Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen

Goa is dé perfecte zonbestemming voor als u op zoek bent naar o.a. ontspanning, avontuur en cultuur. Het is niet voor niets al jarenlang de populairste strandbestemming van India! Goa staat bekend om de brede zandstranden, het warme zeewater, de exotische lekkernijen en de gastvrije, lokale bevolking. Daarnaast zijn er talloze uitgaansmogelijkheden op deze kleinste deelstaat van India!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Goa

Vrouwen in fel gekleurde sari's, de vriendelijkheid van de bevolking en een relaxte sfeer, u zult het allemaal tegenkomen in Goa! Goa staat verder o.a. bekend om de vele dansfeesten, de markten, de hippiesfeer en leuke strandtentjes. Na een vlucht van 9 tot 11 uur bevindt u zich al op het kleinste deelstaatje van India. Hoe lang u er over doet naar Goa is afhankelijk of u een tussenlanding heeft of niet.

Ligging

Goa is een deelstaat van India, gelegen aan de westkust van het Indische Subcontinent, aan de Arabische Zee. In het noorden en noordoosten grenst Goa aan de deelstaat Maharashtra. In het zuiden en zuidoosten grenst het aan de deelstaat Karnataka.Goa heeft een oppervlakte van ca. 3.814 km².

Kust en strand Goa


Goa heeft een meer dan honderd kilometerslange kustlijn. Het is een waar paradijs voor strandliefhebbers! De mooiste hagelwitte stranden met hoge palmbomen kunt u in het noorden vinden, zoals Calangute en Baga. In het zuiden bevinden zich de wat rustigere stranden Colva, Arossim en Benaulim. U kunt het beste naar Anjuna, Vagator en Chapora als u van levendigheid en feesten houdt.

De westkust bestaat uit diverse baaien, rotspartijen en zandstranden. Achter deze stranden liggen prachtige duinen, grote rotsformaties en palmbossen.

Bezienswaardigheden Goa

Ga eens naar één van de bekendste markten in Goa: Anjuna Flea market. Van diverse souvenirs tot de lekkerste etenswaren, u kunt er van alles kopen!

Vroeger was India een kolonie van de Portugezen, wat erg goed terug te zien is aan de gebouwen in Goa. Trek er eens op uit en ontdek de oude panden van deze oude Portugese kolonie! Vooral in Oud Goa komt u veel oude overblijfselen van deze koloniale huizen tegen.

Natuurliefhebbers kunnen zich prima vermaken bij een boottocht op het Periyar Meer. Vanuit de boot is het mogelijk om diverse dieren zoals o.a. schildpadden, olifanten en vele vogelsoorten te spotten!

Praktische Tips voor je vakantie naar Goa

Wat is de route van Nederland naar Goa

Houdt er rekening mee dat uw vlucht een tussenlanding kan hebben. Zonder tussenlanding kunt u binnen ca. 9 uur in Goa zijn. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in India 3,5 uur later en tijdens de wintertijd is het in India 4,5 uur later.

Hoe is het openbaar vervoer in Goa?

Er rijden wel bussen op Goa, maar deze zijn niet aan te raden vanwege de slechte wegen en grote drukte. U kunt op diverse plekken een scooter huren. De prijzen hiervan hangen af van hoelang u deze wilt huren (een week is vaak het minimum) én van het toeristenseizoen. Gemiddeld betaalt u 80 roepies voor de goedkoopste scooter, wat kan oplopen tot ca. 250 roepies voor een duurdere variant. In India kunt u ook prima reizen met de trein. Een treinreis hier is vaak een heel avontuur! In de grote steden vindt u veel taxi’s. Let u hierbij wel op dat u vooraf duidelijk de ritprijs afspreekt, de meeste taxi’s beschikken namelijk niet over een meter.