Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Blanes ×

Het Spaanse Blanes aan de Costa Brava is een levendige badplaats met lange stranden en een drukke boulevard. De oorspronkelijke oude kern ligt centraal in de plaats en bestaat uit kleine smalle straatjes en een boomrijke promenade. Op de centrale heuvel springt de mooie botanische tuin direct in het oog.

Lees meer

Op vakantie naar Blanes

Komend vanuit Barcelona is Blanes - na iets meer dan 1 uur rijden - het eerste stadje van de Costa Brava. Blanes staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Tot laat in de avond zijn de straten gevuld met muziek, afkomstig uit sfeervolle barretjes, restaurants en spectaculaire discotheken. Dat maakt de plaats geliefd bij jongeren en gezinnen. Na het uitgaan kun je heerlijk uitrusten op de kilometers lange stranden en zwemmen in de kristalheldere zee. 

Blanes was vroeger een deftige badplaats, iets wat je terugziet aan de statige aristocratische huizen die je af toe tegenkomt langs de kust. Het oude stadscentrum van Blanes bied je een wirwar aan kleine straatjes, waar je heerlijk kunt rondslenteren en de typisch Spaanse cultuur in je kunt opnemen. Wandel ook eens naar de top van de centraal gelegen hoge heuvel: je hebt hier een schitterend uitzicht over de grillige kust van de Costa Brava. Bovendien vind je hier een schitterende botanische tuin, een robuuste vesting en een charmant kerkje.

Vergeet echter ook niet een bezoek te brengen aan de oude vissershaven, waar dagelijks een visveiling is en waar je tal van kleine eethuisjes vindt.

Excursies Blanes

Onderneem heel bijzondere activiteiten vanuit Blanes: Breng een bezoek aan een van twee de botanische tuinen van Blanes, de Mar i Murtra of de Pinya Rosa. Iedere zondag wordt in Tordera, op slechts 6 km van Blanes, een grote toeristenmarkt gehouden. Ben je geïnteresseerd in architectuur? Breng dan zeker een bezoek aan Barcelona, op circa 11 km van Blanes. Je vindt er niet alleen enkele Romaanse bouwwerken, maar bovenal de schitterende, 32 meter hoge, Sant Salvador-toren. Vanuit Blanes is Barcelona maar een uurtje rijden. Een ideale gelegenheid om deze wereldstad eens te bezoeken. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Costa Brava.     

Ligging

Blanes ligt in een bosrijke omgeving en wordt omringd door glooiende, beboste heuvels..Centraal voor de kust ligt een rotseilandje dat via een wandelpad te bereiken is en middenin Blanes vind je een hoge begroeide heuvel, met op de top de botanische tuin.

Aan de oostkant vind je begroeide rotsen, die je een schitterend uitzicht geven over de omgeving. Het achterland van Blanes is heuvel- en bergachtig met in de verte de hoge toppen van de Pyreneeën. De kustlijn is, net als in de rest van de Costa Brava, woest en rotsachtig. De inwoners van Blanes zijn trots op hun twee botanische tuinen: de Mar i Murtra en de Pinya de Rosa.

Blanes ligt in het zuiden van de Costa Brava, 8 km onder Lloret de Mar en op slechts 1 uur rijden van Barcelona. Twee eilandjes voor de kust vormen de grens met de provincie Barcelona. De grillige kustlijn biedt afwisselend kleine baaien en lange stranden.

De stranden van Blanes bestaan voornamelijk uit fijngrind, grind en zand en behoren tot de langste van de Costa Brava. De zeebodem loopt snel af en is deels bedekt met rotsen. Je kunt er ligbedden en parasols huren en er zijn diverse horecafaciliteiten.

Stranden van Blanes

Blanes heeft drie belangrijke stranden: het S' Abanell-strand, Blanes-strand en het San Fransisco-strand. Alle stranden bestaan voornamelijk uit (fijn) grind. De zeebodem bij de stranden van Blanes is bedekt met kiezels en loopt snel af. Je bereikt de stranden via treden, maar desgewenst kun je deze ook vermijden. Alle stranden zijn ook voorzien van de blauwe milieuvlag. Het zeer lange S’Abanell-strand (circa 2,5 km) ligt in het westen van Blanes, vlakbij de toeristische wijken Els Olivers, Els Pins en S'Abanell. Het strand is zo’n 15 tot 45 m breed. Aan de uiterste zuidwestrand wordt het strand door de Tordera-rivier van het Malgrat-strand gescheiden. Langs het strand loopt een gezellige promenade en voor een deel loopt er langs het strand ook een levendige boulevard. Van juni tot en met oktober zijn er ligbedden en parasols te huur. Ook vind je aan het S’Abanell-strand een EHBO-post, strandbewaking, toiletten en een voetdouche. Daarnaast zijn er verschillende  bar/restaurants, cafetaria’s en ijskraampjes langs het strand te vinden. Voor de kinderen zijn er op 3 verschillende locaties speeltoestellen.

Het lange Blanes-strand (circa 700 m) vindt u ter hoogte van de oude kern van Blanes, tussen de jachthaven en het S’Abanell-strand.  Aan de westkant ligt een rotseilandje, dat via een voetpad bereikbaar is. Achter het strand is een boomrijke boulevard met een promenade en diverse terrasjes. Van half mei tot oktober kun je aan het strand ligbedden en parasols huren. Ook vind je er een EHBO-post, strandbewaking, toiletten en een voetdouche. Langs het strand vind je verschillende ijskraampjes, Voor de kinderen biedt het strand een speeltuin en enkele speeltoestellen met muntinworp.

Het kleine San Fransisco-strand vind je ten slotte aan de oostkant van Blanes, voorbij de jachthaven, aan een baai. De baai heeft aan weerszijden rotsen met daarachter beboste heuvels. Van half mei tot oktober kun je aan het strand ligbedden en parasols huren. Ook vind je er een EHBO-post,strandbewaking, toiletten en een voetdouche.  

Bezienswaardigheden Blanes

De botanische tuin van Blanes, de Jardi Botanic Mar i Murtra, is een bezoek meer dan waard. De tuin, in 1921 aangelegd door de Duitse koopman Karl Faust, bied je meer dan 4000 verschillende soorten planten in een schitterend aangelegd complex van meer dan 5 ha. Daarnaast kun je ook nog terecht in de tuin Pinya de Rosa, waar je meer dan 7000 bloemen en planten kunt zien.

Maak ook eens een tripje naar de ruïne van het kasteel uit de 10e eeuw en het gerestaureerde middeleeuwse Santa Maria-kerkje.

Verrassende Highlights in Blanes

Blanes is van oorsprong een vissershaven. De haven zelf is ook zeker een bezoekje waard. Iedere dag kun je er op de veiling terecht voor verse vis. Wil je zelf niet koken, ga dan eens genieten van vis in een van de talloze restaurantjes die je in en om de haven vindt. Ten slotte vind je er het aquarium waar je de fauna uit de Middellandse Zee kunt bewonderen.

Voor autoliefhebbers is een tochtje naar Sils aan te bevelen. In dit kleine stadje langs de snelweg vind je een indrukwekkend automuseum, waar je meer dan 100 verschillende oldtimermodellen kunt bewonderen.

Stranden van Blanes

In Blanes vind je zeer veel restaurants, bars en terrassen. Ben je op zoek naar een goed visrestaurant? Dan is de haven de meest geschikte plek om jouw zoektocht te beginnen. Ook vind je Nederlandse, Aziatische en Mexicaanse restaurants. Vrijwel alle gelegenheden hebben een terras en de meeste ook een bar.

Zoek je het bruisende nachtleven, dan is Blanes met zijn vele spectaculaire discotheken en nachtclubs waarschijnlijk een van de beste plekken aan de Costa Brava. Deze discotheken vind je in de wijken Els Pins en S’Abanell.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Blanes

Hoelang is het vliegen naar Blanes?

Blanes is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Blanes?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Blanes.

Wat is de route van Nederland naar Blanes

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 85 km van Blanes en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 15 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, de luchthaven Reus wordt soms gebruikt. De afstand van Utrecht naar Blanes bedraagt 1455 km. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Hoe is het openbaar vervoer in Blanes?

Er is een busstation in Blanes. Daarvandaan is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen. Ook rijden er bussen naar Barcelona en Girona.

Ook heeft Blanes een treinstation. Er is een regelmatige treinverbinding via Calella de la Costa en Malgrat de Mar naar Barcelona. Je kunt vanuit Blanes ook met de treinverbinding naar Girona, met een overstap in Massanes.

Ten slotte is er een bootverbinding met diverse omliggende kustplaatsen waaronder Lloret de Mar, Tossa de Mar en Calella de la Costa. Door Blanes zelf rijdt een toeristentreintje vanaf het oude centrum en er rijdt een toeristentrein vanaf Playa Catalunya, via de haven, naar de botanische tuin Mar i Murtra.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.