Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Dorada ×
    • Sitges ×

Het fraaie lange strand, de romantische baaitjes en kleine strandjes van de levendige badplaats Sitges bieden je alles voor een ontspannen vakantie. Slenterend door de steile straatjes, over intieme pleintjes en langs oude gebouwen proef je hier de typische Spaanse sfeer. ’s Avonds geniet je op een terrasje van een tapasbar of in een visrestaurant om daarna het nachtleven van Sitges in te duiken.

Lees meer

Op vakantie naar Sitges

De gezellige badplaats Sitges ligt aan de noordoostkust van de Spaanse Costa Dorada, op circa 34 km van de luchthaven van Barcelona. Sitges heeft prachtige stranden waar je geniet van de zon en het uitzicht op zee. Over de boulevard achter het strand kun je ouderwets flaneren. Het centrum van Sitges heeft sfeervolle pleintjes, een prachtig barok kerkje uit de 17e eeuw en nauwe straatjes. Sitges heeft twee levendige jachthavens met authentieke vissersboten en dure zeiljachten. 

Wil je het strand afwisselen met een dagje natuur en cultuur? Dan moet je naar het Garraf natuurpark met de prachtige flora en fauna. Voor cultuur ga je naar de wereldstad Barcelona. Hier geniet je van de vele bezienswaardigheden zoals het Parque Güell van de kunstenaar Gaudí of de wereldberoemde Sagrada Familia. 

Sitges is geschikt voor een breed publiek.

Excursies Sitges

Dit mag je zeker niet missen als je in Sitges bent: De wereldstad Barcelona op circa 35 km afstand bezoeken met haar vele bezienswaardigheden en levendig centrum. Wandelen door het natuurpark Garraf (circa 9 km van Sitges) met haar rijke flora en fauna en indrukwekkende grotten. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Dorada.

Ligging

Sitges ligt in een glooiende tot heuvelachtige omgeving. Aan de rand van de plaats ligt een golfbaan. Het achterland bestaat uit begroeide heuvels.

Sitges ligt in het noorden van de Costa Dorada. De plaats heeft een vrij vlakke tot glooiende kust met een lang strand met hierachter een fraaie wandelpromenade. Daaromheen vind je diverse kleinere baaien met mooie strandjes.

De stranden van Sitges bestaan vooral uit zand, op enkele plekken liggen keien en kiezels. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot geleidelijk af. Op het strand kan je ligbedden en zonneschermen huren. Er zijn verschillende restaurantjes en bars. In het hoogseizoen is er strandbewaking aanwezig.

Stranden van Sitges

Geniet van een heerlijke dag op één van de stranden van Sitges: Het zeer lange Sitges-strand (circa 2,2 km) bestaat vooral uit zand en de zeebodem loopt geleidelijk af. Het zeer lange strand wordt onderbroken door diverse smalle pieren en bij enkele delen zijn rots-zonneplateaus in zee. Het strand bereik je via treden en is op sommige delen zeer breed. Ligbedden, parasols en zonne- en windschermen zijn te huur. Op het strand zijn er douches, toiletten, een EHBO-post, bijzettafels, strandbewaking en enkele restaurantjes en bars. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het strand en de zee erg schoon zijn. Het San Sebastian-strand is vooral zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine baai, omgeven door een muur. Hierachter loopt de boulevard. Op het strand kun je ligbedden en zonneschermen huren. Ook zijn er douches, een EHBO-post, strandbewaking en enkele horecafaciliteiten. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het strand en de zee extra schoon zijn. Het Balmins-strand bestaat voornamelijk uit zand en heeft een geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand ligt aan een kleine baai en grenst aan de jachthaven. Er zijn ligbedden en zonneschermen te huur. Op het strand zijn douches, toiletten, een EHBO-post, kleedcabines, strandbewaking en enkele restaurantjes en bars. Op het strand is naaktrecreatie toegestaan. Het Aiguadolç-strand bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt hier geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine baai met erachter een promenade. Op het strand kan je ligbedden huren. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post, strandbewaking en enkele horecafaciliteiten.

Bezienswaardigheden Sitges

Voor cultuursnuivers is het Maricel Museum in Sitges een echte aanrader. Dit museum ligt in een voormalig ziekenhuis uit de 14e eeuw en is geheel aangepast door de kunstenaar Miguel Utrillo. In dit museum kun je de fraaie collectie kunst en meubels in een mooie entourage bewonderen.

Een ander interessant museum in Sitges is het Museo del Cau Ferrat. Dit museum is gehuisvest in het voormalige woonhuis van de kunstenaar Santiago Rusiňol. In het huis met fraaie architectonische details is een interessante collectie van Spaanse kunstenaars verzameld.

Zeer bepalend voor het beeld van Sitges is het 17e eeuwse kerkje dat uitsteekt boven de oude kern. De San Bartolmeu i Santa Tecla is een mooie barokke kerk met een eenvoudig interieur. Vergeet niet naar het balkon van het kerkje te gaan. Hier heb je een schitterend uitzicht over de zee.

Verrassende Highlights in Sitges

Het toeristenbureau heeft verschillende culturele wandelroutes. Deze voeren door de straatjes, over charmante pleintjes en langs het mooie barokke kerkje. Tijdens de wandeling kom je alles te weten over de geschiedenis van de fraaie historische gebouwen.

Ontdek de kust van Sitges vanaf de boot! Vaar langs de schitterende baaien en de mooie grillige kust. Onderweg stop je bij goudgele stranden, waar je een verkoelende duik in de helderblauwe zee kunt nemen. Tijdens de tocht krijg je meestal een smakelijke maaltijd geserveerd.

Stranden van Sitges

Sitges heeft een levendig en sfeervol uitgaansleven. In de vele restaurantjes geniet je van heerlijke Spaanse specialiteiten en internationale gerechten. Sitges heeft verschillende gespecialiseerde visrestaurants, waar je de dagelijks vers gevangen vis kunt proeven. Daarnaast zijn er cafetaria’s, pizzeria’s en tapasbars. De meeste restaurants hebben een terras en barfunctie, zodat je na het eten heerlijk buiten kunt blijven zitten en kunt genieten van een exotische cocktail of een glaasje sangria (rode wijn met vruchtjes). De meeste restaurantjes en bars liggen in het centrum, langs de promenade en bij de jachthaven in de wijk Aiguadolç.

Sitges heeft verschillende discotheken en discobars, waar je de hele nacht door kunt dansen. Veel discotheken en discobars zijn gericht op homoseksuelen. In Sitges is ook een amusementshal en de mogelijkheid voor bingo. Wil je een avondje naar de film, dan kun je naar de bioscoop.

De lokale bevolking leeft naast het toerisme tevens van de visserij. De vers gevangen vis wordt ’s avonds in de sfeervolle haven gelost. Hierdoor zijn in de plaats een aantal zeer goede visrestaurants, waar de vers gevangen vis op een heerlijke manier bereid wordt.

Praktische Tips voor je vakantie naar Sitges

Hoelang is het vliegen naar Sitges?

Sitges is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Sitges?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Sitges.

Wat is de route van Nederland naar Sitges

De vliegtijd naar Barcelona is circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 34 km van Sitges. De transfertijd is circa 40 minuten.

De afstand van Utrecht naar Sitges is circa 1552 km. Ga je met de auto, houd er dan rekening mee dat Frankrijk en Spanje op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol heffen.

Hoe is het openbaar vervoer in Sitges?

Vanuit Sitges kun je regelmatig met de bus naar de omliggende kustplaatsen. Ook rijden er bussen naar Barcelona, de luchthaven van Barcelona, Tarragona en Andorra. Vanaf het treinstation kun je de bus nemen naar alle wijken van Sitges.

Sitges heeft een treinverbinding met de plaatsen Tarragona, Coma-Ruga en Barcelona.

De toeristentrein die door Sitges rijdt is een goede mogelijkheid om de plaats te leren kennen.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door je hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij je accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.