Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Olhos D Agua ×

Vakantie Olhos D Agua

Wie op zoek is naar een rustige vakantiebestemming zonder veel toerisme, boekt een vakantie naar Olhos d'Agua. In dit dorpje heerst een rustige en Portugese sfeer. Op de stranden doe je een mooi kleurtje op en dan maak je een wandeling door het centrum. Vervolgens relax je op een gezellig terras en 's avonds sluit je af in een smaakvol restaurant. Kom en geniet van Olhos d'Agua!

Lees meer

Op vakantie naar Olhos d'Agua

Het authentieke vissersplaatsje Olhos d'Agua ligt aan de zuidkust van Portugal, tussen Faro en Albufeira. Vanaf de luchthaven van Faro is het circa 29 km rijden naar deze kleine badplaats. Je vindt er niet veel toeristische faciliteiten, maar als je rust zoekt, is dat geen probleem. 

In het centrum van de plaats is een klein aantal bars. Er zijn smaakvolle restaurants en diverse winkels. Bovendien vind je hier de meeste hotelcomplexen. Vanuit de badplaats kun je uitstekend mooie excursies maken naar het achterland en de interessante steden van de Algarve.

Olhos d'Agua heeft twee zandstranden waar je heerlijk kunt zonnen of een verfrissende duik kunt nemen in de Atlantische Oceaan. Bij eb komen op een deel van het strand zoetwaterbronnen tevoorschijn. Aan deze bronnen heeft de plaats zijn naam te danken.

Voor rustzoekers is Olhos d'Agua een perfecte bestemming. Zoek je meer vertier, dan is deze badplaats misschien minder geschikt.

Ligging

Olhos d'Agua ligt ingeklemd tussen boomrijke heuvels, waar je rustige en stevige wandelingen kunt maken. Ten oosten van de plaats staan kliffen, die zijn begroeid met pijnbomen. Om de plaats liggen diverse andere (kleine) badplaatsen.

Langs de kustlijn van Olhos d'Agua zie je een aantal kleine baaitjes die worden omgeven door grillige rotsen. Je vindt er ook hoge, roodgele rotswanden.

Stranden van Olhos d'Agua

Olhos d'Agua heeft twee fraaie zandstranden waar je parasols en ligbedden kunt huren: Het Olhos d'Agua-strand ligt centraal, ten zuiden van de hoofdweg. Het zandstrand heeft een zeebodem die is bedekt met rotsen en rotsplateau(s). De zeebodem loopt vrij snel af. Aan beide zijden wordt het strand begrensd door roodgele zandsteenrotsen met daarbovenop begroeiing. Op het strand vind je een aantal grillige zandsteenrotsen en er liggen vissersbootjes. Er is strandbewaking, een restaurant en een bar op het strand. Het Falésia-strand is een zandstrand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Je vindt het strand ten zuidoosten van de plaats. Het strand ligt een stuk lager dan de plaats en kan alleen worden bereikt door sterk hellende paden of treden. Achter het strand zijn hoge, roodgele rotswanden die gedeeltelijk zijn begroeid. Op het strand zijn zonne- en windschermen, douches en toiletten en er is strandbewaking.

Bezienswaardigheden Olhos d'Agua

Met een geweldige zebra-jeepsafari kun je het schitterende achterland van de Algarve ontdekken. Deze enerverende tocht met een open jeep laat je de mooie natuur van Portugal zien. Een onvergetelijke dag!

Het oude Arabische dorpje Loulé (circa 23 km) heeft een fantastische zigeunermarkt. Op deze traditionele markt zie je hoe de Portugezen zelf winkelen. De zigeunermarkt, ook wel feira genoemd, is een kleurrijk schouwspel. Je ziet er hoe schapen, stro, schoenen, katoen, geurende oliebollen en op houtskool gegrilde tentakels van inktvissen van eigenaar verwisselen. Je kunt hier de smaakvolle lokale producten aanschaffen. Een fantastisch stukje Portugese cultuur!

Het water in Olhos d'Agua is erg visrijk. Dit komt vooral door de zoetwaterbronnen die met eb opborrelen bij de rotsen. Geniet van de vele vissersbootjes die elke dag op zee te vinden zijn en proef 's avonds de vers gevangen vis.

Verrassende Highlights in Olhos d'Agua

In de Algarve vind je het mooie Monchique-gebergte. Hier vind je prachtige flora en fauna. Bovendien kun je de oude dorpjes en thermaalbaden van Monchique bewonderen tijdens een fietstocht of wandeling door het gebied.

Het kleine stadje Olhão, op ongeveer 55 km, is een museum op zich. De oude stadskern, Barreta, aan de havenkant, doet Moors aan. Je wandelt er door steegjes met witte, kubusvormige huisjes. Op de dakterrassen staan vaak weer kleinere kubussen. Op de daken zie je de opengewerkte schoorstenen, die typerend zijn voor de Algarve.

Het is niet echt naast de deur, maar een bezoek aan Lissabon (ongeveer 256 km) is zeer de moeite waard. Ontdek de hoofdstad van Portugal met het adembenemende Jeronimus-klooster, de bekende Toren van Belem, het monument van de ontdekkingstochten en de oude stadswijk Alfama. Hier kun je genieten van échte Portugese fado.

Stranden van Olhos d'Agua

In Olhos d'Agua kun je volop genieten van de Portugese keuken. Daarnaast heeft de badplaats Chinese restaurants, pizzeria's en een aantal eenvoudige eetgelegenheden. De meeste restaurants vind je aan de weg naar het strand en verspreid over het centrum. Na de maaltijd kun je bij bijna alle eetgelegenheden nagenieten op het terras of aan de bar.

De kleine badplaats beschikt over een behoorlijk aantal bars en er is een discobar.

In Albufeira (circa 6,5 km) kun je nog meer uitgaansgelegenheden vinden en een sfeervolle Portugese avond doorbrengen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Olhos d'Agua

Hoelang is het vliegen naar Olhos d'Agua?

Olhos d'Agua is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Olhos d'Agua?

Het tijdverschil tussen Nederland en Olhos d'Agua is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Olhos d'Agua

De vliegtijd naar Faro bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 29 km en de transfertijd bedraagt circa 35 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Olhos d'Agua?

Er is een regelmatige busverbinding via Praia da Oura met Albufeira. Daarnaast gaat er frequent een bus via Vilamoura en Quarteira naar Faro.

De taxi brengt je vanuit Olhos d'Agua naar Praia da Oura, Albufeira, Praia da Falésia en de luchthaven van Faro.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat de meter aan staat of spreek voor de rit een tarief af.