Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Costa Blanca ×

Vakantie Costa Blanca

Op de Spaanse Costa Blanca gaan de goudgele stranden aan de kust over in prachtige natuurgebieden met een bijzonder rijke flora en fauna. De bekendste badplaats van de Costa Blanca is ongetwijfeld Benidorm. In deze bruisende plaats zul je jezelf geen moment vervelen! Maar ook steden als Valencia aan de Costa de Valencia en Murcia maken deze streek tot een fraaie mix van cultuur, natuur en uitgaan.

Lees meer

Op vakantie naar Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het oosten van Spanje, op circa 2 uur en 30 minuten vliegen van Nederland. De 'Witte Kust' wordt gevormd door het kustgebied van de provincie Alicante en strekt zich uit van Oliva tot Cabo Roig. De Costa Blanca heeft een uitgestrekte kustlijn met kilometerslange stranden, afgewisseld door steil uit zee oprijzende rotsen. Hierachter liggen mooie natuurgebieden met bosrijke bergen, kloven en vruchtbare valleien met vele palmbomen.

Vanuit de Costa Blanca kun je alle kanten op. De streek heeft mooie historische steden zoals Alicante en Murcia, en levendige badplaatsen zoals Benidorm en Calpe. In het binnenland vind je pittoreske dorpjes, zoals het dorpje Guadalest. 

Wil je de prachtige natuur ontdekken? Bezoek dan één van de vele natuurgebieden van de Costa Blanca, zoals de watervallen en waterbronnen van Algar. Of wandel door het Nationale Park Peňon de Ifach bij de badplaats Calpe, met de imposante, circa 332 m hoge klifrots. 

Ben je toe aan actieve excursies? Maak dan een jeepsafari of bezoek het Terra Mitica-attractiepark of waterpretpark Aqualandia. Voor de ontspanning kun je natuurlijk ook een boottocht langs de kust maken en heerlijk van de omgeving genieten.

Cultuur Costa Blanca

De Costa Blanca heeft mooie culturele bezienswaardigheden:

 • De fraaie historische stad Murcia ligt in het binnenland, ten zuiden van de Costa Blanca. Murcia is lange tijd door de Moren bezet en is vooral in de 18e eeuw opgebloeid. De Moorse invloed zie je overal terug in de stad.
 • Er zijn prachtige gebouw en barokke kerken in Murcia. Het meest prestigieus is de grote kathedraal waar eeuwenlang aan gewerkt is. Deze kathedraal kijkt uit over een prachtig plein met vele leuke straatjes.
 • De Iglese de San Jaime is een fraaie kerk gelegen in het authentieke gedeelte van Benidorm. De 17e eeuwse witte kerk met blauwe koepels is recentelijk gerenoveerd en is volgens de bewoners van Benidorm één van de mooiste kerken van de streek.

 

Het Castillo de Guadalest ligt op circa 15 km van Benidorm, aan de rand van een fraaie vallei hoog bovenop een steile rots. Vanaf het binnenplein van het middeleeuwse kasteel heeft u prachtig uitzicht over de vallei en het stuwmeer.

Natuur

De prachtige natuur van de Costa Blanca moet je zeker niet overslaan:

 • De imposante grotten, waarvan de Cuevas Benidoleig en de Cuevas del Canalobre de bekendste zijn, zijn zeker een bezoekje waard. De Cuevas Benidoleig-grotten zijn druipsteengrotten en liggen op enkele kilometers van Benidorm. De Cuevas del Canalobre-grotten laten je één van de hoogste gewelven van Spanje zien. Deze grotten liggen ongeveer 40 kmvan Benidorm in de uitlopers van de bergen.
 • In het zuiden van de Costa Blanca vind je de Huerta del Cura. Deze indrukwekkende tropische palmentuin heeft honderdduizenden dadelpalmen en citroen- sinaasappel- en granaatappelbomen. Ook zie je hier laurierstruiken, johannesbroodbomen en tropische cactussen.
 • Je  komt tijd tekort als je alle prachtige natuurgebieden van de Costa Blanca wilt bezoeken. Zo vind je in het palmenbos van Elx meer dan 200.000 palmen. Het bos staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Bérnia Sierra-natuurpark heeft steile bergen en hellingen met toppen tot circa 1129 m. Een ander natuurgebied vind je bij de kaap van San Antonio, in het noorden van de streek. Dit gebied is bekend om de steile kliffen en de uitbundige flora.

Het Isla de Benidorm is een klein eiland voor de kust van Benidorm en zeker het bezoeken waard. Het is gevormd door een uitloper van het Sierra Helada-gebergte en is per boot vanuit Benidorm te bereiken. Het fraaie eilandje is een natuurgebied met een prachtige flora en fauna.

Leuke plaatsen in Costa Blanca

Een heel sfeervol en authentiek plaatsje is Villajoyosa, centraal gelegen aan de Costa Blanca. Het pittoreske plaatsje ligt in een landelijke omgeving met vele olijfbomen en amandelbomen. Het oude centrum is recentelijk uitgeroepen tot historisch monument en hier zie je nog oude Romeinse bruggen en een mooie gotische kerk.

Ligging

De Costa Blanca ligt in het oosten van Spanje in de provincie Alicante. De streek ligt aan de Middellandse Zee en is circa 145 km lang, ongeveer 1/3e van de kust van Nederland.

Bezienswaardigheden Costa Blanca

De bruisende badplaats Benidorm moet je zeker bezoeken! Je kunt hier heerlijk zonnebaden op het strand, de Spaanse sfeer proeven in het oude centrum en het nachtleven met de gezellige restaurantjes en trendy discotheken verkennen.

Valencia is een historische en tegelijk trendy stad ten noorden van de Costa Blanca. De prachtige stad ligt aan de kust en heeft een eeuwenoude historie met indrukwekkende kerken, en daarnaast een moderne wijk met futuristische gebouwen en musea. Midden door de stad loopt een rivierbedding met een aaneenschakeling van sfeervolle parken.

De Costa Blanca heeft vele natuurgebieden. Zo is er Cap de San Antoni, vlakbij de badplaats Denia. Dit natuurgebied bestaat uit een reeks hoge kliffen en een mooie fauna. De kust bij de kaap vormt een maritiem natuurpark met kristalhelder water en vele soorten vissen en waterplanten. Je kunt met de auto naar dit park en vanaf daar het gebied verder wandelend ontdekken.

Nog meer prachtige natuur vind je het prachtige natuurgebied buiten Benidorm. De watervallen en waterbronnen van Algar liggen ongeveer 20 km van Benidorm. In een bosrijke, landelijke omgeving zie je watervalletjes, bronnen en meertjes. Het is heerlijk om hier te genieten van de koelte onder de bomen en het verfrissende water.

Verrassende Highlights in Costa Blanca

Het sfeervolle bergdorpje Guadalest, circa 12 km buiten Benidorm, ligt hoog op de rotsen in een fraaie vallei met een stuwmeer. Het dorpje heeft smalle straatjes en leuke winkeltjes, en een Moors kasteel op de top van een hoge rotspartij. Vanaf dit kasteel in de plaats heb je prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende bergen. Ook het Kasteel van L'Alcazaiba of San José uit de 11e eeuw en de barokke katholieke zijn een bezoek waard!

Centraal in de sfeervolle badplaats Calpe ligt op een landtong het Nationale Park Peňon de Ifach. Het park bestaat uit een circa 332 m hoge rots die tot één kilometer ver in zee reikt. Hiermee is de rots de hoogste klifrots in de Middellandse Zee! Een wandelpad loopt door het natuurpark naar de rots. Je kunt hier ook een georganiseerde wandeltocht maken waarbij een gids je vertelt over de unieke flora en fauna in het gebied.

Praktische Tips voor je vakantie naar Costa Blanca

Hoelang is het vliegen naar Costa Blanca?

Costa Blanca is meestal tussen de 2,5 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Costa Blanca?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Costa Blanca.

Wat is de route van Nederland naar Costa Blanca

De verbinding vanuit Nederland naar Alicante is over het algemeen rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 2 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Costa Blanca?

Er rijden regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen aan de Costa Blanca en naar Alicante en Valencia.

Ook kun je met de trein naar de verschillende plaatsen aan de kust. De belangrijkste treinroute loopt langs de plaatsen: Alicante, Benidorm, Altea, Calpe en Denia. In de zomermaanden rijdt een nachttrein tussen Alicante en Altea via Benidorm en naar discotheken in tussenliggende plaatsen.

Vanuit Denia is er een regelmatige bootverbinding met de eilanden Ibiza en Mallorca.

Er rijden taxi’s door de hele streek en in de meeste plaatsen zijn taxistandplaatsen.Tip: Let op dat in een taxi de meter aanstaat of spreek een tarief af voor het vertrek. Er wordt voor de taxi een nachttoeslag berekend.