Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Blanca ×
    • Calpe ×

De circa 332 m hoge klifrots Peñon de Ifach is hét herkenningspunt van de levendige badplaats Calpe aan de Spaanse Costa Blanca. Het voormalige vissersdorpje is nu een gezellige badplaats met mooie lange stranden, een moderne haven en sfeervolle restaurantjes. De natuur bij Calpe is indrukwekkend: rondom de rots tref je een unieke flora aan en een groot zoutmeer met flamingo’s.

Lees meer

Op vakantie naar Calpe

Calpe ligt in het noorden van de Costa Blanca, tussen Benidorm en Denia, op circa 75 km van de luchthaven van Alicante. De levendige badplaats heeft smalle straatjes met typisch Spaanse witte huizen en leuke winkeltjes. 

Vanaf de terrassen langs de promenade zie je het herkenningspunt van Calpe: de landtong met de circa 332 m hoge klifrots Peñon de Ifach. Je kunt er naartoe wandelen. Vlakbij ligt het grote zoutmeer en de zoutvlaktes Las Salinas met een unieke flora en fauna. 

Calpe is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes. Hebt je geen zin om te wandelen, dan kun je met de boot de omgeving van Calpe ontdekken. Met een huurauto kun je ook de bruisende badplaats Benidorm (ongeveer 23 km verder) bezoeken. 

Calpe is geschikt voor een gemengd publiek. De zonovergoten stranden en de mooie omgeving zorgen voor een ontspannen vakantie bij iedereen.

Excursies Calpe

Wat wij je aanraden als je in Calpe bent: Maak een boottocht met een glasbodemboot. Zo zie je ook het onderwaterleven en passeer je schitterende baaien en de mooie grillige kust. Onderweg wordt er aangemeerd bij mooie strandjes voor een verkoelende duik in zee of om een hapje te eten. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Costa Blanca.

Ligging

Calpe ligt in een heuvelachtige, begroeide omgeving, in de uitlopers van het Sierra Bernia-gebergte. Hét kenmerk van Calpe is de landtong met het Nationale Park Peňon de Ifach. De circa 332 m hoge kegelvormige rots ligt in dit park. Aan de rand van de plaats ligt een gebied met zoutpannen. Dit is een beschermd natuurgebied. Het achterland is bergachtig met vele valleien, steile hellingen en kloven.

Calpe ligt aan een glooiende kustlijn met lange stranden die worden afgewisseld met kleine baaien. De circa 332 m hoge rots Peñon de Ifach zie je vanaf de kust overal.

De stranden van Calpe bestaan voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is deels bedekt met rotsplateaus. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. De meeste stranden zijn een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat de stranden en het water schoon zijn.

Stranden van Calpe

Calpe heeft prachtige stranden, die voornamelijk uit zand bestaan: Het zeer lange Levante-strand (circa 2 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien en rotsplateaus. Achter het zeer lange strand ligt een levendige promenade. Voor enige schaduw kun je terecht onder palmbomen die verspreid over het strand staan. Je kunt ligbedden en parasols huren. Tevens zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het water en het strand extra schoon zijn.

Het zeer lange Poniente-strand (circa 3 km) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met keien, rotsen en rotsplateaus. Het prachtige kilometers lange strand heeft verspreid enkele palmbomen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er voetdouches, een EHBO-post en strandbewaking. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend. Dit betekent dat het water en het strand schoon zijn.

Het Cantal Roig-strand bestaat voornamelijk uit zand en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand grenst aan één kant aan de jachthaven en aan de andere kant aan een pier in zee. Achter het strand zijn rotsen en palmbomen. Er zijn voetdouches. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend.

Het kleine Bol-strand (circa 50 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met rotsplateaus. Aan beide kanten van het kleine strand zijn rotsplateaus. Op enkele plaatsen staan lage palmbomen. Achter het strand is een promenade. Op het strand zijn voetdouches. Het strand is een blauwe milieuvlag toegekend.

Het kleine Galaga-strand (circa 35 m) bestaat voornamelijk uit donker zand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Achter het kleine strand is een rotswand. Je voeten kun je wassen onder een van de voetdouches op het strand.

Het kleine Puerto Blanco-strand (circa 80 m) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het kleine strand wordt aan één kant begrensd door een kleine jachthaven en aan de andere kant door een hoge rots. Er staan enkele palmbomen op het strand en je hebt uitzicht op Calpe en de imposante rots van Calpe.

Bezienswaardigheden Calpe

Ben je een birdwatcher? Bezoek dan zeker de zoutmeren Las Salinas bij Calpe. Dit beschermde natuurgebied staat bekend om het rijke vogelleven. Er komen circa 84 soorten voor! Dit is één van de weinige gebieden waar de flamingo regelmatig in grote groepen verblijft.

Centraal in Calpe ligt op een landtong het Nationale Park Peňon de Ifach. Het park bestaat uit een circa 332 m hoge rots die tot circa 1 km ver in zee reikt. Hiermee is de rots de hoogste klifrots in de Middellandse Zee! Een wandelpad loopt door het natuurpark naar de rots. Je kunt hier ook een georganiseerde wandeltocht maken waarbij een gids je vertelt over de bijzondere flora en fauna in het gebied. Hiervoor is wel een goede conditie vereist!

Wil je een dagje naar een attractiepark? Dan is het Terra Mitica-thema-attractiepark een aanrader. Het park is opgedeeld in vijf delen rondom een groot meer. Ieder deel beeldt de historie uit van één van de landen rondom de Middellandse Zee, zoals het mythologische Griekenland en het Egypte uit de tijd van de farao’s. Er zijn vele spectaculaire attracties en fraaie shows gebaseerd op de themalanden. Het park ligt vlakbij Benidorm.

Verrassende Highlights in Calpe

Het oorspronkelijke deel van Calpe is zeker een bezoek waard. Slenterend door de kleine straatjes kom je vele historische bouwwerken tegen zoals de oude stadsmuren, het kleine 16e eeuwse fort Torreon de la Peca en de fraaie middeleeuwse kerk, Iglesia Vieja. Hier krijg je een goed beeld van het authentieke Spaanse leven.

Voor een indruk van de bedrijvigheid in Calpe, bezoek je de visveiling en markt bij de jachthaven.

Wie meer van de cultuur en historie van Calpe wil weten, bezoekt het Archeologisch en Kostuummuseum.

Stranden van Calpe

Calpe heeft een levendig en gezellig uitgaansleven. Dit speelt zich vooral af in en rond het centrum. In de vele bars en restaurantjes kun je genieten van typische Spaanse specialiteiten en internationale gerechten. Je moet zeker de paella (rijstgerecht met vis of kip) of één van de vele verse visgerechten proberen. Bij de meeste restaurants kun je de hele avond op het terras blijven zitten en genieten van een drankje.

Het nachtleven van Calpe speelt zich af in de discotheek en de diverse discobars. Buiten dansen kan ook in de openluchtdiscotheek. Heb je geen zin in dansen, dan kun je naar de amusementshal.

Calpe heeft een fraaie, sfeervolle jachthaven. Dagelijks wordt hier vers gevangen vis gelost. Hierdoor zijn rondom de haven een aantal zeer goede visrestaurants ontstaan, waar de vers gevangen vis op een heerlijke manier bereid wordt.

Praktische Tips voor je vakantie naar Calpe

Hoelang is het vliegen naar Calpe?

Calpe is meestal tussen de 2,5 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Calpe?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Calpe.

Wat is de route van Nederland naar Calpe

De vliegtijd naar Alicante is circa 2 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 75 km van Calpe. De transfertijd is circa 1 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Calpe?

Vanuit Calpe kun je regelmatig met de bus naar de omliggende kustplaatsen. De bussen rijden ook naar de plaatsen Alicante, Benidorm, Denia en Valencia.

Calpe heeft een treinstation. Er is een regelmatige verbinding met verschillende kustplaatsen en Alicante.

Verder is er een bootverbinding met Denia.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.