Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Dorada ×
    • Cambrils ×

De prachtige stranden en de helderblauwe zee bij de sfeervolle badplaats Cambrils zijn het ideale decor voor een ontspannen vakantie. Cambrils strekt zich uit langs de Costa Dorada en ademt een typisch Spaanse sfeer. Slenter door smalle straatjes en geniet van de verse vis die elke dag de haven binnenkomt. ’s Avonds maak je kennis met het heerlijke uitgaansleven in een restaurantje of bar.

Lees meer

Op vakantie naar Cambrils

De uitgestrekte badplaats Cambrils ligt centraal aan de Spaanse Costa Dorada, op circa 110 km van de luchthaven Barcelona. De kilometers lange stranden van Cambrils zullen je zeker opvallen. Ook de pittoreske haven met de 17e eeuwse wachttoren en het levendige centrum met de knusse straatjes bepalen het sfeerbeeld van de plaats. Wandelend door Cambrils zie je fraaie historische gebouwen en stukken van de eeuwenoude stadsmuur, die een lange geschiedenis kennen.

Cambrils heeft je veel te bieden. Maar ook buiten Cambrils valt veel te beleven. Een dagtocht naar de wereldstad Barcelona is zeker de moeite waard. Dichterbij grenst Cambrils aan de bruisende badplaats Salou. Cambrils is geschikt voor iedereen. Op de stranden kun je heerlijk ontspannen, genieten van de zon, actief bezig zijn in het water of zandkastelen bouwen met de kinderen. Door de vele campings en de geleidelijk aflopende zeebodem is de plaats zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Excursies Cambrils

Dit mag je zeker niet overslaan als je in Cambrils bent: Bezoek een van de vele waterpretparken rondom Cambrils, zoals het Caribe Aquatic Park bij het attractiepark Port Aventura (circa 13 km verder) en het Aquapolis in de plaats La Pineda, op circa 12 km afstand. Een dagtocht naar de wereldstad Barcelona op circa 110 km afstand,deze is zeker een bezoek waard. Bezoek de musea van beroemde kunstenaars als Picasso en Mirò,de mooie parken en bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Camp Nou, het imposante stadion van FC Barcelona. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Dorada.

Ligging

Cambrils ligt in een vrij vlakke tot glooiende omgeving in een landelijk gebied. Om je heen zie je rietvelden, olijfboomgaarden, wijngaarden, akkers en pijnbomen. Verder landinwaarts liggen enkele schaars begroeide heuvels. Cambrils loopt over in de levendige badplaatsen Salou en Miami Playa.

Cambrils ligt centraal aan de Costa Dorada. De plaats heeft een vrij vlakke tot glooiende kust met verschillende baaien met lange stranden en fraaie promenades. De stranden van Cambrils lopen over in de stranden van Miami Playa en Salou.

Stranden van Cambrils

Ontspan op de lange stranden van Cambrils: Het zeer lange Ponent-strand (circa 4,5 km) bestaat voornamelijk uit zand en fijngrind. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het kilometers lange strand wordt onderbroken door een rivierbedding. Achter het strand ligt een boulevard en een wandel- en fietspad, dat doorloopt tot in de levendige badplaats Salou. Op het strand kun je ligbedden en zonneschermen huren. Ook zijn er douches, toiletten, een EHBO-post. Heb je zin in iets te eten of te drinken, dan kun je terecht in een van de restaurantjes en bars. Het zeer lange Haven-strand (circa 2 km) bestaat voornamelijk uit zand met verspreid fijngrind, kiezels of keien. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het zeer lange strand heeft verschillende baaitjes, gescheiden door rotspieren en korte strekdammen in zee. Op het strand kun je ligbedden, zonneschermen en parasols huren. Ook zijn er douches, toiletten, een EHBO-post en enkele restaurantjes en bars.  

Bezienswaardigheden Cambrils

In Cambrils vind je interessante musea. In de 17e eeuwse wachttoren bij de haven is het Museo del Mar gevestigd. Dit museum toont je het leven in de zee. Het Museo Agricola de Cambrils laat je alles zien over het agrarische leven in de streek, zoals het maken van wijn en olijfolie. Het Museo Moli de les Tres Eres heeft een fraaie collectie van archeologische vondsten uit de omgeving.

Aan de rand van Cambrils ligt het mooie Sama-park. In dit bijzondere park uit 1881 wandel je langs mooie gebouwen, prachtige tuinen, imposante bomen en een fraai meer. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Vergeet ook niet de grotten in het park te bezoeken.

Net buiten Cambrils ligt het gigantische attractiepark Port Aventura. Dit park is ingedeeld in continenten. Elk continent heeft zijn eigen attracties, wildwaterbanen, achtbanen en restaurantjes. Ook de shows bij elk continent moet je niet missen. Wat dacht je van een vogelshow of een cowboy stuntshow?

Verrassende Highlights in Cambrils

In de sfeervolle authentieke haven van Cambrils zie je allerlei soorten schepen. Van prachtige plezierjachten tot authentieke vissersboten. ’s Middags komt de vissersvloot binnen en brengen de vissers hun vangst aan land. De versgevangen vis kun je elke avond proeven in een van de vele visrestaurantjes.

Wandelend door de kleine straatjes van Cambrils zie je fraaie verdedigingstorens, mooie kerkjes en eeuwenoude stukken stadsmuur. Cambrils heeft een rijke geschiedenis van welvarende periodes, burgeroorlogen en aanvallen door piraten. Deze zie je overal terug in de plaats.

Stranden van Cambrils

In Cambrils hoef jezelf niet te vervelen. De plaats heeft een levendig en sfeervol uitgaansleven. Deze vind je vooral in het centrum, bij de haven en langs de kustweg. In de vele restaurantjes geniet je van heerlijke Spaanse specialiteiten en internationale gerechten. Cambrils heeft verschillende gespecialiseerde visrestaurants. Daarnaast zijn er diverse pizzeria’s en tapasbars. Wie denkt aan tapas, denkt aan kleine hapjes zoals olijfjes, gehaktballetjes en inktvisringetjes, die als kleine voorgerechtjes geserveerd worden

De meeste restaurants hebben een terras en barfunctie, zodat je na het eten heerlijk buiten kunt blijven zitten en kunt genieten van een verkoelend drankje.

Na het eten kun je het nachtleven opzoeken in diverse discobars, in de discotheek of de amusementshal.

Restauranteigenaren vanuit de hele streek komen in de namiddag naar de haven van Cambrils voor de dagelijkse visvangst, die hier van uitzonderlijk goede kwaliteit is. Het is dan ook aan te raden bij één van de gespecialiseerde visrestaurants te gaan eten, waarvan vele fraai uitzicht hebben over de haven. Hier wordt de verse vis gebruikt voor heerlijke, typisch Spaanse gerechten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Cambrils

Hoelang is het vliegen naar Cambrils?

Cambrils is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Cambrils?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Cambrils.

Wat is de route van Nederland naar Cambrils

De vliegtijd naar Barcelona is circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 110 km van Cambrils. De transfertijd bedraagt circa 1 uur en 40 minuten.

De afstand van Utrecht naar Cambrils bedraagt circa 1618 km. Ga je met de auto, houd er dan rekening mee dat Frankrijk en Spanje op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol heffen.

Hoe is het openbaar vervoer in Cambrils?

Vanuit Cambrils rijden er regelmatig bussen naar met de omliggende kustplaatsen. Ook kun je met de bus naar Barcelona, Tarragona en Reus.

Er is een treinverbinding met de plaatsen Salou, Tarragona en Barcelona.

De toeristentrein rijdt door Cambrils vanaf het toeristenbureau, langs de haven door het oude historische deel van de plaats, en weer terug.

Per taxi kan je vanuit Cambrils naar Salou, Reus, Tarragona en vliegveld Barcelona.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.