Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
    • Ponta Delgada ×

Vakantie Ponta Delgada

Een vakantie naar Ponta Delgada is een vakantie naar ‘Het Groene Eiland’, oftewel São Miguel. Voor natuurliefhebbers is dit dé vakantiebestemming van hun dromen. Ontdek jij tijdens je vakantie Ponta Delgada waar dit eiland zijn bijnaam aan te danken heeft?

Lees meer

Op vakantie naar Ponta Delgada

Een vakantie in Ponta Delgada geeft je een afwisseling tussen de prachtige natuur en de culturele stad. Daarnaast kun je op de Portugese Azoren heerlijk bijkomen op één van de goudgele stranden.

Ligging

Ponta Delgada ligt aan de zuidwestkust van São Miguel en is tevens de hoofdstad van dit eiland op de Portugese Azoren.

Bijkleuren doe je op het het strand Milicias dat grenst aan de stad Ponta Delgada. Bijzonder aan de Azoren zijn de vele walvissoorten die jaarlijks langs deze eilandengroep trekken. Misschien spot jij ze wel tijdens een bootexcursie op de Atlantische Oceaan!?

Bezienswaardigheden Ponta Delgada

De stad Ponta Delgada bevindt zich eigenlijk op één groot natuurgebied. Verspreid over het groene landschap vind je overblijfselen van het vulkanische verleden van het eiland.

Sete Cidades

Ponta Delgada ligt aan de zuidwestkust van São Miguel en wordt omgeven door natuurgebieden zoals Sete Cidades. Sete Cidades bevindt zich op 40 minuten rijafstand van Ponta Delgada en ligt in een grote vulkaankrater. In deze vulkaankrater liggen twee prachtige meren, een groene en een blauwe. Je kunt een wandelroute volgen die je tot de top van de kraterrand leidt, hier heb je een fantastisch uitzicht over Sete Cidades. Of ga picknicken rond één van de kratermeren, neem een verfrissende duik in het water of ga heerlijk luieren langs de kant. Op en top genieten!

Avenue Dom Henrique

Zin om naast al het natuurschoon het centrum van Ponta Delgada beter te leren kennen? Slenter dan over de wandelpromenade ‘Dom Henrique’ en houd onderweg een pauze bij één van de barretjes. Proef hier Tremoços (lupine boontjes), een typische Portugese specialiteit, die vaak bij een koud glas Sagres (Portugees biermerk) wordt gegeten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Ponta Delgada

Hoelang is het vliegen naar Ponta Delgada?

Ponta Delgada is 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Ponta Delgada?

Het tijdverschil van Ponta Delgada is in de wintertijd -1 en in de zomertijd -2 uur.

Wat is de route van Nederland naar Ponta Delgada

Naar Ponta Delgada gaan rechtstreekse en niet-rechtstreekse vluchten vanaf Nederland. Met een rechtstreekse vlucht beslaat je vliegreis zo’n 4 uur. Je komt aan op de luchthaven van Ponta Delgada. Als je op vakantie naar São Miguel gaat en de transfer niet is inbegrepen, kun je met een huurauto of taxi naar Ponta Delgada rijden. De reistijd hiervoor is zo’n 6 minuten.

Hoe is het weer in Ponta Delgada

Ponta Delgada is van april t/m september aangenaam om te bezoeken. In het voorjaar is de temperatuur zo’n 19 °C. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 25 °C. In de wintermaanden kan het een stuk afkoelen doordat de kans op neerslag groter is, maar nog steeds is het minimaal 16 °C gemiddeld.