Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Dorada ×
    • Salou ×

De meest uitbundige badplaats van de Costa Dorada is Salou. Salou is fiësta! De badplaats is in het hoogseizoen een trekpleister voor jongeren uit alle delen van Europa. Tot diep in de nacht genieten zij van de muziek, de sfeer en de ambiance in het sfeervolle centrum. Om de volgende dag uit te rusten op één van de zandstranden. Maar Salou biedt meer!

Lees meer

Op vakantie naar Salou

De grote, gezellige badplaats Salou ligt centraal aan de Costa Dorada, op circa 105 km van de luchthaven van Barcelona. Salou is de bekendste badplaats van de Costa Dorada. De plaats heeft lange stranden, mooie baaitjes met kleine stranden en een kristalheldere zee. ’s Avonds hoef je zich in Salou zeker niet te vervelen: de plaats heeft een wervelend nachtleven met veel bars en trendy discotheken. Tot in de vroege uurtjes kun jezelf hier vermaken met wereldberoemde DJ’s. 

Wil je een dagje cultuur en natuur tussendoor? Wandel dan door de prachtige natuurgebieden in het achterland of slenter door de smalle straatjes van de historische stad Tarrogona (circa 10 km verder), met sfeervolle pleintjes, een mooie haven en fraaie gebouwen.

Salou is aantrekkelijk voor een gemengd publiek. In het hoogseizoen is Salou echter zeer populair bij jongeren, zeker als het om uitgaan gaat. Uit vele landen komen jongeren naar Salou om het bruisende uitgaansleven in te duiken.

Excursies Salou

Dit mag je zeker niet missen in de omgeving van Salou: De sfeervolle stad Tarragona met het authentieke centrum, fraaie jachthaven en diverse Romeinse opgravingen. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Dorada.

Ligging

Salou ligt in een vrij vlakke tot glooiende omgeving in een landelijk gebied. Om je heen zie je rietvelden, olijfboomgaarden, wijngaarden, akkers en pijnbomen. Verder landinwaarts liggen enkele schaars begroeide heuvels. Salou loopt over in de levendige badplaatsen Cambrils en La Pineda.

Salou ligt centraal aan de Costa Dorada. De plaats heeft een vrij vlakke tot glooiende kust met mooie baaien. Je ziet kleine smalle baaien omgeven door hoge rotsen of ruime grote baaien met lange stranden en fraaie promenades.

De stranden van Salou bestaan voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot vrij snel af. Op het strand kun je ligbedden en zonne- en windschermen huren. Bij het strand vind je restaurantjes en bars, waar je altijd terecht kunt voor iets te eten en een verkoelend drankje.

Stranden van Salou

Heerlijk zonnen op de stranden van Salou! Het kleine Cala Crancs-strand (circa 85 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af.Het korte strand ligt aan een kleine, grillige baai, die je bereikt via een steil pad. Op het strand kun je ligbedden en zonne- en windschermen huren. Ook zijn er douches, toiletten en enkele horecafaciliteiten. Het Llenguadets-strand is een klein zandstrand (circa 65 m) met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Je bereikt het strand via treden. Het strand ligt aan een kleine baai, omgeven door hoge rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en is er een bar. Het kleine Cala Font-strand(circa 60 m) bestaat voornamelijk uit zand. Het strand heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Het kleine strand ligt aan de voet vangrillige rotsen aan een kleine baai, die gescheiden wordt door een rots. Op het strand kun je ligbedden en zonne- en windschermen huren. Het strand heeft douches. Voor de lekkere trek kun je terecht in de bar of restaurant bij het strand. Het lange Llarga-strand(circa 600 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt hier vrij geleidelijk af. Het lange strand ligt aan een ruime baai en wordt op enkeleplekken onderbroken door rotsen. Er zijn ligbedden en zonne- en windschermen te huur. Er zijn toiletten en enkele horecafaciliteiten. Het lange Capellans-strand (circa 325 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine, brede baai met aan weerskanten rotsen. Op het strand kun je ligbedden en zonne-/windschermen huren. Er zijn douches, toiletten en enkele horecafaciliteiten. Het Ponent-strand(circa 1,1 km) bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het zeer lange strand grenst aan de jachthaven van Salou. Achter hetstrand loopt een levendige promenade met palmbomen. Op het strand kan je ligbedden en zonne-/windschermen huren. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post en enkele horecafaciliteiten. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het extra schoon is. Het Llevant-strand (circa 1,1 km) bestaat uit zand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Achter het zeer lange strand ligt een brede boulevard met palmbomen enfonteinen. Er zijn ligbedden en zonne- en windschermen te huur. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post en enkele bars en restaurantjes. Voor kinderen zijn er enkelespeeltoestellen en in het hoogseizoen is er kinderopvang. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het extra schoon is.

Bezienswaardigheden Salou

Wil je dagje spetterend waterplezier? Bezoek dan een van de diverse waterpretparken in de directe omgeving van Salou. Het Caribe Aquatic Park ligt bij het attractiepark Port Aventura (circa 3 km verder) en heeft veel verschillende glijbanen en zwembaden. In het Aquopolis, circa 5 km verderop in de plaats La Pineda, kun je van één van de spectaculaire glijbanen afgaan of een duik nemen in de zwembaden. 

Net buiten Salou ligt bij de badplaats Cambrils het Sama-park. In dit bijzondere park uit 1881 wandel je langs mooie gebouwen, prachtige tuinen, imposante bomen en een fraai meer. Vanaf de uitkijktoren heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Vergeet ook niet de grotten in het park te bezoeken.

Met de wereldstad Barcelona zo dicht in de buurt (op circa 105 km afstand) moet je deze stad zeker niet overslaan! Barcelona heeft een mooi centrum met de drukbezochte Ramblas-boulevard, het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona en een sfeervolle haven. Vergeet ook niet een van de vele historische bezienswaardigheden te bekijken, zoals de wereldberoemde Sagrada Familia-kerk.

Verrassende Highlights in Salou

Net buiten Salou (op circa 3 km) ligt het gigantische attractiepark Port Aventura. Dit park is ingedeeld in continenten. Elk continent heeft zijn eigen attracties, wildwaterbanen, achtbanen en restaurantjes. Ook de shows bij elk continent moet je niet missen. Wat dacht je van een vogelshow of een cowboy stuntshow?

Stranden van Salou

Salou staat bekend om het zeer uitbundige uitgaansleven. De gezellige bars, restaurants en ruime terrassen trekken veel bezoekers aan. De restaurants hebben naast Spaanse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Salou heeft zelfs enkele Nederlandse restaurants. Bij de meeste restaurants kun je heerlijk buiten op het terras eten en genieten van een exotische cocktail. De bars zijn voornamelijk Nederlands en Engels, garantie voor een goede avond uit!

In Salou kun je stappen tot in de vroege uurtjes. In de hippe discotheken, discobars en dancings dans je de hele nacht door. Deze vind je vooral in het toeristische centrum. Ook is er een amusementshal en een nachtclub. Tevens zijn er mogelijkheden voor bingo.

Voor de liefhebbers van het Nederlandse uitgaansleven zijn er voldoende mogelijkheden in Salou. Er zijn diverse Nederlandse restaurants, waarvan het populaire restaurant Bruintje Beer, met heerlijke spareribs, zeker een aanrader is. Daarnaast zijn er diverse Nederlandse bars en discotheken, zoals de Skihut en de Malle Molen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Salou

Hoelang is het vliegen naar Salou?

Salou is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Salou?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Salou.

Wat is de route van Nederland naar Salou

De vliegtijd naar Barcelona is circa 2 uur. Het vliegveld van Barcelona ligt op circa 105 km van Salou. De transfertijd is circa 1 uur en 30 minuten.

De afstand van Utrecht naar Salou bedraagt circa 1607 km. Ga je met de auto, houd er dan rekening mee dat Frankrijk en Spanje op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol heffen.

Hoe is het openbaar vervoer in Salou?

Salou heeft een busstation. Vanaf hier kun je regelmatig met de bus naar omliggende kustplaatsen als Cambrils en La Pineda. Met de bus of met de trein kun je naar Barcelona en Tarragona.

De toeristentrein door Salou kent drie routes, allemaal vanaf de boulevard via de kustweg en toeristisch centrum naar het themapark Port Aventura. Eén route loopt ook door de wijk Cap Salou.

Ook is er een bootverbinding met diverse omliggende kustplaatsen, zoals Cambrils en Tarragona.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.