Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Blanca ×
    • Denia ×

Bij het naderen van de badplaats Denia zie je het oude kasteel op de heuvel al oprijzen, hét kenmerk van deze voormalige vissersplaats aan de Costa Blanca. In de smalle straatjes, knusse pleintjes en gemoedelijke haven van Denia proef je nog de typisch Spaanse sfeer. Voeg daaraan de kilometers lange zandstranden en de helderblauwe zee toe en je  hebt dé ingrediënten voor een fantastische vakantie.

Lees meer

Op vakantie naar Denia

Denia ligt in het noorden van de Spaanse Costa Blanca, op circa 109 km van de luchthaven van Alicante. De uitgestrekte badplaats heeft prachtige zandstranden die zich langs de kust uitstrekken. In het authentieke centrum wandel je door smalle straatjes en over sfeervolle pleintjes. Het imposante kasteel uit de 12e eeuw ligt centraal op een heuvel. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. 

Will je jouw strandvakantie combineren met cultuur en natuur? Denia heeft verschillende musea, zoals een archeologisch en speelgoedmuseum. Net buiten Denia begint het natuurpark Montgó met de circa 753 m hoge berg. Aan de kust ligt de prachtige Cap de San Antoni met een reeks hoge kliffen en een maritiem reservaat. De onderwaterwereld is hier fascinerend.

Denia is geschikt voor een gemengd publiek. Maar de plaats is populair bij ouderen en gezinnen met kinderen.

Excursies Denia

Wat je zeker in Denia moet doen is: Het speelgoedmuseum in het oude treinstation bezoeken. Dit geeft een beeld van de speelgoedproductie in Denia. Neem vanaf Denia de boot naar de eilanden Ibiza en Mallorca. Deze eilanden hebben hun eigen typische ambiance met een prachtige natuur en sfeervolle badplaatsen. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Costa Blanca.

Ligging

Denia ligt in een glooiende omgeving. De hoge begroeide heuvel ligt centraal in de plaats. Direct achter de plaats ligt de berg Montgó met het gelijknamige natuurpark. Het achterland is heuvel- tot bergachtig met veel bomen en sinaasappelboomgaarden.

Denia ligt aan een glooiende kustlijn en heeft kilometers lange stranden, afgewisseld met hoge rotskliffen. De stranden zijn een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat ze schoon zijn.

Stranden van Denia

Op de prachtige stranden van Denia kun je heerlijk zonnebaden: Het zeer, zeer lange Las Marinas-strand (circa 7,5 km!) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met rotsplateaus. Het kilometerslange strand wordt aan één kant begrensd door een rotsenpier en de jachthaven. Hier kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er op het strand voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor de lekkere trek is er een cafetaria/snackbar, en voor de kinderen zijn er verschillende speeltoestellen verspreid over het strand.

Het zeer lange Marineta-strand (circa 1,4 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met rotsplateaus. Het strand grenst aan de jachthaven. Hier kun je ligbedden huren en gebruik maken van parasols. Op het strand zijn voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Ook hier kun je de honger stillen in een cafetaria/snackbar.  

Bezienswaardigheden Denia

Je moet zeker hét kenmerk van Denia bezichtigen: het kasteel op de heuvel. De oudste delen van het kasteel stammen uit de 11e eeuw. Tot in de 18e eeuw zijn er steeds vernieuwingen aangebracht waardoor het kasteel nu een imposant geheel vormt.

Denia heeft veel culturele bezienswaardigheden. Een bezoek aan het kasteel op de heuvel kun je combineren met het Archeologische Museum dat in het kasteel is gevestigd. In dit museum zie je de geschiedenis van Denia van 200 voor Christus tot de 18e eeuw.

De natuurliefhebber moet zeker het natuurpark net buiten Denia bezoeken. In dit park zie je bijzondere flora en fauna ligt de circa 753 m hoge berg Montgó. De Montgó kun je goed beklimmen. Vanaf de top heb je spectaculaire vergezichten: bij helder weer zie je zelfs het eiland Ibiza!

Nog meer natuur vind je in het zuiden van Denia, in het natuurgebied Cap de San Antoni. Dit natuurgebied bestaat uit een reeks hoge kliffen en een mooie fauna. De kust bij de kaap vormt een maritiem natuurpark met kristalhelder water en vele soorten vissen en waterplanten. Je kunt met de auto naar dit park en vanaf daar het gebied te voet ontdekken.

Verrassende Highlights in Denia

In de sfeervolle jacht- en vissershaven van Denia vind je alle soorten schepen. Van prachtige plezierjachten tot authentieke vissersboten. ‘s Avonds wordt hier de vangst van de vissers gebracht en geveild.

Slenterend door het prachtige authentieke gedeelte van Denia krijg je een goed beeld van het echte Spaanse leven met de smalle straatjes, sfeervolle pleintjes, fraaie historische gebouwen en charmante oude kerkjes.

Het etnologische museum van Denia ligt in een fraai 19e eeuws huis en heeft een collectie die gaat over het leven in de 19e eeuw.

Stranden van Denia

In Denia geniet je van het levendige en gezellige uitgaansleven. De gelegenheden bevinden zich voornamelijk in en rond het centrum. De vele bars en restaurants heten je van harte welkom. Veel van de bars zijn speciale tapasbars, waar je heerlijke kleine gerechtjes proeft zoals inktvisringetjes en patatas bravas (pikante aardappels). In de visrestaurantjes eet je de verse vis die in de ochtend aan wal is gebracht.

De restaurants hebben naast Spaanse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Bij de meeste restaurants kun je de hele avond op het terras blijven zitten en genieten van een drankje.

Na het eten kun je terecht in de discobars, de bioscoop, de openluchtbioscoop, het theater, het culturele centrum en een amusementshal.

El Port is een gezellig restaurant gelegen aan de fraaie haven. Het restaurant heeft een leuk terras met mooi uitzicht over de haven. De kaart is zeer uitgebreid en divers, maar het restaurant staat vooral bekent om de heerlijke paella.

Praktische Tips voor je vakantie naar Denia

Hoelang is het vliegen naar Denia?

Denia is meestal tussen de 2,5 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Denia?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Denia.

Wat is de route van Nederland naar Denia

De vliegtijd naar Alicante bedraagt circa 2 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 109 km van de plaats. De transfertijd is ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Denia?

Denia heeft een busstation. Vanuit de plaats kun je regelmatig met de bus naar de omliggende kustplaatsen. Ook kun je met bus naar Alicante, Benidorm, Calpe en Valencia. De stadsbussen rijden vanaf het centrum naar de wijken Las Marinas en Las Rotas.

Denia heeft ook een treinstation. Met de trein kun je naar de verschillende kustplaatsen en via Benidorm naar Alicante.

Verder is er een bootverbinding met de eilanden Ibiza en Mallorca.Tip: Vraag op het busstation na in welke tussengelegen plaatsen de bus stopt.