Costa Dorada kom je een gevarieerde natuur tegen:

 • In het uiterste zuiden van de Costa Dorada, aan de monding van de rivier de Ebro, ligt het beschermde natuurgebied Delta del Ebro. Het natuurgebied bestaat uit een uitgestrekte vlakte die in waaiervorm uitloopt in zee. Er zijn talloze irrigatiekanalen, meren en riviertjes afgewisseld met rijstvelden en diverse strandjes. Tevens is er een boeiende flora en fauna in het gebied. Je kunt uren wandelen door dit gebied.
 • Het Sama-park ligt vlakbij de levendige badplaats Cambrils. In dit bijzondere park uit 1881 wandel je langs mooie gebouwen, prachtige tuinen, imposante bomen en een fraai meer. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Vergeet ook niet de grotten in het park te bezoeken.
 • De wijnstreek Alt Penedes is één van de grootste van de streek en ligt in een fraaie vallei. Het gebied is mede bekend om de cavas, de Spaanse versie van champagne. Deze moet je natuurlijk even proeven!

Het Els Ports de Tortosa-Beseit is een prachtig natuurpark in het zuiden van de streek. Naast diverse rivieren en bergen bevindt zich hier ook de hoogste berg van de streek, de circa 1447 m hoge Mont Caro. Daarnaast heeft het interessante natuurgebied een grote variatie aan fauna, zoals berggeiten, adelaars en gieren.

Leuke plaatsen in Costa Dorada

Sitges ligt in het noorden van de Costa Dorada en is een levendige badplaats met een fraaie oude kern en veel uitgaansmogelijkheden. Daarnaast heeft de plaats mooie stranden, een charmant kerkje en een interessant museum.

Ligging

De Costa Dorada ligt in het noordoosten van Spanje. De streek ligt aan de Middellandse Zee en is circa 160 km lang (1/3e van de Nederlandse kust). Deze gouden kust wordt gevormd door de kustgebieden van de provincie Tarragona en een deel van de provincie Barcelona. Het strekt zich uit van Barcelona tot Amposta, in het zuiden vormt de monding van de rivier de Ebro de grens van de streek.

Bezienswaardigheden Costa Dorada

Met de wereldstad Barcelona zo dicht in de buurt moet je deze stad zeker niet overslaan! Barcelona heeft een mooi centrum met de drukbezochte Ramblas-boulevard, het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona en een sfeervolle haven. Vergeet ook niet een van de vele historische bezienswaardigheden te bekijken, zoals wereldberoemde Sagrada Familia.

De badplaatsen Salou, Cambrils en Sitges hebben elk hun eigen charme. We raden je aan de sfeer van deze badplaatsen te proeven. Stappen doe je in Salou, in Cambrils wandel je door het Sama-park en in Sitges bezoek je een van de vele musea.

Ontdek de kust van de Costa Dorada vanaf de boot! Vaar langs de schitterende baaien en de mooie kustlijn. Onderweg stop je bij goudgele stranden, waar je een verkoelende duik in de helderblauwe zee kunt nemen. Tijdens de tocht wordt meestal een smakelijke maaltijd geserveerd.

Verrassende Highlights in Costa Dorada

Net buiten Salou ligt het gigantische attractiepark Port Aventura. Dit park is ingedeeld in continenten. Elk continent heeft zijn eigen attracties, wildwaterbanen, achtbanen en restaurantjes. Bij elk continent hoort een eigen show. Wat dacht je van een vogelshow of een cowboy stuntshow?

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Dorada

Hoelang is het vliegen naar Costa Dorada?

Costa Dorada is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Dorada?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Costa Dorada.

Wat is de route van Nederland naar Costa Dorada

De verbinding vanuit Nederland naar Barcelona is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol is circa 2 uur.

Ook kun je met de auto naar de Costa Dorada gaan. De afstand vanaf Utrecht naar Salou is circa 1611 km. Er zijn verschillende routes mogelijk. Houd er rekening mee dat je in Frankrijk op belangrijke doorgaande wegen tol moet betalen.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Dorada?

Je kunt regelmatig met de bus of met de trein naar verschillende plaatsen aan de Costa Dorada. De belangrijkste treinroute loopt langs de plaatsen Sitges, Salou, Barcelona en Tarragona.

Regelmatig varen er boten tussen de plaatsen aan de Costa Dorada. Vanuit Barcelona en Tarragona kun je met de boot naar het eiland Mallorca en vanuit Barcelona vaar je ook naar het eiland Ibiza.

Taxi’s rijden door de hele streek en in de meeste plaatsen zijn taxistandplaatsen.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek. ’s Nachts wordt voor de taxi een nachttoeslag berekend.