Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Porches ×

Porches is een adembenemend mooie vakantiebestemming aan de Algarve. Denk aan een baai met felgekleurde rotsen, goudgeel zand en een turkooizen oceaan. Perfect voor een zonvakantie in Portugal dus! Porches staat daarnaast bekend om zijn pottenbakkerijen met geweldig aardewerk, dat over de hele wereld geliefd is. En vergeet het heerlijke eten niet... Tijd om af te reizen naar het zonnige Porches!

Lees meer

Op vakantie naar Porches

Porches is een klein dorpje in de Algarve in Portugal, met prachtige stranden. Het centrum ligt in het binnenland, boven de zee, en staat bekend om het pottenbakken. Een bezoek aan een pottenbakkerij is hier dan ook bijna verplichte kost. Het aardewerk dat hier vandaan komt is over de hele wereld populair. Niet alleen vanwege het prachtige design, maar ook omdat het zeer solide is. Handig voor wie souvenirs wil inslaan voor het thuisfront!

Maar bovenal kun je in Porches genieten van een heerlijke (kindvriendelijke) strandvakantie. Aan de kust bij Vila Lara vind je prachtige baaitjes, waar je geniet van de perfecte stranddag. Porches is ideaal voor wie op zoek is naar een rustige zonvakantie (met of zonder kinderen).

Excursies tijdens je vakantie in Porches

Naast zonnen op het strand en aardewerk kopen, valt er meer te doen in de omgeving van Porches. Zo kun je Sand City bezoeken, een park met 90 zandsculpturen. Een geweldige plek om doorheen te wandelen. Of bezorg jezelf en de kinderen een onvergetelijke dag met een bezoek aan het waterpark Slide & Splash, met spetterende glijbanen. Cultuurliefhebbers moeten beslist het hogergelegen Silves bezoeken, met het indrukwekkende kasteel Castelo dos Mouros. En ga struinen door de levendige stad Albufeira, met gezellige straten en witte Moorse huisjes.

Onze tips voor je vakantie in Porches

  • Huur een bootje of vaar mee met een georganiseerde boottocht en verken de kleine baaitjes voor de kust van Porches. Het is hier adembenemend mooi!
  • Wat velen niet weten is dat Faro, waar de luchthaven van de Algarve gevestigd is, een leuke stad is om te bezoeken. Faro heeft een prachtig oud centrum, met historische bezienswaardigheden en gezellige restaurants. Absoluut een aanrader!

Stranden bij Porches

Bij Porches vind je schitterende stranden met faciliteiten en kleine baaitjes die alleen via zee te bereiken zijn. Het mooiste strand bij Porches is het Praia de Nossa Senhora de Rocha, dat gelegen is in een baai met een fijn en breed zandstrand tussen imposante rotsen. Er zijn hier zonnebedjes met parasols te huur. Een ander populair (en schitterend) strand is het Praia de Cova Redonda, bereikbaar via een grote trap. Op het strand vind je een kleine bar en er zijn enkele bedjes en parasols te huur. Ben je op vakantie met kinderen? Dan is het Praio do Vale do Olival een aanrader: op dit lange en brede zandstrand vind je veel faciliteiten en je kunt er allerlei watersporten beoefenen.

Eten en drinken in Porsches

Porches is geen dorp waar je tot in de late uurtjes kunt dansen, maar je kunt er wel lekker eten en drinken! Aan de kust vind je verschillende restaurants en (wijn)bars. Je geniet er van versgevangen vis en typisch Portugese gerechten, maar ook van pizza, tapas en Japans. En er is zelfs een sterrenrestaurant!

Praktische tips voor je vakantie naar Porches

Waar ligt Porches?

Porches ligt in het zuiden van Portugal, in de Algarve.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Porches?

Voor een vakantie in Porches vlieg je naar de luchthaven van Faro.

Hoe lang is het vliegen naar Porches?

Vanuit Nederland vlieg je in ruim 3 uur rechtstreeks naar Porches (Faro).

Hoe lang is de transfertijd van de luchthaven naar Porches?

Met de auto rijd je in ongeveer 35 minuten van het vliegveld van Faro naar Porches.

Hoe is het openbaar vervoer in Porches?

Er rijden bussen vanuit Porches naar andere dorpen in de buurt. Met een of meerdere overstappen kun je de luchthaven bereiken en andere steden en dorpen verder weg. De reistijd met het openbaar vervoer is echter een stuk langer dan met de auto. Er zijn ook taxidiensten beschikbaar in Porches.


Wil jij ook genieten van een ontspannen strandvakantie in Porches in Portugal? Bekijk dan ons aanbod kindvriendelijke vakantieparken en (luxe) hotels in Porches!