Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×

De meeste bezoekers van Pisa maken een foto bij de beroemde scheve toren, kopen een souvenir en rijden weer door. Dat is jammer, want Pisa heeft veel meer te bieden. Niet alleen een goed bewaard gebleven historisch centrum, maar ook een mooie en interessante omgeving. Bovendien maakt de ligging dicht bij de kust Pisa heel geschikt als uitvalsbasis voor een dagje strand.

Lees meer

Op vakantie naar Pisa

De kleine universiteitsstad Pisa ligt vlakbij de monding van de Arno in de regio Toscane aan de noordwestkust van Italië. De stad heeft circa 90.000 inwoners, maar de stad wordt jaarlijks overspoeld door minstens evenveel toeristen, die allemaal komen voor dat ene wereldwonder: de scheve toren van Pisa. Op ongeveer 2 uur vliegen van Nederland kun je dit wonder met eigen ogen zien.

Veel mensen komen niet veel verder dan het Campo dei Miracoli (Veld der Wonderen), waar de toren zijn thuisbasis heeft. De toren is dan ook een bijzonder schouwspel. Beoordeel zelf hoe scheef de toren echt staat. En dat hij al jaren scheef staat, bewijst de overlevering wel. Volgens verhalen heeft de bekende Pisaan Galileo Galilei de toren gebruikt bij zijn experimenten met de zwaartekracht.

Op het prachtige Campo dei Miracoli vind je niet alleen de Toren van Pisa, maar ook de fraaie doopkapel (Baptisterium) en de Dom van Pisa met de rijkversierde gevel. Wie verder kijkt dan het wereldberoemde veld ziet in het historische centrum nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden. Bovendien is het door de aanwezigheid van de vele studenten altijd gezellig!

Als je Pisa los kunt laten, maak je een uitstapje naar de kust. Hier liggen levendige badplaatsen als Livorno en Viareggio. Ook de marmergroeven van Carrara zijn niet ver. Bovendien is Pisa een prima uitvalsbasis om andere Toscaanse steden, zoals Lucca en Sienna te ontdekken.

Ligging

Pisa ligt aan de monding van de Arno, vlak bij de Middellandse Zee. De stad maakt deel uit van de regio Toscane en is de hoofdstad van de provincie Pisa.

Bezienswaardigheden Pisa

Het toeristisch centrum van Pisa wordt gevormd door de Campo dei Miracoli ('Veld der Wonderen'). Hier staat onder meer de Toren van Pisa, de vrijstaande klokkentoren (campanile) van de Dom van Pisa.

Ook de Dom van Pisa, de Duomo Santa Maria Assunta, is een bezoek meer dan waard. Beroemd is de 12e eeuwse façade van gekleurd zandsteen, glas en majolica (gekleurd aardewerk). Binnen kun je de prachtige frecso's van Cimabue bekijken, evenals de preekstoel van Giovanni Pisano.

In het historische centrum van Pisa ligt het Piazza dei Cavalieri. Hier ligt onder andere het Palazzo dei Cavalieri, nu onderdeel van de Universiteit. Van het oude stadhuis is de raadszaal bewaard gebleven, wat nu in gebruik is als collegezaal.

Verrassende Highlights in Pisa

Marina del Pisa is een badplaats aan zee, vlak bij Pisa, en ligt tussen de dennenbossen. Je vindt hier een aantal mooie art nouveau-huizen. Onderweg kun je kamelen zien grazen. Ze stammen af van een grote kudde die hier in de 17e eeuw naartoe is gehaald.

Praktische Tips voor je vakantie naar Pisa

Hoelang is het vliegen naar Pisa?

Pisa is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Pisa?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Pisa.