Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Lloret De Mar ×

Vakantie Lloret De Mar

Wie Costa Brava zegt, zegt Lloret de Mar. Lloret de Mar is veruit de bekendste plaats aan de Costa Brava en dé toeristenbadplaats bij uitstek. Alle talen worden gesproken in Lloret de Mar, de stad met de hoogste discodichtheid van Spanje en, op Madrid na, ook de hoogste hoteldichtheid van Spanje. Je vindt hier alles: zon, zee, strand, lekker eten en fantastisch uitgaan.

Lees meer

Op vakantie naar Lloret De Mar

Lloret de Mar is een grote levendige badplaats. De plaats ligt aan een prachtige baai in het zuiden van de Costa Brava en heeft mooie lange stranden. De kustlijn in de omgeving is grillig en heuvel- en rotsachtig met veel kleine baaien en inhammen en heeft diverse, lange stranden. Ook al kenmerken de meeste wijken zich door toeristische bebouwing, Lloret heeft ook een fraaie oude kern met smalle straatjes, historische gebouwen en kleine pleinen, waar het goed toeven is.

De kilometerslange stranden, de mooie baaien en de kristalheldere zee bieden vele mogelijkheden voor een ontspannen strandvakantie. Daarnaast is er ook genoeg te doen voor liefhebbers van cultuur en natuur. Vooral de prachtige wandelingen die je kunt maken over de paden langs de kust verdienen een speciale vermelding. 
Lloret de Mar heeft twee centra en achter het strand vind je een zeer levendige boulevard. 

In Lloret vind je veel verschillende winkels, restaurants en bars. Het bekendst is Lloret de Mar om zijn bruisende uitgaansleven: aan gezellige bars, leuke restaurants en spectaculaire discotheken geen gebrek. Tot diep in de nacht kun je genieten van de muziek, de sfeer en de ambiance in het sfeervolle centrum.

Excursies Lloret De Mar

Ontdek ook de andere kant van Lloret de Mar! Maak een wandeling over een van de vele kustpaden en ontdek stille baaitjes en geniet van prachtige uitzichten. Ga eens eten in één van de vele uitstekende visrestaurants langs de boulevard. Maak een dagtrip naar Barcelona of Girona, twee van de mooiste steden van Spanje. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie: informatie over Costa Brava.

Ligging

Het achterland van Lloret de Mar is prachtig. Lloret de Mar ligt aan de rand van een zeer groen en heuvelachtig gebied. De bosrijke omgeving is rijk aan naaldbomen en in de verte doemen de machtige toppen van Pyreneeën-gebergte op. De kustlijn is, net als in de rest van de Costa Brava, grillig, woest en rotsachtig. Dat mag geen verwondering wekken, aangezien Costa Brava ook letterlijk woeste of wilde kust betekent.

Lloret de Mar ligt in het zuiden van de Costa Brava, aan een mooie baai met zeer lange stranden. De kustlijn in de omgeving is grillig, heuvel- en rotsachtig en wordt onderbroken door diverse kleine baaien en inhammen. De stranden van Lloret de Mar bestaan voornamelijk uit fijngrind en de zeebodem loopt vrij snel af. Op alle stranden kun je ligbedden en parasols huren en zijn er diverse horecafaciliteiten aanwezig.

Stranden van Lloret De Mar

Lloret de Mar is rijk aan mooie stranden.Bij alle stranden loopt de zeebodem vrij snel af. Alle stranden zijn in het bezit van de blauwe milieuvlag. Het Fanals-strand (circa 750 m) is voornamelijk bedekt met grind. Het strand ligt ten zuiden van de wijk Fanals en ten westen van het Lloret-strand en wordt aan weerszijden begrensd door begroeide rotsen. Achter het strand liggen diverse accommodaties. Van half april tot oktober zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier douches en toiletten, EHBO en strandbewaking (juni tot september). Ook vind je aan het strand diverse horecagelegenheden (cafetaria, snackbar, ijs- en frisdrankkraampjes).

Het Canyelles-strand is een fijn grindstrand. Het strand ligt in de wijk Canyelles, ten oosten van het Lloret-strand. Aan weerszijden zijn steile, begroeide rotsen en palmbomen en aan één zijde is een kleine jachthaven. Van mei tot half oktober zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier douches en toiletten, EHBO (juli en augustus) en strandbewaking. Daarnaast vind je aan het strand diverse horecagelegenheden (cafetaria, snackbar, ijs- en frisdrankkraampjes). Achter het strand is een bar/restaurant met een multifunctioneel speeltoestel en bij de jachthaven is een bar.

et Sa Boadella-strand is ook een fijn grindstrand. Het strand ligt ten westen van Lloret de Mar en het Fanals-strand. Het wordt op enkele plaatsen (deels) onderbroken door rotsen en de omgeving achter het strand is heuvelachtig met veel naaldbomen. De kleinschaligheid en omgeving geven dit strand een rustig en sfeervol karakter. Het strand is te bereiken via een (sterk)hellend, onverhard pad. Op dit strand is naaktrecreatie toegestaan. Van mei tot en met september zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier douches en toiletten, EHBO (juli en augustus) en strandbewaking. Aan het strand is ook een cafetaria/snackbar.

Het Lloret-strand is een zeer lang (circa1,6 km) voornamelijk bestaande uit grind. Het strand ligt voor het grote centrum en de boulevard en wordt begrensd door begroeide rotsen en aan de zuidwestrand wordt het op een plaats onderbroken door een vrijwel droge rivierbedding en enkele rotsblokken. Het strand is te bereiken via treden, die echter te omzeilen zijn. Van april tot en met oktober zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier douches en toiletten, EHBO en strandbewaking (juni tot en met september). Aan het strand zijn ook een frisdrankkraampje en diverse snackbars te vinden. Voor de kinderen is er achter het strand een speeltuin.

Het Santa Cristina-strand (circa 450 m) ten slotte is een fijn grindstrand dat je ten westen van Lloret de Mar en het Sa Boadella-strand vindt. Het wordt aan beide zijden begrensd door begroeide rotsen en op een plaats onderbroken door een grote begroeide rots. Achter het strand is een (naald)bos tegen een steile helling. Het strand is te bereiken via een (sterk) hellend, onverhard pad. Van half mei tot en met september zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier douches en toiletten, EHBO en strandbewaking (juli en augustus). Aan het strand zijn ook een ijs- en frisdrankkraampje en diverse cafetaria’s en snackbars te vinden. Voor de kinderen is er achter het strand een speeltuin.  

Bezienswaardigheden Lloret De Mar

Boven de noordzijde van het strand van Lloret de Mar torent een imposant kasteel uit, met indrukwekkende muren en torens. Het kasteel ziet eruit alsof het de eeuwen goed heeft doorstaan, maar niets is minder waar. Een rijke zakenman wilde graag zijn kinderwens, een eigen kasteel, vervullen en liet het middeleeuwse kasteel in 1929 bouwen! Toch is het een bezoekje meer dan waard. Het oude centrum van Lloret de Mar mag je zeker niet missen.

Speciale aandacht in dit 16e eeuwse stadsdeel verdient de Sant Roman-kerk uit het begin van de 15e eeuw. Let eens op het mooie kleurrijke dak. Ook de omliggende straatjes zijn heerlijk om eens lekker doorheen te slenteren.

De stranden van Lloret de Mar zijn zeer bekend en erg druk. Maar neem je ook eens een wandelpad langs de ruige kust. Stille, aantrekkelijke baaitjes met mooie uitzichten zijn jouw deel. Vanaf deze paden heb je ook meermaals een prachtig uitzicht op de imposante rotskust van de Costa Brava, die in dit deel op zijn mooist is.

Verrassende Highlights in Lloret De Mar

Een mooie autorit langs de kust voert je van Lloret de Mar naar Blanes. Breng ten noorden van Blanes absoluut een bezoek aan de ruïnes van het Castell de Sant Joan. Vanaf dit op een heuvel gelegen complex heb je werkelijk een adembenemend uitzicht over de kust en over Blanes. Iets ten zuiden van Lloret ligt een klein kerkje, de Ermita Santa Cristina. Naar dit kerkje, dat al in 1376 werd genoemd, maar in de 19e eeuw is herbouwd, vindt elk jaar een processie plaats van vissers uit Lloret de Mar; een kleurrijk en authentiek gebeuren.

Lloret de Mar ligt op circa 1 uur en 20 minuten rijden van Barcelona. Zowel met de trein als met de auto kun je vanuit Lloret de Mar Barcelona gemakkelijk bereiken. Deze wereldstad met zijn prachtige Gaudi-bouwwerken als de Sagrada Familia, het stadion Camp Nou van FC Barcelona, de levendige haven en de wervelende Ramblas, is een bezoek meer dan waard.

Girona bereik je vanuit Lloret de Mar in circa een uur. Wanneer je de drukte van de Costa even zat bent, kun je hier heerlijk tot rust komen in het schitterende middeleeuwse centrum.

Stranden van Lloret De Mar

In Lloret de Mar vind je vele cafés, bars en restaurants, waaronder enkele zeer goede visrestaurants. Je vindt ze voornamelijk langs de levendige boulevard bij het strand en in het oude centrum. Naast typisch Catalaanse en Spaanse restaurants, vind je in Lloret de Mar ook een keur aan Italiaanse, Mexicaanse, Aziatische en Nederlandse restaurants.

De grootste bekendheid dankt Lloret de Mar aan haar nachtleven: de stad heeft de hoogste discodichtheid van Spanje en dat merk je absoluut in het centrum van de plaats, waar het tot in de kleine uurtjes onrustig blijft!

Lloret de Mar geniet grote bekendheid onder jongeren als het om uitgaan gaat. In de zomermaanden komen jongeren uit allerlei landen hier samen voor het bruisende uitgaansleven. Er zijn dan ook zeer veel bars, terrassen en spectaculaire discotheken.

Praktische Tips voor je vakantie naar Lloret De Mar

Hoelang is het vliegen naar Lloret De Mar?

Lloret De Mar is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Lloret De Mar?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Lloret De Mar.

Wat is de route van Nederland naar Lloret De Mar

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 90 km van Lloret de Mar en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 20 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, de luchthaven Reus wordt soms gebruikt.

Met de bus is Lloret de Mar in 20-24 uur te bereiken. De afstand van Utrecht naar Lloret de Mar bedraagt circa 1453 km. Een overnachting onderweg is aan te raden. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Hoe is het openbaar vervoer in Lloret De Mar?

Er is een busstation in Lloret de Mar. Daarvandaan rijdt regelmatig een bus naar de omliggende kustplaatsen. Daarnaast rijden er bussen naar Barcelona en Girona. Ook is er een bootverbinding met diverse omliggende kustplaatsen, zoals Tossa de Mar, Calella de la Costa en Blanes.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.