Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Groningen ×
    • Groningen ×

Vakantie Groningen

Groningen is een stad die u moet ontdekken! Hier wisselen geschiedenis en moderne architectuur elkaar uitstekend af! De statige Martinitoren en rustige hofjes gaan over in moderne gebouwen en musea, waarvan het Groninger Museum zeker een aanrader is. Aan winkels, terrasjes en leuke eettentjes geen gebrek! Met zoveel studenten in deze stad gaat het leven hier de hele nacht door. Ontdek Groningen!

Lees meer

Op vakantie naar Groningen

De stad Groningen ligt in het noorden van Nederland en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In deze stad ziet u prachtige oude gebouwen, maar ook moderne architectonische hoogstandjes. Middelpunt van de stad is de Martinitoren, die boven de stad uitsteekt. De Martinikerk, het Goudkantoor en de rustgevende Groninger hofjes herinneren u aan oude tijden.

De oude invloeden worden afgewisseld met moderne architectuur. Hoogtepunt is het Groninger Museum. Het gebouw zelf is al een kunstwerk! In het museum ziet u zowel oude en moderne kunst, waardoor er voor iedereen wel wat interessants te zien is.

Wilt u cultuur afwisselen met winkelen? Dan bent u in Groningen op de juiste plek. Rond de Grote Markt liggen levendige winkelstraten, waar u zeker zult slagen!

Groningen is een typische studentenstad en dat zult u zeker merken als u er bent. Overal zijn gezellige restaurantjes, kroegen en sfeervolle terrassen, waar altijd wel wat wat te beleven is! Groningen heeft geen vaste sluitingstijden, dus u kunt hier stappen zo lang u maar wilt!

Waar wacht u nog op? Ontdek deze noordelijke stad en geniet van Groningen!

Ligging

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen. De stad ligt in het zuiden van de provincie. Door de binnenstad van Groningen loopt de Diepenring, de grachtengordel van Groningen.

Bezienswaardigheden Groningen

Aan de Grote Markt ligt de Martinitoren. Deze toren steekt met zijn circa 96 m boven de stad uit. Wilt u de skyline van Groningen bekijken, beklim dan de ruim 365 treden van de toren en geniet van het uitzicht! Bij de Martinitoren ligt de 13e eeuwse Martinikerk, die u met haar fraaie beschilderingen zeker niet mag overslaan!

Het Groninger Museum moet u zowel aan de binnen- als aan de buitenkant bekijken! Het gebouw is ontworpen door de Italiaan Alessandro Mendini en heeft een opvallende goudkleurige toren in het midden. Ook de wenteltrap, die u leidt naar de collecties van het museum, is een waar kunstwerk. U kunt in het museum onder meer een fraaie collectie Oosterse keramiek en Chinees porselein uit de 18e eeuw bekijken.

Aan het Martinikerkhof in de binnenstad van Groningen ligt het Prinsenhof. Hier woonde in de 16e eeuw de eerste Groningse bisschop. Bij het Prinsenhof hoort de prachtige Prinsentuin. In deze botanische tuin staat een schitterende zonnewijzer uit 1730, die als één van de mooiste van Nederland geldt.

Wilt u Groningen ontdekken vanaf het water? Dat kan! Groningen heeft een echte grachtengordel, waarover u onder leiding van een gids een gezellige rondvaart kunt maken. Wilt u liever zelf het water op? Huur dan een kano of stap op een waterfiets!

Verrassende Highlights in Groningen

De stad Groningen heeft circa 30 hofjes, die in Groningen ‘gasthuizen’ heten. Hier werden in de middeleeuwen armen, zieken en ouderen verpleegd. U kunt een speciale hofjeswandeling door de stad maken, waarbij u de mooiste hofjes ziet, zoals het 13e eeuwse Pelstergasthuis (ook wel Heilige Geesthuis genoemd) en het Pepergasthuis.

Liefhebbers van architectuur moeten zeker het gebouw van de Gasunie bekijken. Het gebouw staat aan de rand van de stad (langs de A7) en is ontworpen door de architecten Alberts en Van Huut. De stijl van het gebouw is volgens de uitgangspunten van de organische architectuur: de natuur is de inspiratie. Het gebouw heeft 2 vleugels van 17 verdiepingen.

Net buiten de stad, in het statige plaatsje Haren, ligt een fascinerend park, de Hortus Haren. Dit is de grootste botanische tuin van Nederland, met een betoverende afwisseling van weelderige bloemen en planten. Elk jaargetijde biedt de tuin een andere aanblik. Wandel door de Chinese tuin, de kruidentuin met geneeskrachtige kruiden en de wilde plantentuin. Of bezoek het insectarium, waar u wandelende takken, sprinkhanen en andere insecten van dichtbij kunt bekijken!

Praktische Tips voor je vakantie naar Groningen

Wat is het tijdverschil met Nederland van Groningen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Groningen.