Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Gelderland ×
    • Beekbergen ×

Vakantie Beekbergen

Beekbergen, een prachtig dorpje op de Veluwe, verandert in de zomer van karakter! De bevolking verdrievoudigt door de vele bezoekers van alle campings en vakantieparken in de omgeving. Je geniet in en om Beekbergen vooral van rust en stilte, de oude ambachten en van authentieke activiteiten.

Lees meer

Op vakantie naar Beekbergen

Beekbergen ligt op de Veluwe, ten zuiden van Apeldoorn in de provincie Gelderland. In en om Beekbergen geniet je vooral van rust, stilte en natuurlijk van de natuur. Het is nog een echt dorpje, dat in het zomerseizoen uit zijn voegen barst, dit door de vele bezoekers van de omliggende campings en vakantieparken. 

Je kunt verscheidene musea bezoeken, die allemaal een eigen stukje van de geschiedenis van de Veluwe en van Gelderland vertellen. Naast de musea kun je de prachtige natuur in de omgeving ontdekken, wandelroutes en fietstochten bieden je allerlei mogelijkheden om meer te weten te komen van de Veluwe. 

Het Veluws Meer is natuurlijk één van de aantrekkelijke recreatiegebieden, zeker tijdens een hete en droge zomer. Ook het Nationaal Park Hoge Veluwe is bij uitstek geschikt voor een ontdekkingstocht!

Naast de prachtige natuur liggen in de omgeving van Beekbergen grote publiekstrekkers alsApeldoorn met Paleis Het Loo.

Beekbergen is een uitstekende bestemming voor rustzoekers, gezinnen en liefhebbers van natuur en cultuur.

Excursies Beekbergen

Beekbergen heeft veel te bieden: De Apenheul in Apeldoorn! Leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. In dit park leven vele verschillende apensoorten. Houd er rekening mee dat de apen vrij rond kunnen lopen. Ook in Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Een rondgang door dit prachtige paleis doe je verbaasd staan: verbaasd vanwege de inrichting, maar zeker ook vanwege de prachtige tuinen. Fietsen en wandelen zijn maar twee manieren om de prachtige natuur te ontdekken! Deventer, Zutphen, Arnhem: steden die je zeker moet bezoeken als je in Beekbergen bent. Ook het Ouwehands Dierenpark in Rhenen mag je niet missen. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Gelderland.      

Ligging

De omgeving van Beekbergen is schitterend. Natuurgebieden, afwisselende begroeiing, diverse diersoorten die je met een beetje geluk met eigen ogen kunt bekijken: het ligt allemaal op je te wachten. Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Veluwemeer en Het Veluws Landschap zijn hier enkele voorbeelden van.

Naast de prachtige natuur vind je in de omgeving van Beekbergen de grotere Hanzesteden Deventer (circa 21 km) en Zutphen (ongeveer 18 km), en verschillende ambachtelijke musea.

Bezienswaardigheden Beekbergen

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe bied je talloze wandel- en fietsmogelijkheden. Dit park, één van de oudste en grootste Nationale Parken van Nederland, is circa 55 km² groot, en ligt voor het grootste gedeelte in Ede. Naast de prachtige wandelingen die je kunt maken, vind je hier het Kröller Müller Museum en het Jachthuis St. Hubertus.

Apeldoorn mag je niet missen! Het prachtige Paleis Het Loo met de schitterende tuinen, en het dierenpark de Apenheul zijn absoluut favoriete bestemmingen voor een uitstapje!

Een ritje met de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is een ware belevenis! Je maakt deze rit in een historische stoomlocomotief. In september staat een heel weekend in het teken van alles wat maar rijden kan, tijdens het evenement ‘Terug naar Toen’, wat afgesloten wordt met een rit door twee stoomlocomotieven.

Op circa 10 km van Beekbergen vind je de Hanzesteden als Deventer en Zutphen. Smalle straatjes, gezellige winkeltjes en leuke restaurantjes bieden je alles voor een heerlijk dagje uit.

Verrassende Highlights in Beekbergen

De Hervormde Kerk aan de Dorpstraat heeft een prachtig orgelwerk, gebouwd in de 18e eeuw door Joan Gustaav Schilling. In de 19e eeuw is deze volledig omgebouwd en uitgebreid met een bovenwerk.

Modeltuinen Het Hoogeland zijn een ware must voor tuinliefhebbers! De tuinen combineren de zorg voor en opvang van mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig niet kunnen functioneren met de expositie van werk van tuinarchitecten. In het tuincentrum kun je uiteenlopende exclusieve decoratieve producten vinden, die je tuin zeker zullen verfraaien!

De Veluwse Markten in het zomerseizoen geven een prachtige kijk op klederdracht en oude ambachten als spinnen, touwslaan, bijenhouden en klompenmaken.

Stranden van Beekbergen

Beekbergen heeft diverse restaurants, waaronder natuurlijk een pannenkoekenhuis. Ook kun je genieten van de Franse keuken, en van seizoen-, vis- en wildspecialiteiten. 

Er zijn enkele cafés, voornamelijk aan de Dorpstraat, waar je even kunt genieten van een heerlijk drankje. Ook is er een discotheek voor een goede avond uit.

Praktische Tips voor je vakantie naar Beekbergen

Wat is het tijdverschil met Nederland van Beekbergen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Beekbergen.

Wat is de route van Nederland naar Beekbergen

Vanuit Utrecht ben je in circa 45 minuten in Beekbergen, de afstand bedraagt ongeveer 70 km. Je rijdt via de A1 richting Amersfoort.

Hoe is het openbaar vervoer in Beekbergen?

Vanaf station Apeldoorn is er een regelmatige busverbinding met Beekbergen. Ook kun je naar Deventer en andere omliggende plaatsen per bus. Ook kun je gebruik maken van taxivervoer.