Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
    • San Vincenzo ×

Vakantie San Vincenzo

Aan de prachtige Toscaanse Kust vind je het vissersplaatsje San Vincenzo. Vanuit deze plaats heb je toegang tot de mooiste cultuur én natuur van Italië. San Vincenzo grenst aan unieke eeuwenoude Toscaanse pijnboombossen, maar ligt ook op een steenworp afstand van beroemde cultuursteden als Siena, Pisa en Florence. En bij heel helder weer zie je vanuit San Vincenzo zelfs het eiland Elba liggen...

Lees meer

Op vakantie naar San Vincenzo

Toscane is één van de belangrijkste toeristische gebieden in Italië. Dat komt niet alleen door het ongeëvenaarde landschap, maar ook door het grote aantal cultuursteden, zoals Florence, Siena, Pisa en Lucca. Maar Toscane heeft ook een prachtige kust. De kust tussen Livorno en Piombino heet de Costa degli Etruschi, de Etruskische Kust. Vlak boven Piombino - de oversteek naar Elba - ligt de vissersplaats San Vincenzo, op circa 60 km van het vliegveld van Pisa.

San Vincenzo is een vrij rustig plaatsje, en prettig toeristisch. Je vindt er alles voor een zorgeloze vakantie, zoals restaurantjes, een markt en leuke winkeltjes. Maar voor grote discotheken en grote drukte moet je niet hier zijn. San Vincenzo is dé plek voor gezinnen met kinderen en cultuur- en natuurliefhebbers. 

San Vincenzo heeft mooie stranden waar je heerlijk kunt luieren. Er zijn veel sportmogelijkheden, zoals een bowlingbaan en een fietsbaan. Ook is er een haven voor pleziervaartuigen. In de schaduwrijke pijnboomwouden bij San Vincenzo kun je volop wandelen, fietsen en paardrijden.

San Vincenzo is de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan Toscaanse cultuur. Je kunt naar befaamde cultuursteden als Pisa, Siena en Florence, maar je kunt in het overweldigende Toscaanse landschap ook op zoek gaan naar resten van de oude Etrusken.

Excursies San Vincenzo

Door zijn ligging aan zee heb je in San Vincenzo de gelegenheid om én de kust te verkennen én het prachtige achterland: Vlak onder San Vincenzo ligt Piombino. Vanuit deze havenplaats maak je een prachtige overtocht naar Elba, het eiland waar de kleine Franse keizer Napoleon heen werd verbannen. De natuur op Elba is schitterend, maar doe vooral de Napoleontoer! Toscane is natuurlijk beroemd om zijn wijnen. Geniet van de heerlijke chianti classico en de vino nobile de Montepulciano. Ook de brunello di Montalcino is een topwijn. Wat is er dus leuker dan om één van de wijnroutes door Toscane nemen en wijn te proeven op de boerderijen en kastelen waar die geproduceerd is? En als we toch in de culinaire sfeer zijn: je kunt kookcursussen doen in Tocane. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Toscane.

Ligging

San Vincenzo ligt aan de Costa degli Etruschi, de Etruskische kust. Het landschap is romantisch en heuvelachtig, en wordt afgewisseld met uitgestrekte valleien en stille naaldbossen. Overal in het landschap zie je schilderachtige dorpjes en stadjes. Kortom: dit stuk Toscaanse Kust is een verrassende ontdekking!

San Vincenzo ligt in het zuidelijkste deel van de zogeheten Costa degli Etruschi, de Etruskische Kust. Dat is de Toscaanse kuststrook die ligt tussen Livorno en Piombino. Deze kust heeft prachtige stranden. De kustplaats Vada staat zelfs bekend om zijn parelwitte Caribische stranden.

Stranden van San Vincenzo

San Vincenzo ligt aan zee. Het strand is smal en zeer lang (circa 3,3 km ) en loopt langs heel San Vincenzo. De zeebodem loopt geleidelijk af. Het strand wordt alleen onderbroken door de jachthaven. Achter het strand staat lage tot middelhoge bebouwing. Vanaf het strand loop je zo de schaduwrijke pijnboombossen in. Het strand van San Vincenzo heeft fijn zand en goed zeewater. Het strand bestaat voor een groot deel uit 'bagni'. Dat zijn afgezette gedeeltes, waar je verplicht gebruik maakt van de betaalde faciliteiten, zoals ligstoelen en parasols. Er is doorgaans ook toezicht, en je vindt er kinderfaciliteiten. Ook hebben deze 'bagni' restaurants, kleedruimtes, toiletten enzovoort. Er zijn ook stukken strand die vrij zijn, deze hebben echter geen faciliteiten.  

Bezienswaardigheden San Vincenzo

San Vincenzo grenst aan het natuurpark Parco di Rimigliano. Een uniek landschap van pijnbomen, kurkeiken en steeneiken, met bloeiende zeelelies en heel veel bijzondere diersoorten. Natuurliefhebbers kunnen dit park niet overslaan.

Vanuit San Vincenzo zijn beroemde cultuursteden als Florence, Siena en Pisa maar een paar uur rijden. Prima dus voor een dagje cultuur. Florence is een kunststad bij uitstek, Siena is een ongerepte, middeleeuwse stad en Pisa ken je natuurlijk vooral vanwege de 'scheve toren'.

Bezoek één van de vele unieke middeleeuwse plaatsen in de buurt van San Vincenzo, zoals Suvereto, Sasseta of Campiglia Marittima. Of volg het spoor van de Romeinen, via de Romeinse wegen Aurelia en Emilia. Bij onder meer Baratti en Campiglia vind je Etruskische overblijfselen.

Verrassende Highlights in San Vincenzo

Ben je een liefhebber van thermale baden? Bezoek dan het thermaalcentrum Calidario bij het stadje Venturina. Calidario is een natuurlijke bron, met water dat een constante temperatuur heeft van 36°C. Je kunt bovendien genieten van een heerlijke hydromassage.

Tot Toscane behoort ook een aantal eilanden die voor de westkust van Italië liggen, de zogenaamde Toscaanse archipel. Het bekendste eiland is Elba, vanwege de verbanning van Napoleon. De eilandengroep is als geheel tot nationaal (natuur)park uitgeroepen.

In San Vincenzo wordt het carnaval uitbundig gevierd. Voor de liefhebbers!

In de Ferreri kerk in San Vincenzo zie je prachtige fresco's van Talani.

Stranden van San Vincenzo

San Vincenzo is voor de fijnproever! De plaats staat bekend om zijn goede restaurants. De gerechten worden gemaakt met lokale producten, zoals prima olijven, olijfolie en kaas. De begeleidende wijnen komen natuurlijk uit de streek zelf!

Je vindt in San Vincenzo geen discotheken of heel grote terrassen.

Neem voor thuis lekkere wijn uit deze streek mee, bijvoorbeeld Val di Cornia of Bolgheri.

Praktische Tips voor je vakantie naar San Vincenzo

Hoelang is het vliegen naar San Vincenzo?

San Vincenzo is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van San Vincenzo?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en San Vincenzo.

Wat is de route van Nederland naar San Vincenzo

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Pisa. Het ligt op circa 95 km afstand van San Vincenzo. De vliegtijd naar Pisa bedraagt circa 2 uur.

De afstand van Utrecht naar San Vincenzo bedraagt circa 1395 km. In Italië worden op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol gevraagd.

De intercitytrein van de Italiaanse spoorwegen doet ook San Vincenzo aan.

Hoe is het openbaar vervoer in San Vincenzo?

Er is een treinstation in San Vincenzo en er rijden bussen.