Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Costa Brava ×

Vakantie Costa Brava

Costa Brava betekent letterlijk ruige kust. De noordoostkust van Spanje biedt een grillige kustlijn met hoge kliffen, waaraan je schitterende baaien en goudgele stranden vindt. Langs de kust liggen de bekende toeristische badplaatsen, maar ook het achterland is zeer aantrekkelijk. Prachtige natuur, met in het noorden de Pyreneeën en in het zuiden het adembenemende Barcelona.

Lees meer

Op vakantie naar Costa Brava

De Costa Brava biedt mogelijkheden voor elk type vakantie. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie, een mooie natuurvakantie of een culturele vakantie: in de Costa Brava kan het allemaal. De noordoostkust van Spanje bied je een grillige kustlijn, met woeste rotskliffen, lange stranden en een kristalblauwe zee. De vele levendige badplaatsen bieden een gezellig uitgaansleven en hebben een grote variatie aan leuke winkels en sfeervolle restaurants. De grootste attractie zijn zonder twijfel de prachtige stranden.

Maar zeker ook de cultuurliefhebber komt in de Costa Brava aan zijn trekken. In de steden Barcelona, Girona en Figueras vind je schitterende musea. Geen wonder, want de prachtige kust heeft altijd kunstenaars gelokt. Daarnaast bieden Girona en Barcelona je levendige centra, schitterende kathedralen, mooie parken en unieke bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Camp Nou, het imposante stadion van FC Barcelona. 

Ten slotte is er aan de Costa Brava ook veel te genieten voor de natuurliefhebber. In het achterland zijn diverse natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen of een indrukwekkende autorondrit kunt maken. Bovendien herbergen de verschillende natuurgebieden diverse bedreigde diersoorten.

Cultuur Costa Brava

Cultureel gezien heeft de Costa Brava heel veel te bieden:

 • De kunstenaar Antoni Gaudi heeft zijn stempel gedrukt op de wereldstad Barcelona. Wereldberoemd is de Sagrada Familia, de barokke kathedraal waaraan nog steeds gewerkt wordt. In de gotische wijk zijn diverse woonhuizen te vinden die door Gaudi ontworpen zijn. Ook ontwierp hij ook het Parque Güell, een prachtig park waar natuur en kunst goed gecombineerd zijn.
 • De authentieke stad Figueras, in het noorden van de Costa Brava, is de geboorteplaats van de beroemde en excentrieke kunstenaar Salvador Dalí. Hier is een aan hem gewijd museum te vinden. Dit aparte museum is gevestigd in het bijzondere huis van de kunstenaar. Je kunt er een groot deel van zijn collectie zien.
 • Ampurias was eeuwen geleden een de belangrijkste nederzettingen van de Grieken en de Romeinen en is prachtig gelegen, vlakbij zee. Bij de antieke ruïnes zijn nog overblijfselen te zien van Romeinse villa’s, een forum, een theater en een toegangspoort.
 • Het klooster van Montserrat is gelegen in het indrukwekkende Montserratgebergte op circa 721 m hoogte. Het hoogste punt van het gebergte, de St. Jerome op circa 1235 m hoogte, kun je met een kabelbaan bereiken. In het klooster vind je een klein museum, een drukkerij, een hotel en een mooie kerk. De Escolana, het jongenskoor, geeft af en toe concerten in de kerk.
 • In het binnenland ligt het klooster van Sant Pere de Rodes. Het klooster ligt imposant op een hoge piek in de uitlopers van de Pyreneeën en biedt een prachtig uitzicht over de kust. Het gedeeltelijk verwoeste klooster is in de 9e en 10e eeuw gebouwd door benedictijnen.

 

Naast het Dalí-museum in Figueras zijn er meer plekken langs de kust waar zijn bijzondere werk te zien is. In Port Lligat, vlakbij het schiereiland Cabo Creus, kun je een voormalig woonhuis van Dalí bezoeken en in Púbol, ongeveer een uur van Port Lligat, staat het kasteel van Dalí. Hier zijn naast veel schilderwerken, de jurkencollectie van zijn vrouw en de bijzondere tuinen te bewonderen.

Natuur

Ontdek wat de Costa Brava aan natuurschoon heeft!

 • Het Aiguamolls de L’Empordá is een moerassengebied in de grote baai van Rosas. Het gebied bestaat uit een serie brakwaterlagunes, oeverbossen en rijstvelden en is één van de belangrijkste natuurgebieden van de Costa Brava. Het kent een rijk onderwaterleven en er leven bijzonder veel vogelsoorten.
 • De Medes-eilandjes voor de kust van Estartit waren vroeger een populaire schuilplaats voor smokkelaars en piraten. Nu vormen de eilandjes de kern van een maritiem natuurreservaat. Vanuit de kustplaats Estartit vertrekken dagelijks glasbodemboten om de fraaie eilanden en het bijzondere onderwaterleven te bekijken.
 • Aan de Costa Brava liggen diverse botanische tuinen. Zoals de tuin van Marimurtra in Blanes, gelegen op een heuvel boven de stad met een prachtig uitzicht over de kust. De tuin Pinya de Rosa ligt eveneens in Blanes. Hier vind je meer dan 7000 bloemen en planten.

 

Ongeveer 30 km landinwaarts vanaf Girona ligt het natuurpark van de vulkanische zone van la Garrotxa. Op een oppervlakte van 120 km² zijn nog ongeveer 30 kraters te vinden waarvan de laatste ongeveer 11.000 jaar geleden is uitgebarsten. Je kunt dit fascinerende landschap van vulkanen, kraters en lava met een toeristentreintje doorkruisen. Ook zijn er diverse wandelingen en paardrijdtochten mogelijk.

Leuke plaatsen in Costa Brava

Het sfeervolle plaatsje Cadaqués ligt op het schiereiland Cabo Creus. Het voormalige vissersdorp ligt in een fraaie baai en heeft een sfeervol haventje en een pittoreske sfeer. Het was de favoriete plek van vele kunstenaars, zoals Picasso, Magritte en Dalí, die zich hier geïnspireerd voelden.

Ligging

De Costa Brava is de grillige en ruige kust van het noordoosten van Spanje, in de provincie Girona, in de regio Catalonië. Girona heeft een oppervlak van circa 5886 km² (4 x zo groot als de provincie Utrecht). De kustlijn is ongeveer 200 km lang en ligt aan de Middellandse Zee, op circa 2 uur vliegen van Nederland. Deze begint bij Port Bou aan de Franse grens, en loopt door tot de Costa del Maresme. In het noorden van de Costa Brava liggen de Pyreneeën.

Bezienswaardigheden Costa Brava

De Costa Brava ligt in de regio Catalonië. Deze regio heeft als hoofdstad Barcelona, op een uur rijden van de Costa Brava. Deze wereldstad stad heeft een grote variatie aan bezienswaardigheden, een levendig centrum en een wereldberoemd voetbalstadion. Geniet van de kathedraal, de Sagrada Familia, het oude centrum of breng een bezoek aan het Mirò- of Picasso-museum. Struin de beroemde Ramblas-boulevard af en geniet van heerlijke aperitiefhapjes (tapas) in één van de vele tapasbarretjes.

Maak een tocht langs de kust. Hier ligt een aaneenschakeling van toeristische badplaatsen. In het zuiden liggen de levendige plaatsen Lloret de Mar en Blanes, die in het zomerseizoen zeer geliefd zijn bij jongeren. Iets ten noorden hiervan ligt het sfeervolle plaatsje Tossa de Mar met een authentieke kern. In het noorden ligt de gezellige badplaats Estartit, met een mooie jachthaven.

In het achterland vind je de schitterende historische steden Figueras en Girona, met diverse musea en historische gebouwen.

Verrassende Highlights in Costa Brava

Het is aan te raden een auto te huren in de Costa Brava of er met jouw eigen auto op uit te gaan. De prachtige kust heeft veel verscholen baaien en inhammen met kleine, onontdekte strandjes. Daarnaast heeft het mooie achterland diverse authentieke plaatsen met een pittoreske sfeer en fraaie historische gebouwen, zoals enkele kloosters. Ook de natuurgebieden vind je op slechts enkele autokilometers van de drukke kust.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Brava

Hoelang is het vliegen naar Costa Brava?

Costa Brava is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Brava?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Costa Brava.

Wat is de route van Nederland naar Costa Brava

De verbinding vanuit Nederland naar Barcelona is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 2 uur. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, de luchthaven Reus wordt soms gebruikt.

Per bus is de reistijd circa 20 tot 24 uur. Het is mogelijk om met de auto naar de Costa Brava te gaan. De afstand van vanaf Utrecht naar Rosas bedraagt circa 1394 km. Een overnachting onderweg is aan te raden. Er zijn verschillende routes mogelijk. In Frankrijk en Spanje betaal je tol op belangrijke doorgaande wegen (péage).

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Brava?

Tussen de verschillende plaatsen aan de Costa Brava is een regelmatige busverbinding; de kustplaatsen zijn onderling verbonden met een regelmatige treinverbinding. De belangrijkste treinroute loopt langs de plaatsen Blanes, Barcelona, Girona en Figueras.

Vanuit Barcelona zijn er regelmatige bootverbindingen met de eilanden Mallorca en Ibiza. Daarnaast zijn er bootverbindingen tussen de verschillende plaatsen aan de Costa Brava.

Taxi's rijden door de hele streek en in de meeste plaatsen zijn taxistandplaatsen. Er wordt voor de taxi een nachttoeslag berekend.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.