Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Toscane ×
    • Siena ×

Siena is het kleine broertje van de cultuurstad Florence. Net als Florence heeft Siena een prachtig, middeleeuws stadshart. Het is zó beroemd dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad trekt veel bezoekers, maar is bij lange na niet zo toeristisch als Florence. Als je de gebaande paden verlaat, loop je al snel alleen door straatjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Lees meer

Op vakantie naar Siena

Siena ligt in de prachtige streek Toscane en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad bestaat uit zeventien stadswijken (contrade). Het hart van de stad wordt gevormd door het Piazza del Campo. Vanuit dit plein waaiert een groot aantal middeleeuwse straatjes uit naar de verschillende dalen. Wandelen door Siena betekent veel klimmen en dalen, want Siena is net als Rome op zeven heuvels gebouwd.

Siena is vooral in trek bij liefhebbers van cultuur en geschiedenis. De bekendste gebouwen van de stad, zoals de schitterende Duomo (Dom) liggen dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk op te voet te bezoeken. Maar vergeet de omgeving van Siena niet! Ten noorden van de stad strekken de heuvels van de Chianti zich uit. Bijzondere steden als San Gimingano en Montepulciano bereik je binnen het uur.

Siena is een mooie bestemming voor kunst- en cultuurliefhebbers en een goede uitvalsbasis om de prachtige Toscaanse omgeving te verkennen.

Ligging

Siena ligt in het hart van Toscane, tussen de heuvels van de Chianti. De stad ligt ongeveer 60 km ten oosten van de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Siena

De Dom van Siena (Duomo di Siena) is één van de spectaculairste kerken van Italië. De kerk is (uitzonderlijk voor Italië) geheel in gotische stijl gebouwd. Ook het binnenwerk is indrukwekkend, met de zwart-witte marmeren pilaren. Onder de Duomo kun je basreliëfs bekijken van beroemde Italiaanse beeldhouwers, zoals Donatello en Ghiberti.

Het schelpvormige Piazza del Campo is het hart van de stad. Op dit plein staat onder meer een prachtige bewerkte fontein, de Fonte Gaia. Ook het Palazzo Pubblico staat aan het het Piazza del Campo. De grote klokkentoren (campanile) van dit paleis is een landmark van Siena.

Het Palazzo Publico is het oude stadhuis van Siena. Het vervult die functie nog steeds, maar de middeleeuwse raadszalen zijn opengesteld voor het publiek. De grote raadszaal heet de Sala del Mappamondo (= wereldkaart). De naam komt van de grote wereldkaart die Lorenzetti hier op de muur schilderde. Ook de fresco's van Simone Martini trekken veel bezoekers.

Verrassende Highlights in Siena

Eén van de belangrijkste particuliere paleizen van Siena is het Palazzo Piccolimini. Dit paleis uit 1460 werd gebouwd door de rijke Piccolimini-familie. Een deel ervan is te bezoeken. Je kunt hier onder meer bijzondere voorbeelden van middeleeuwse boekdrukkunst bewonderen.

Het Fortezza Medicea werd in 1560 gebouwd in opdracht van Cosimo I, één van de bekendste telgen uit de roemruchte Medici-familie. Het grote, bakstenen fort bevat nu een openluchttheater. Vanaf de bastions heb je een schitterend uitzicht over de omgeving van Siena. In één van de bastions is bovendien de Enoteca Italica gevestigd, waar je wijnen uit de omgeving kunt proeven.

Praktische Tips voor je vakantie naar Siena

Hoelang is het vliegen naar Siena?

Siena is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Siena?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Siena.