Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Tossa De Mar ×

Vakantie Tossa De Mar

Tossa de Mar is één van de mooiste plekjes aan de Spaanse Costa Brava. Gelegen op een heuvel aan een schitterende baai, vind je hier een prachtig gerestaureerd middeleeuws centrum. Je ziet de stadswallen en torens van de 14e eeuwse Villa Vella al van verre oprijzen. Tossa bied je alles wat je wenst: mooie stranden, zeer bezienswaardige musea en een bruisend nachtleven.

Lees meer

Op vakantie naar Tossa De Mar

Tossa de Mar is een sfeervolle badplaats aan een fraaie baai met mooie stranden, in het zuiden van de Costa Brava, op circa 1 uur en 25 minuten rijden van het vliegveld van Barcelona. De historische stadskern van Tossa de Mar - de Vila Vella - is een bezoek meer dan waard. Je vindt er pittoreske huisjes in schilderachtige straatjes, binnen robuuste 14e eeuwse stadswallen met torens die al van verre te zien zijn. De Vila Vella gaat over in een modern centrum met een levendige boulevard. Hier vind je tal van terrasjes, hotels en pensions. Tossa heeft drie stranden, alle gelegen aan helder water.

Ook de cultuurliefhebber komt in Tossa aan zijn trekken: het stadje biedt naast het historische centrum ook resten van een Romeinse nederzetting, de bezienswaardige Iglesia de Sant Vicent en enkele mooie musea. Hiervan heeft het Museo Municipal de enige Chagall van Spanje, waardoor ook dit museum niet onbezocht mag blijven.

Excursies Tossa De Mar

Vanuit Tossa de Mar heb je veel mogelijkheden: Maak een wandeling door de Middeleeuwen in de Vila Vella. Bekijk Spanje's enige schilderij van Chagall in het Museo Municipal. Maak een boottochtje langs de woeste kust van de Costa Brava. In de directe omgeving van Tossa de Mar kun je mooie wandelingen maken of duiken in een van de talrijke paradijselijke baaitjes. Rijd de slingerweg ten noorden van Tossa de Mar af in de richting van het stadje: schilderachtig. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Costa Brava.

Ligging

Tossa de Mar ligt in een groene glooiende omgeving tussen beboste heuvels aan een schilderachtige, grote baai. Er lopen vele wandelpaden langs de kust. Het achterland van Tossa de Mar is heuvel- en bergachtig met in de verte de hoge toppen van de Pyreneeën. De kustlijn bij Tossa de Mar is, net als in de rest van de Costa Brava, woest en rotsachtig.

Tossa de Mar ligt circa 13 km ten noorden van Lloret de Mar, in het zuiden van de Costa Brava. De woeste kustlijn wordt bij Tossa onderbroken door een mooie baai met verschillende stranden. Voor de kust ligt een rotseilandje.

De stranden van Tossa de Mar bestaan voornamelijk uit fijngrind. De zeebodem loopt snel af en is deels bedekt met keien en rotsen. Je kunt er ligbedden en parasols huren er zijn diverse horecafaciliteiten aanwezig. Alle stranden zijn in het bezit van een blauwe milieuvlag, een teken dat ze schoon zijn en dat het water zuiver is.

Stranden van Tossa De Mar

Tossa de Mar heeft verschillende stranden. De stranden zijn bedekt met fijn grind en de snel aflopende zeebodem is deels bedekt met keien en rotsen. Het lange centrale strand, Mar Gran (circa 475 m) ligt ter hoogte van het centrum. Het is bedekt met fijn grind, de zeebodem loopt hier tamelijk steil af. Het wordt aan weerszijden begrensd door rotsen. Aan één kant zie je de stadsmuur met de torens van het oude stadsdeel Villa Vela.

Ten noorden van Mar Gran vind je Platja el Recs of Mar Menuda. Dit is een minder druk strand dan het centrale strand. Achter dit strand is een promenade met enkele bars/restaurants. Op de rotsen aan een zijde is hotel Reymar gevestigd. Achter de oude stad vind je een klein inhammetje, Es Codolar, voorzien van een prachtig klein strandje (circa 35 m), dat je slechts deelt met vissersbootjes. Het strand ligt ten zuiden van het oude stadsdeel Vila Vella. Achter en aan beide zijden van het strand zijn hoge rotswanden. Het strand is te bereiken via treden.

Ongeveer 3,5 km ten zuiden van Tossa de Mar vind je het Llorell-strand. Dit uit fijn grind bestaande strand wordt aan weerszijden begrensd door rotspartijen en op een plaats door rotsen onderbroken. Achter het strand vind je grillige rotswanden met dichte begroeiing. Het strand is te bereiken via (sterk)hellende wegen en voetpaden. 

In het zuiden vind je ten slotte de stranden van Platja de Santa Maria en Calael Levador, die beide ook zeer de moeite waard zijn. Langs alle stranden aan de kust kun je ligbedden en parasols huren en vind je diverse horecafaciliteiten. Ook de sportieve toerist komt aan zijn trekken: zo kun je op diverse plaatsen snorkelen. Ook kun je met een bootje met glazen bodem een tocht langs de kust maken of je laten vervoeren naar diverse grotten in de omgeving.

Bezienswaardigheden Tossa De Mar

Elke bezoeker aan Tossa de Mar moet zeker een rondwandeling maken door de oude stad, de Vila Vella, met zijn steile kronkelende straatjes en prachtig gerestaureerde stadswallen. Van de oorspronkelijke verdedigingstorens zijn er nog drie over; de hoofdtoren is vervangen door een vuurtoren. Verkies je het strand boven de oude stad, dan vormen de muren en torens samen een schitterend decor.

Wat je zeker niet wilt missen is een tocht over de werkelijk magnifieke kustweg boven Tossa de Mar. Wanneer je het dorpje uit het noorden benadert, word je getrakteerd op schitterende vergezichten, langs dit nog ongeschonden deel van de Costa Brava. De spannende weg slingert langs de ruige kust; gelukkig zijn er verschillende plekken langs de weg waar je even kunt stoppen om te genieten van het uitzicht.

Verrassende Highlights in Tossa De Mar

Tossa de Mar heeft meerdere musea, waarvan het Museo Municipal veruit het interessantst is. Je  vindt hier onder andere het enige werk van Marc Chagall in Spanje. Chagall verbleef in 1934 in Tossa en noemde het ‘het blauwe paradijs’. Zijn beroemde werk De hemelse vioolspeler, dat Chagall in Tossa de Mar schilderde, is er ook te zien. Daarnaast biedt het museum Romeins mozaïek uit de 4e eeuw.

Het echte Tossa de Mar leer je kennen buiten het hoogseizoen. Zo is er elk jaar op 20 januari een traditionele pelgrimstocht naar Santa Coloma, de Pelegri de Tossa, ter ere van St. Sebastian. Deze tocht wordt gevolgd door een grote wintermarkt.

Stranden van Tossa De Mar

Tossa de Mar kent vele restaurants, bars en terrassen. In het oude stadsdeel en net daarbuiten vind je enkele zeer goede restaurants die lokale Catalaanse specialiteiten serveren. In de rest van Tossa de Mar vind je vele restaurants van allerlei soort, waarvan de meeste goede dagmenu’s aanbieden.

Naast de relatieve rust die Tossa de Mar uitstraalt, heeft het natuurlijk ook een bruisend nachtleven met vele discotheken en nachtclubs, die je voornamelijk in het centrum aantreft.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Tossa De Mar

Hoelang is het vliegen naar Tossa De Mar?

Tossa De Mar is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Tossa De Mar?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Tossa De Mar.

Wat is de route van Nederland naar Tossa De Mar

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 90 km van Tossa de Mar en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 25 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, de luchthaven Reus wordt soms gebruikt.

Per bus is de reistijd circa 20 tot 24 uur. De afstand van Utrecht naar Tossa de Mar bedraagt circa 1462 km. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Hoe is het openbaar vervoer in Tossa De Mar?

Er is een busstation in Tossa de Mar. Vanuit de plaats is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen. Ook rijden er bussen naar Barcelona en Girona.

Er een bootverbinding met de diverse omliggende kustplaatsen. Door Tossa de Mar zelf rijdt een toeristentreintje.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.